Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Justiţia noastră are antecedente grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Justiţia din România se dă neprihănită, dar nu ştiu dacă e chiar aşa. Am fost informat despre două dintre dosarele penale grele ale unui lider PSD, care a avut protecţie tricefală împotriva legii. O protecţie şi pe linia pontistă, dar, oricât ar suna de paradoxal, şi o protecţie băsistă. Ca şi când acestea două nu ar fi fost destule, la urmă mai avea şi o protecţie stropitoare de agheasmă. Din dosarele acelui mare şnapan au dispărut probe incriminatorii şi se pregăteşte aruncarea lor la coşul de gunoi.

Să facem o mică incursiune şi în istoria ultimilor 25 de ani, când Justiţia şi-a dat de multe ori în petec. Să luăm un caz concret: la 1 noiembrie 1991, Gheorghe Robu, procurorul general de atunci al ţării, a fost nevoit să demisioneze, urmare a unei campanii duse de revista „România Mare”, a lui Vadim Tudor.

Acuzaţiile aduse procurorului general erau dintre cele mai grave: „luare de mită, daruri în valută primite de la Ion Raţiu (n.r. - care la ora aceea era unul din liderii Partidului Naţional Ţărănesc), abuzuri în serviciu, solidaritate cu Ungaria în defavoarea României etc.” Cu toată gravitatea lor, ele nu au fost niciodată probate.

Din procesul pe care Robu i l-a intentat lui Vadim Tudor, justiţia l-a scos basma curată pe acesta din urmă. Pentru justiţia românească, erau mai importante tresele sovietice de pe umărul acestui caraghios, decât funcţia procurorului general.

Să amintim că Partidul România Mare s-a înfiinţat ca o încununare firească a succesului la public de care revista cu acelaşi nume s-a bucurat. Acest eveniment trist pentru democraţia noastră a avut loc la 20 iulie 1991, prin decizia numărul 14 a Tribunalului Municipal Bucureşti.

Partidul România Mare a stat mereu legat de revista-mumă. El a atras în rândurile sale foşti colonei şi generali de Securitate – ca Ilie Merce şi Toma Năstase – foarte utili în procurarea documentelor ce aveau să stea la baza dezvăluirilor gazetăreşti, orientate împotriva personajelor şi partidelor politice intrate în dizgraţia marelui şef Vadim.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Justiţia noastră are antecedente grave.
 Vizualizări articol: 2158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Justiţia noastră are antecedente grave4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte