Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2015 - Anul XX, nr. 48 (5860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În semn de respect

Un poştaş din Şcheia, sărbătorit după 43 de ani de activitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un poştaş din Şcheia, Gheorghe Scripcariu, în vârstă de 65 de ani, a fost sărbătorit vineri de angajaţii Primăriei Şcheia, după 43 de ani de activitate. Nea Ghiţă, după cum îl ştie tot satul, a primit din partea primarului comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, o Diplomă de onoare „pentru cel mai priceput poştaş al satului Şcheia, la împlinirea a 43 de ani de activitate”, un buchet de flori şi o sticlă cu băutură. La fel s-a întâmplat şi acum zece ani, când poştaşul din Şcheia a fost sărbătorit după 33 de ani în slujba Poştei Române. „Cel mai priceput poştaş” a fost aplaudat de toţi angajaţii Primăriei Şcheia, care l-au felicitat şi i-au urat „pensie uşoară”, multă sănătate şi viaţă lungă.

 

„În fiecare zi a străbătut circa 20 de kilometri pe jos sau pe bicicletă”

Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, ne-a spus că „nea Ghiţă merită din plin admiraţia noastră pentru perseverenţă, pentru că şi-a închinat viaţa în slujba cetăţenilor din Şcheia şi a agenţilor economici din Şcheia. Merită din plin felicitările noastre, pentru că omul acesta nu a supărat pe nimeni, dimpotrivă, a adus bucurie oamenilor”. Primarul a completat că poştaşul devotat din Şcheia, care tocmai şi-a pus „geanta în cui” şi s-a pensionat, „este un exemplu pentru noi toţi, dar mai ales pentru cei tineri. Meseria de poştaş nu este uşoară, dar nea Ghiţă, indiferent de vreme, pe ploaie sau ninsoare, a bătut din poartă-n poartă şi a dus corespondenţa, ziare şi bani pentru pensionari. În fiecare zi a străbătut circa 20 de kilometri pe jos sau pe bicicletă. În 43 de ani a parcurs circa 300.000 de kilometri şi a cărat metri cubi de bani, pe care i-a împărţit pensionarilor, şi a dus vagoane de corespondenţă. Nu s-a plâns niciodată. Să ne ridicăm pălăria în faţa unui astfel de om. Primăria Şcheia a investit în oficiile poştale de la Mihoveni, Şcheia şi Sf. Ilie, unde lucrează oameni deosebiţi, care au cultul responsabilităţii şi dragoste pentru meserie”.

 

“Mi-a plăcut această meserie până în ultimul ceas, când am pus geanta în cui”

Cu emoţie, Gheorghe Scripcariu ne-a povestit că a început meseria de poştaş în septembrie 1972, în satul Pleşeşti, comuna Vultureşti, unde a lucrat şase luni cu jumătate de normă, apoi cu normă întreagă, până în anul 1974. În anul 1975 s-a căsătorit şi s-a transferat la Agenţia Şcheia, cum se numea atunci Oficiul Poştal, de unde a ieşit la pensie.

„Mi-a plăcut această meserie, mi-a plăcut să lucrez cu oamenii. A fost greu la început, cam jumătate de an, până i-am cunoscut pe locuitorii din Şcheia. Înainte de Revoluţie aveam de cărat multe ziare. După Revoluţie a trebuit să duc oamenilor multă corespondenţă, multe facturi. Numărul caselor s-a dublat”, ne-a povestit bărbatul. Tot el a completat că nu a avut niciodată probleme cu oamenii din comună, s-a înţeles foarte bine cu toată lumea, „nu a dat nimeni cu pietre în mine. Mi-a plăcut această meserie până în ultimul ceas, când am pus geanta în cui”.

Cu lacrimi în ochi, poştaşul Gheorghe Scripcariu şi-a luat rămas bun de la cei care l-au sărbătorit, de la angajaţii Primăriei Şcheia, de la locuitorii comunei, dar şi de la Poşta Română. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poştaş din Şcheia, sărbătorit după 43 de ani de activitate.
 Vizualizări articol: 2724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un poştaş din Şcheia, sărbătorit după 43 de ani de activitate5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei