Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2015 - Anul XX, nr. 48 (5860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înscrieri

A început campania de recrutare a tinerilor care vor să urmeze o carieră militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Militar Judeţean Suceava a anunţat că a demarat activităţile de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pentru anul şcolar 2015-2016, de la nivel de liceu şi până la academii militare.

În ceea ce priveşte colegiile militare liceale, sunt disponibile 360 de locuri, la trei unităţi de învăţământ din ţară. Cel mai căutat de candidaţii din zona Moldovei este Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, unde cifra de şcolarizare cuprinde 120 de locuri, din care 20 pentru fete. Pentru colegii militare liceale se pot înscrie candidaţii care fac dovada promovării testelor naţionale sau care sunt în clasa a VIII-a şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Termenul limită de depunere a dosarului este 24 aprilie 2015.

La academii militare pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi Ministerul Apărării are pentru viitorul an şcolar o cifră de şcolarizare de 396 de locuri. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu oferă 181 de locuri, dintre care 27 pentru fete; Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 76 de locuri, dintre care 14 pentru fete; Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa – 35 de locuri, dintre care patru pentru fete; Academia Tehnică Militară Bucureşti – 65 de locuri, dintre care 14 pentru fete şi Institutele Medico-Militare Bucureşti şi Târgu Mureş - 39 de locuri.

Pentru academiile militare se primesc înscrieri din partea candidaţilor cu diplomă de bacalaureat ori care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani în cursul anului 2015, respectiv 24 de ani pentru aviaţie-navigaţie.

Pentru cei interesaţi de şcoli postliceale militare, pentru formarea maiştrilor militari, sunt disponibile 281 de locuri: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab” I Piteşti oferă 119 locuri, dintre care nouă pentru fete; Şcoala Militară de Maiştri Militari „Traian Vuia” Boboc, Buzău – 105 locuri, dintre care 20 pentru fete; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa – 57 de locuri, dintre care şase pentru fete.

Pentru a se înscrie la examenul pentru aceste şcoli tinerii trebuia să aibă vârsta până în 28 de ani. Termenul limită de depunere a dosarelor este 19 iunie 2015.

Activitatea de recrutare pentru toţi candidaţii din judeţul Suceava se desfăşoară la sediul Centrului Militar Judeţean Suceava, situat pe strada Alexandru cel Bun. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon 0230 520 986 sau 0230 520 920. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început campania de recrutare a tinerilor care vor să urmeze o carieră militară.
 Vizualizări articol: 5486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A început campania de recrutare a tinerilor care vor să urmeze o carieră militară5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei