Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2015 - Anul XX, nr. 118 (5930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Brodina, Vicovu de Sus şi Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contrabandiştii din zona de munte a judeţului au primit o lovitură serioasă la finele săptămânii trecute, după ce poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat circa 20 de mii de pachete de ţigări şi au reţinut un suspect. Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, vineri dimineaţă, în jurul orei 04.00, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Vicovu de Sus, un grup de persoane care transportau mai multe colete spre interiorul ţării. Lucrătorii de la graniţă au trecut imediat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor, însă suspecţii au abandonat coletele şi, profitând de întuneric şi de terenul accidentat, au încercat să fugă. Totuşi poliţiştii de frontieră au reuşit să reţină un cetăţean român, localnicul Ilie Schipor, în vârstă de 29 de ani, iar în apropiere au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau 8.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 80.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Comisarul-şef Poroch-Seriţan a mai arătat că după câteva ore poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au depistat două autoturisme cu ţigări, pe sensul de intrare în ţară. În primul dintre acestea, un Hyundai, au fost descoperite în portbagaj şi sub preşurile din faţă  580 pachete de ţigări, iar în al doilea, un BMW, 860 pachete ascunse în bara spate şi în praguri. Ambii conducători auto, cetăţeni ucraineni de 63 şi 35 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 16.000 lei, ţigările în valoare de 1.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismele lor au fost indisponibilizate în PTF Siret până la finalizarea cercetărilor.

Poroch-Seriţan a mai precizat că pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control desfăşurate în aceeaşi zi, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au descoperit la frontiera verde aproape 12.000 de pachete de ţigări care fuseseră ascunse în vegetaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Brodina, Vicovu de Sus şi Siret.
 Vizualizări articol: 3717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă, confiscate la Brodina, Vicovu de Sus şi Siret5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei