Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 iun 2015 - Anul XX, nr. 134 (5946)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Prea scump

„Pistolul” radar cu laser, o sperietoare cu care nu a fost amendat nici un şofer la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Pistolul” radar cu laser, de producţie americană, un dispozitiv care înregistrează şoferii care circulă cu viteză excesivă de la peste un kilometru, a avut o viaţă foarte scurtă la Suceava, unde nu a fost folosit decât pentru probe şi pentru instruirea unor lucrători de poliţie rutieră în folosirea sa. Dispozitivul a ajuns la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în toamna anului trecut, pe bază de comodat, pe o perioadă de şase luni de zile, de la firma producătoare. La vremea respectivă reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava anunţau că, după o serie de probe, acesta va fi folosit pentru monitorizarea traficului şi sancționarea șoferilor care încalcă legislaţia rutieră.

Spre fericirea şoferilor care duc o luptă zilnică pentru evitarea radarelor, acest sistem performant nu a fost folosit decât pentru probe, după care a fost restituit firmei producătoare. „Pistolul” radar cu laser costă în jur de 11.000 de euro, iar deocamdată nu există fonduri disponibile pentru achiziţionarea sa.

Reprezentanţii Poliţiei spuneau în toamna anului trecut că în România sunt doar câteva astfel de „pistoale” radar, care pot fi folosite şi pe timp de noapte. Astfel de dispozitive au fost achiziţionate de poliţiştii de pe autostrada A3 sau de cei de la IPJ Ilfov, iar unul este dat în comodat la Constanţa. Aceste radare sunt considerate cele mai performante la ora actuală, atât din punct de vedere al preciziei, cât şi al distanţei până la care pot înregistra viteza maşinilor. 

IPJ Suceava speră să realizeze un parteneriat pentru achiziţionarea unui astfel de radar cu fonduri de la autorităţi locale sau judeţene. Au existat în acest sens discuţii privind un proiect de colaborare cu o primărie din judeţ, care urma să achiziţioneze un astfel de radar şi să-şi recupereze investiţia din amenzi, însă deocamdată totul a rămas la nivel de intenţie.

Poliţiştii rutieri se bazează deocamdată pe un număr de 14 autospeciale dotate cu aparate radar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pistolul” radar cu laser, o sperietoare cu care nu a fost amendat nici un şofer la Suceava.
 Vizualizări articol: 4646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 9 voturi
„Pistolul” radar cu laser, o sperietoare cu care nu a fost amendat nici un şofer la Suceava2.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...mentalitate de pândari!! trimis de
(13 iun 2015, 12:39:14
Am mers cu maşina cca 300 km de la Suceava la Iasi si retur, in timpul saptaminii si am primit amenda in afara localitatii. Am numărat nu mai puţin de 6 radare de poliţie .
Nu radarele m-au deranjat, ci faptul că toate erau la PÂNDĂ.
Majoritatea erau fie in curbă, fie după un gard, un pom...fie după nu ştiu ce boscheţi. Asta pe lnga faptul ca te inregistreaza in timpul mersului!
Iniţial, primul gând a fost să le zic ca daca merg cu 30-50-60km/h ajung seara la Suceava, dar m-am gindit că ei au primit ordin să se afle în locurile de pândă.

De fapt, vina o au şefii de la Poliţia Rutieră Suceava, care au mentalitate de pândari.
1.1  RE: ...mentalitate de pândari!! trimis de
(14 iun 2015, 07:04:33
D-le LAATU, comentariul tau suna cam asa: "Am spart usa de la magazines satesc, am furat ceva tigari de acolo iar in timp ce ieseam de acolo m-au prins 5 agenti de politie - care stateau de panda toti 5 tocmai la magazinul satesc. Rusine politiei ca sta la panda tocmai unde am eu treaba!"
2.   Soferii se dovedesctot mai uniti in fata amenzilor trimis de
(13 iun 2015, 12:54:47
Soferii se dovedesc, pe zi ce trece, tot mai uniti in fata amenzilor! Pe lângă binecunoscutele flashuri din faruri şi noile aplicaţii pentru smartphone-uri, şoferii, membri ai unei astfel de comunităţi virtuale, primesc alerte şi spun, la rândul lor, celorlalţi şoferi unde sunt amplasate maşinile Poliţiei.
Folosesc şi Facebookul pentru a se informa despre locurile în care Poliţia Rutieră a amplasat radare,..
Există şi aplicaţii precum Waze, care joacă un dublu rol: cel de navigaţie prin GPS şi cel de alertare a şoferilor, fie că este vorba de Poliţie, gropi sau accidente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei