Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2015 - Anul XX, nr. 48 (5860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veşti bune

Creşteri salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ, de la 1 iulie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 1 iulie 2015, personalul nedidactic din învăţământul preuniversitar va primi lefuri mai mari cu 12%, lucru asumat de Ministerul Muncii și de Ministerul de Finanțe în şedinţa cu liderii sindicatelor din educaţie, la care a participat și Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Acesta consideră că salarizarea muncitorilor necalificați, a fochiștilor, paznicilor şi îngrijitorilor din şcoli este „inacceptabilă”.

Referitor la acest aspect, liderii sindicatelor sucevene au mai specificat că „salariile brute aflate sub salariul de bază minim brut pe ţară cresc de la 1.07.2015, în primul rând, la suma de 1.015 lei, în conformitate cu HG nr. 1091/2014. La acest salariu de bază brut se aplică creşterea suplimentară de 12% pentru personalul nedidactic. Personalul nedidactic al cărui salariu brut se află peste minimul de prevăzut de HG nr. 1091/2014 va beneficia, de asemenea, la data de 01.07.2015 de creşterea de 12%, aplicată la salariul avut în plată”. Aceste menţiuni au fost făcute de Giani Leonte, reprezentant al Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, şi Traian Pădureţ, liderul Sindicatului „Pro Educaţia” Suceava, aceştia acționând constant pentru redobândirea drepturilor personalului nedidactic, prin memorii, petiții, proiecte şi inițiative de diverse tipuri. În judeţul Suceava sunt 1.866 de angajaţi pe posturi nedidactice.

 

Sindicatele i-ai cerut ministrului să renunţe la comisiile anticorupție

Totodată, în cadrul şedinţei din data de 25 februarie 2015, sindicaliştii din educaţie au reclamat numărul mare de comisii din unități școlare, Vasile Șalaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, promiţând că în școli nu vor exista mai mult de zece comisii de lucru. De asemenea, sindicatele au solicitat retragerea ordinului privind constituirea Comisiei anticorupție.

În cadrul întâlnirii s-a pus în discuţie şi metodologia privind decontarea navetei, aceasta urmând să apară într-o săptămână. În metodologie va fi specificat că acele consiliile locale care nu vor deconta naveta riscă să li se blocheze conturile.

Ministrul Educaţiei a mai promis că va modifica costul standard per elev, că va aduce modificări legii salarizării (se va pleca de la salariul profesorului debutant, care va fi de 85% din salariul mediu pe economie) şi că, referitor la sentinţele judecătoreşti, până la data de 27 martie, se va plăti diferența pe 2015 și primele două tranșe din ale anului 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşteri salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ, de la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 3207 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Creşteri salariale pentru personalul nedidactic din învăţământ, de la 1 iulie4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei