Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 mai 2015 - Anul XX, nr. 118 (5930)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă finală

Prima condamnare definitivă în dosarul naşilor de tren judecaţi pentru luare de mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Braşov a dat, la finele săptămânii trecute, o condamnare finală în cazul unuia dintre inculpaţii din Suceava judecaţi pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul de corupţie în rândul personalului de control din trenurile CFR, un amplu dosar instrumentat încă din 2012 sub coordonarea procurorilor braşoveni.

Constantin Ciubotaru, conductor de tren, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de trei ani de zile. Iniţial, Tribunalul Braşov stabilise o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare, tot suspendată sub supraveghere.

 

Restricţiile şi obligaţiile impuse odată cu suspendarea executării pedepsei

Inculpatului i s-au impus mai multe restricţii şi obligaţii. Cea mai importantă restricţie este interdicţia de a-şi exercita profesia de conductor de tren pe o perioadă de 3 ani de zile. La capitolul obligaţii, inculpatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituţii ce va fi stabilită de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava. Alte obligaţii impuse lui Ciubotaru sunt: să se prezinte la serviciul de probaţiune în raza căruia domiciliază, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sau să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Un aspect important de amintit este că sentinţa stabilită de judecători vizează probarea a patru fapte de „luare de mită”, cu un prejudiciu total de doar 40 de lei, sumă care îi va fi confiscată inculpatului.

 

Alte dosare care vizează inculpaţi din Suceava sunt aproape de a fi finalizate

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au o listă de 20 de inculpaţi pentru luare de mită din Suceava, în dosarul care a vizat în total peste o sută de şefi de tren şi conductori din ţară. O parte din cei 20 sunt deja trimişi în judecată, procesele fiind pe rolul Tribunalului Braşov. Câţiva dintre cei judecaţi au fost deja condamnaţi de prima instanţă, Tribunalul Braşov. Pedepsele sunt asemănătoare. De exemplu, un alt conductor de tren din Suceava, Mihaela Antonela Miculeac, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare, pedeapsa fiind de asemenea suspendată sub supraveghere. Şi în acest caz inculpatei i s-au impus 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi i s-a interzis dreptul de a exercita funcţia de conductor de tren pe o perioadă de doi ani de zile. În cazul ei pedeapsa nu este încă definitivă.

 

Un dosar care a înaintat anevoios şi care are mulţi contestatari din cauza prejudiciilor mici

Acest dosar de corupţie, demarat în 2012 şi care a înaintat foarte greu în faza de urmărire penală, s-a bazat pe numeroase acţiuni în flagrant, inculpaţii luând bani în tren de la poliţişti sub acoperire. Acest dosar a avut şi mulţi contestatari, care au considerat ridicole sumele pentru care o parte din naşii şi conductorii de tern au fost puşi sub acuzare. În cele din urmă, procurorii au finalizat însă dosarele cu trimiterea în judecată a multor inculpaţi, iar pedepsele aplicate au confirmat acuzaţiile formulate de aceştia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima condamnare definitivă în dosarul naşilor de tren judecaţi pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 2594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Prima condamnare definitivă în dosarul naşilor de tren judecaţi pentru luare de mită3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei