Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2015 - Anul XX, nr. 48 (5860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect european

ISU Suceava a primit în dotare o autofreză pentru deszăpeziri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a primit ieri în dotare o autofreză pentru deszăpeziri. Noua autospecială a fost achiziţionată prin proiectul european „Îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă în condiţii de iarnă”. Proiectul este promovat de Asociaţia Euronest, din care fac parte cele şase judeţe din Regiunea de Nord-Est, Suceava, Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui şi Bacău. La evenimentul organizat ieri la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost prezenţi preşedinţii Consiliilor Judeţene Suceava şi Iaşi, Cătălin Nechifor, respectiv Cristian Adomniţei.

Autofreza pentru zăpadă primită ieri de ISU Suceava este prima dintre cele cinci autospeciale de acest tip care vor ajunge în judeţul Suceava în cadrul acestui proiect. Celelalte patru autofreze pentru zăpadă vor ajunge în judeţ până la sfârşitul acestui an, ele urmând să fie repartizate în Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi. De precizat că noua autospecială primită de ISU Suceava poate interveni atât pentru lucrări de deszăpezire şi eliberarea căilor de acces  din zonele izolate, cât şi pentru transportul de apă în localităţile afectate de secetă şi pentru stingerea unor incendii, având în vedere că este dotată şi cu o motopompă şi un rezervor de aproximativ 7.000 de litri. Tot în cadrul aceluiaşi proiect european, ISU Suceava a fost dotat şi cu o autospecială autoşenilată pentru intervenţii în zone greu accesibile.

 

Nechifor: Proiectul prin care a fost achiziţionată autofreza este unic în România

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că achiziţia acestor autospeciale s-a făcut printr-un proiect unic în România, Regiunea de Nord-Est fiind singura din ţară care a avut iniţiativa de a dota Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă cu echipamente performante pentru intervenţii în perioadele de iarnă. „Regiunea de Nord-Est este singura din România care are ca viziune dotarea cu astfel de echipamente care sunt foarte necesare. Chiar dacă anul acesta nu am avut blocaje din cauza zăpezilor, aceste freze sunt foarte bine dotate şi funcţionale şi sunt extrem de necesare. Şi vor mai veni încă patru autofreze, având în vedere că Suceava este un judeţ cu o lungime foarte mare de drumuri comunale, judeţene şi naţionale. Sunt convins că în cadrul ISU Suceava aceste autospeciale îşi vor găsi funcţionalitatea, pentru că aici avem şi oameni bine pregătiţi şi o bază materială pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”, a spus Nechifor.

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a ţinut să precizeze faptul că prin achiziţionarea acestor freze pentru zăpadă, ISU Suceava „nu va lua munca sau pâinea” drumarilor care se ocupă de deszăpezirea căilor de circulaţie. Cristian Adomniţei a explicat că frezele pentru zăpadă şi autoşenilata vor fi folosite pentru a facilita accesul în zonele greu accesibile a echipelor de intervenţie ale ISU Suceava. „ISU nu se transformă în firmă de deszăpezit drumuri naţionale, judeţene sau comunale. ISU îşi face misiunea de a sprijini oamenii, numai că începând de astăzi ajunge să fie cea mai bine dotată armă pe care o are Suceava, pentru că va putea să facă faţă oricărui tip de misiuni care vi se vor încredinţa. Cred că în acest moment sunteţi mai bine dotaţi şi decât armata”, le-a transmis Adomniţei cadrelor ISU Suceava. Valoarea totală a proiectului de achiziţionare a 24 de autofreze şi a şase autoşenilate în judeţele Regiunii de Nord-Est are o valoare de 20,9 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISU Suceava a primit în dotare o autofreză pentru deszăpeziri.
 Vizualizări articol: 3531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ISU Suceava a primit în dotare o autofreză pentru deszăpeziri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 feb 2015, 12:18:14
Mai bine spus, ISU a primit un camion de transportat marfa.....In toata lumea civilizata se folosesc camioane speciale, tip UNIMOG pt astfel de servicii, camioane pe care poti atasa freze, macarale, sararite, brat de escavator,troliu etc etc., nemaivorbind de garda muuult mai mare la sol, si rapoartele de viteze, reductor si super reduse.....
Cu sigurata o sa vedem aceste camioane lucrand in nameti de maxim 50 cm....
1.1  RE: Comentariu trimis de
(28 feb 2015, 12:30:27
si cat tam tam..pentru un camion.. astea le putem trece la "minunile Sucevei"
2.   Pentru NELLO trimis de
(28 feb 2015, 13:19:03
acest utilaj va deservi accesului autospecialelor isu in caz de urgenta. pentru deszapaziri sunt firme specializate. daca citeai mai mult decit titlul vedeai ca are un rezervor de 7000 l de apa si o pompa fiind folosit si la transport apa sau interventie la incendiu.
2.1  RE: Pentru NELLO trimis de
( 1 mar 2015, 15:59:28
Ai perfecta dreptate, destepule,....la minus 20, minus 25-30 de grade, numa bine prinde rezorvorul ala de 7 tone..... poate sa-i faca distributi de gheata la baiatul primarului, pe la toate carciumile care le are....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei