Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2015 - Anul XX, nr. 118 (5930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Teroare în noapte

Doi vârstnici, loviţi şi ameninţaţi cu moartea în casă, pentru a da banii din pensie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi bătrâni din satul Mitocaş, comuna Mitocu Dragomirnei, au trăit clipe de teroare acum câteva zile, după ce, în plină noapte, un individ a intrat peste ei, în casă, şi i-a lovit şi ameninţat cu moartea. Autorul a plecat din casa vârstnicilor cu suma de 1.000 de lei, banii lor din pensie. Ieri, poliţiştii mobilizaţi în număr mare pentru acest grav caz de tâlhărie l-au depistat şi încătuşat pe un tânăr în vârstă de 20 de ani, care mai are la activ fapte de furt şi tâlhărie. Acesta ar fi acţionat împreună cu un complice, care cel mai probabil doar a stat de „şase”.

 

Clipe de coşmar: Au spus unde sunt banii după ce au fost luaţi la pumni

Joia trecută, în jurul orei 9.30, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Adâncata au fost sesizaţi că în noaptea precedentă, în jurul orei 22.00-23.00, o familie de bătrâni, el în vârstă de 93 de ani, ea de 86 de ani, au fost tâlhăriţi la domiciliu. Din declaraţiile vârstnicilor, care nu au putut oferi foarte multe detalii, a rezultat că un individ a pătruns în incinta locuinței lor prin forțarea ușii de acces asigurată cu foraibăr. Autorul i-a ameninţat pe cei doi bătrâni, iar apoi, văzând că aceştia nu spun unde sunt banii, a început să-i lovească. Speriaţi, vârstnicii i-au spus individului că au banii din pensie într-un dulap. Autorul a pus mâna pe suma de 1.000 de lei şi a dispărut imediat. Cei doi bătrâni au fost diagnosticaţi ulterior cu leziuni prin agresiune pentru care necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale. 

 

Peste 20 de poliţişti au fost implicaţi în acest caz

Imediat s-a demarat o amplă anchetă, sub coordonarea judiciariştilor de la Serviciul de Investigaţii Criminale.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „Având în vedere gravitatea faptei şi modul de operare, conducerea IPJ Suceava a dispus de îndată constituirea unor echipe operative coordonate de poliţişti judiciarişti, fiind efectuate verificări şi cercetări complexe în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii evenimentului şi identificării autorilor. Peste 20 de poliţişti au desfăşurat activităţi investigative timp de 24 de ore, suspectul fiind identificat duminică, în jurul orei 14.00”.

 

Cine este Alun Trandafir Cherar

Este vorba de Alun Trandafir Cherar, în vârstă de 20 de ani, o veche cunoştinţă a poliţiştilor judiciarişti. Acesta figurează cu domiciliul în Cajvana, însă locuia efectiv în comunitatea de romi de la Mitoc. Cherar a fost cercetat pentru fapte de furt dar şi de tâlhărie încă de când era minor. Când avea 15 ani, de exemplu, Alun Trandafir Cherar a tâlhărit în casă o femeie din Şcheia, alături de încă doi complici. De altfel, joi, suspectul se afla sub măsura restrictivă a controlului judiciar.  

„Din investigații și verificări s-a stabilit că persoana bănuită este cunoscută cu antecedente penale şi se află sub măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, printre obligațiile impuse fiind interzicerea părăsirii localității”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Din ancheta poliţiei rezultă că la fapta de tâlhărie asupra bătrânilor din Mitocaş a participat şi un anume Vasile Zlotar, în vârstă de 24 de ani, cu domiciliul în Vicovu de Sus. Anchetatorii urmau să stabilească mai exact în ce măsură a participat acesta la comiterea faptei. Cei doi vârstnici nu au putut preciza dacă în casă a mai intrat şi un al doilea individ. 

Suspecţii au fost conduşi, ieri după-amiază, la o reconstituire a faptei, în teren. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi vârstnici, loviţi şi ameninţaţi cu moartea în casă, pentru a da banii din pensie.
 Vizualizări articol: 3062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi vârstnici, loviţi şi ameninţaţi cu moartea în casă, pentru a da banii din pensie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei