Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Cu mascaţi şi focuri de armă

Patru oameni arestați trei luni de zile, de la o minciună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În septembrie 2011, presa locală anunţa răpirea unei minore în vârstă de 13 ani, de pe stradă, fapta petrecându-se în comuna Bosanci.

Ştirea a fost preluată imediat de televiziunile centrale, poliţiştii anunţând că fata ar fi fost luată cu forţa şi urcată într-un autoturism Mercedes, de patru indivizi de etnie romă, care au contactat ulterior familia victimei şi au cerut o răscumpărare.

Patru  suspecţi au fost arestaţi preventiv la vremea respectivă, după ce părţile s-au întâlnit în zona iazului de la Cumpărătura, familia minorei plătind 1.000 de lei în schimbul eliberării.

Atunci, din datele prezentate de poliţişti, s-au tras şi două focuri de armă în aer pentru prinderea a trei suspecţi, ulterior predându-se la poliţie şi al patrulea, toţi fiind din judeţul Neamţ.

Au fost arestaţi preventiv aproape trei luni de zile (septembrie-decembrie 2011), iar ulterior trimişi în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

 

Ce s-a întâmplat în instanţă? Inculpaţii au fost achitaţi

În instanţă, însă, lucrurile au luat o cu totul altă întorsătură, inculpații declarând că ei au venit la Bosanci să o ia acasă pe o altă fată, fiica unuia dintre ei (Dumitru Lăcătuşu), care îşi rugase tatăl să o scape de acolo întrucât nu se mai înţelegea cu concubinul ei, care era agresiv cu ea.

Din boxa acuzaților, cei patru suspecți au spus că și-au luat odrasla şi au plecat, fiind vorba însă de altă minoră, nu cea de 13 ani. Aceasta din urmă a susţinut sus şi tare că a fost răpită, însă, în faţa judecătorilor, a mărturisit că toată povestea  a fost o înscenare. Motivul – a dat explicaţii minora – a fost că tânărul care trăia în concubinaj cu fiica lui Dumitru Lăcătuşu a ameninţat că se sinucide, după ce acesta din urmă şi-a luat odrasla de la Bosanci cu intenţia de a aduce înapoi acasă, la Târgu Neamţ.

Disperat că nu îşi va mai vedea iubita vreodată, au susţinut la unison toţi martorii audiaţi de judecători în acest dosar, concubinul care ameninţa că se omoară a cerut ajutorul comunităţii de romi din Bosanci şi aşa s-a ajuns la scenariul răpirii, poliţia fiind practic folosită pentru a trage pe dreapta Mercedes-ul răpitorilor.

Au convins-o pe minora de 13 ani să le fie complice şi, susţin romii din Bosanci, au făcut tot posibilul să-l împiedice pe tânărul amorezat să-şi pună capăt zilelor din dragoste.

Între timp cei patru inculpaţi au fost achitaţi (judecătorii au considerat că fapta nu există), iar procurorii au început urmărirea penală pentru mărturie mincinoasă.

 

O minciună, din „dragoste”. Patru persoane  trimise în judecată 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunţat ieri că au fost trimişi în judecată, pentru mărturie mincinoasă, patru inculpaţi: Benone Bogdănel Stănescu, Sabina Stănescu, Tiberiu Stănescu şi Ioan Stănescu.

Vinovatul principal ar fi Benone Bogdănel Stănescu, cel care, pe 18 septembrie 2011, a sesizat telefonic poliția despre răpirea de la Bosanci, deși ştia că totul este o minciună.

„Cu ocazia audierii sale în calitate de martor de către organele de urmărire penală la aceeași dată, a făcut afirmații mincinoase, inventând, totodată, probe mincinoase în sprijinul învinuirii nedrepte astfel formulate. La aceeaşi dată, inculpatul Stănescu Benone Bogdănel a instigat mai multe persoane să facă afirmaţii mincinoase cu prilejul audierii lor în calitate de martori, în aceeaşi cauză, de către organele de urmărire penală”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorul Ciprian Mihai Morişcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru oameni arestați trei luni de zile, de la o minciună.
 Vizualizări articol: 2929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Patru oameni arestați trei luni de zile, de la o minciună3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tiganii! trimis de
(20 feb 2015, 11:33:10
Si acum e tot minciuna, inscenare e acum, sau inteles ei intre ei oferindui bani la parinti fetei, oricum parchetul trebuie sai trimita pe toti in puscarie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte