Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul Florin Sinescu, reţinut pentru 24 de ore

Vineri, 20 Februarie 2015 (15:50:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UPDATE 2: Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a fost reţinut vineri după-amiază pentru 24 de ore. Acuzaţiile sunt prezentate pe larg într-un comunicat al DNA Suceava, pe care vi-l prezentăm integral în cele ce urmează:

 

SINESCU FLORIN – prefectul jud. Suceava, la data de 20.02.2015 i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat, fiind pusă în mișcare acțiunea penală:

- 5 (cinci) infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, prev. de art. 132 din Legea 78/2000, rap la art. 297 Cod penal, cu aplicare art. 38 alin 1 Cod penal , după cum urmează:

* 3 (trei) infracţiunireferitoare la inculpatul BOTEZATU SĂVEL VIOREL , constând în aceea că:

a. nu a emis ordinul, conform obligaţiilor prev deart. 16 alin (1) şi (2) din Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali,de încetare din funcţia de primar al comunei Udeşti, a inc.Botezatu Săvel Viorel, în perioada 01.10.2012 – 04.12.2014, nerespectând şi neaplicând prev. art. 25 din Legea 176/2010, deşi Raportul de integritate al A.N.I. nr. 26073/G/II/11.05.2012, comunicat Prefecturii Suceava a rămas definitiv prin sentinţa civilă a Curţii de Apel Suceava  nr. 286/01.10.2012 şi au existat mai multe solicitări în acest sens, din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. Prin încălcarea atribuţiilor de serviciu de către prefect, a obţinut un avantaj patrimonial pentru inc. Botezatu Săvel Viorel, acesta încasând în perioada  octombrie 2012 - decembrie 2014 un venit de 60.279 lei, precum şi unul nepatrimonial reprezentând funcţia de primar de care a beneficiat pe nedrept în această perioadă. 

b. ingerinţa prefectului Sinescu Florin, în toamna anului 2012, în activitatea unei instituții publice, respectiv APIA CJ Suceava, în afara cadrului legal și oficial, urmărind ca și scop, aprobarea de către funcționarii APIA a subvenţiilor către Consiliul Local Udeşti – în campania 2012, deși nu erau îndeplinite condițiile de eligibilitate, urmărind și de această dată, favorizarea primarului comunei Udești Botezatu Săvel. Astfel i-a determinat pe funcţionari APIA CJ Suceava să aprobe subvenţie Consiliului Local Udeşti, campania 2012, deşi nu erau îndeplinite condiţiile de eligibilitate, în valoare de 315.314,37 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu creau bugetului Uniciunii Europene şi totodată un avantaj patrimonial creat inc. Botezatu Săvel Viorel, în calitate de primar şi ordonator de credite.

c. exercitarea deficitară şi subiectivă de către prefectul Sinescu Florin, în funcția de prefect al jud. Suceava, a controlului de legalitate asupra Hotărârilor Consiliului Local Udeşti prin care s-a concesionat ilegal (fără procedură de achiziţie şi licitaţie publică), suprafaţa de 806 hectare din patrimoniul comunei, asociaţiei ACAUP  ADICI Udeşti, formată la iniţiativa inc. Botezatu Săvel Viorel și cu complicitatea inc. Borza Marinela, din 4 (patru) angajaţi ai primăriei Udești, pentru obţinerea ilegală de fonduri europene de la APIA CJ Suceava(hotărâri folosite de inc. Botezatu Săvel Viorel pentru obţinerea de subvenţii de la APIA CJ Suceava în numele acestei asociații– înfiinţată în scop infracțional). Prin efectuarea în mod incorect a control de legalitate asupra a patru hotărâri a Consiliului Local Udeşti, i-a permis inc. Botezatu Săvel Viorel să obţină subvenţie în campania 2013, prin intermediul ACAUP OADICI Udeşti în valoare de 418.782,62 lei, sumă ce reprezintă prejudiciu creau bugetului Uniciunii Europene şi totodată un avantaj patrimonial creat inc. Botezatu Săvel Viorel, în calitate de primar şi ordonator de credite, având în vedere că a fost virat de asociaţie în contul Primăriei Udeşti.

Prin ultimele două infracţiuni a fost prejudiciat bugetul general al Uniunii Europene cu suma de 724.096,99 lei(pentru campaniile 2012 şi 2013), APIA – Direcţia Antifraudă Control Intern şi Supracontrol stabilind că dosarele CL Udeşti şi ACAUP OADICI Udeşti nu îndeplineau condiţiile de integritate şi conţineau documente fictive, lucru pe care conducerea APIA CJ Suceava i l-a adus la cunostinţă suspectului Sinescu Florin.

 

* 1infracțiunede abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, prev. de art. 132 din Legea 78/2000, rap la art. 297 Cod penal,

 

       - constând în aceea că, la solicitarea expresă a lui MELEN VASILE VIOREL - primarul comunei Brodina, prefectul Sinescu Florin a intervenit pe lângă funcţionari ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava și pe lângă administratorul unui agent economic privat, Juravle Viorel pentru a găsi o soluţie de deblocarea conturilor Primăriei Brodina, de a fi acceptată o declaraţie rectificativă (întrucât debitul nu era înregistrat la primărie și declarat organelor fiscale, aspect cunoscut de către prefectul Sinescu Florin) şi astfel o datorie în valoare de 462.315,93 lei  - ce trebuia achitată de către   Primăria Brodina,  creditorului SC TEST PRIMA SRL Suceava , tocmai din anul  2008, în baza unui contract de prestări servicii din 10.09.2008, având ca obiect construirea a 9 case în

comuna Brodina pentru familiile sinistatre ca urmare a calamităților ce au avut loc în anul 2008, banii alocați constructorului în conturiel Primăriei fiind bani publici -  să fie evidenţiată ca şi arierat, pentru a putea fi astfel achitată ulterior, din bugetul de stat.

În condițiile în care conturile Primăriei Brodina  au fost blocate de executorul judecătoresc, prefectul Sinescu Florin a intervenit pe lângă administratorul Juravlea Viorel şi directorul Burlui Iulia de la SC TEST PRIMA SRL Suceava, pentru a-i determina să încheie o înţelege cu primarul Melen Vasile Viorel astfel încât datoria în sumă de 462.315,93 lei, pentru care au fost emise sentinţe definitive şi irevocabile de obligare a primăriei la plata datoriei și a penalităților de întârziere către creditorul SC TEST PRIMA SRL Suceava, să fie achitată în rate lunare a către 50.000 lei, cu scutirea de la plata penalităţilor de întârziere în sumă de 1.201.357,80 lei, precum și să fie de acord cu încheierea unei convenții scrise  între părți care urma a-i servi primarului în vederea deblocării conturilor primăriei.

Prin încălcarea atribuţiilor de serviciu  de către inculpatul Sinescu Florin, cu complicitatea inculpatului Melen Vasile Viorel, a fost prejudiciat patrimoniul SC TEST PRIMA SRL cu valoarea penalităţilor de cca 1.201.357,80 lei, ce nu mai sunt plătite de Primăria comunie Brodina, dar şi bugetul de stat cu valoarea datoriei, în cuantum de 462.315,93 lei, care a fost înregistrată retroactiv în contabilitatea primăriei, a fost evidenţiat ca şi arierat, urmând să fie achitat din bugetul de stat.

 

* 1  infracțiune deabuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, prev. de art. 132 din Legea 78/2000, rap la art. 297 Cod penal, rap la art. 35 alin 1 Cod penal,

- constând în aceea căîn perioada iunie 2014 – ianuarie 2015, în calitate de prefect al judeţului Suceava, folosindu-se de ascendentul funcţiei sale, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi în afara cadrului legal a apelat la mai mulţi funcţionari public de la instituţii aflate în coordonarea sa pentru a întocmi şi completa documentaţia în vederea obţinerii ilegale a unui titlu de proprietate pe numele socrilor săi  Negură Dumitru şi Negură Ortanzia, pentru suprafaţa de  26.103 mp teren pe raza comunei Moldoviţa (directorul OCPI Suceava– Mocanu Vasile,  registratorul BCPI Câmpulung Moldovenesc – Mocanu Cristina, secretarul comunei Moldoviţa şi membru în cadrul Comisiei de fond funciar Moldoviţa - Maleş Mihai Florin şi inginerul topo Niga Gabriel), cunoscând că aceştia nu deţin documente de proprietate, care să dovedească modul de dobândire, legătura cu proprietarii tabulari din Cartea Funciară sau înscrisuri care să demonstreze că sunt îndreptăţiţi să obţină un titlu de proprietate. Intervenţia la acești funcţionari a prefectului Sinescu Florin s-a reluat după ce documentaţia a fost restituită de OCPI Suceava la 12.11.2014, deoarece  nu este completă şi în aceasta nu este consemnat modul de dobândire al dreptului de proprietate şi nici legătura cu proprietarii tabulari. Întreaga documentaţie urma să fie aprobată de directorul OCPI Suceava – Mocanu Vasile, de prefectul Sinescu Florin, care urma să semneze la final şi titlul de proprietate pentru suprafaţa de 26.103 mp.

 

             1 infracțiune de conflict de interese prev. de art. 301 Cod penal,

 

           - constând în aceea că în calitate de prefect al Judeţului Suceava a semnat către ITM Suceava adresa nr. 391/V.D.M. prin care a numit în comisia de concurs pentru postul de şef serviciu, la care a participat şi soţia sa Sinescu Angelica, doi subordonaţi, respectiv pe Şalar Floarea în calitate de preşedinte a comisiei (şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava) şi Rusu Mihaela în calitate de membru al comisiei (consilier juridic în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Suceava), care au declarat-o câştigătoarea concursului, ulterior fiind emisă Decizia nr. 3/31.01.2013

            1 infracțiune de uzurparea funcţiei, prev. de art. 132  din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 300 cod penal,

 

 - constând în aceea că inculpatul Sinescu Florin, la data de 30.12.2014, în afara cadrului legal şi profitând de ascendentul funcţiei de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava – cms. şef Jucan Petrică (aflat în subordinea sa, cf. art.4   din Legea nr 340/2004) , pentru a-l ajuta pe CIUVERCĂ GHEORGHE să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut la data de 27.12.2014 de poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Iaşi - cu Procesul verbal de constatare şi sancţionare contravenţională seria CP nr. 8046548, întrucât a fost surprins de radar în timp ce circula cu autoturismul cu nr. SV11PNG, cu viteza de 106 km/h, printr-o localitate unde limita de viteză era de 50 km/h. Organul constatator, respectiv a.s.a. Ursuleasa Pintilie Iulian i-a reţinut lui CIUVERCĂ GHEORGHE permisul emis de Autorităţile Italiene pe o perioadă de 90 de zile, înmânându-i acestuia Dovada seria CU nr. 0916686, cu care acesta putea circula şi conduce autoturismul o perioadă de 15 zile. Numitul CIUVERCĂ GHEORGHE lucrează în Italia, a venit în România de sărbători şi urma să se întoarcă în Italia pe data de 03.01.2015, iar dovada de reţinere a permisului(în limba română) nu reprezenta un document legal pe care să-l poată folosi  la întoarcerea cu maşina în Italia şi pe care să-l poată prezenta organelor vamale, poliţiei de frontieră sau chiar oraganelor de poliţie rutieră din statele UE, inclusiv din Italia. La insistenţele prefectului Sinescu Florin, cms. şef Jucan Petrică îi comunică acestuia, de faţă fiind şi suspectul Sinescu Florin (la 30-12-2014, la ora 13:08:12 , 13:11:15, 14:01:03  ) să-l caute pe ag. şef. Pr. Năstasă Cristi de la Compartimentul sitematizarea, control tehnic, legalitatea transporturilor şi suport din cadrul Serviciului Rutier Iaşi, indicându-i ce trebuie să facă, precum şi numărul de telefon al acestuia. CIUVERCĂ GHEORGHE şi soţia sa au ajuns la sediul Serviciul Rutier Iaşi după orele de program, motiv pentru care ag.şef pr. Năstase Cristi a venit de acasă şi l-a pus pe CIUVERCĂ GHEORGHE să facă o cerere, pentru că declaraţia autentificată la notar nu era bună (convorbire la ora 18:30 dintre Sinescu Florin şi soţia lui Ciuvercă Gheorghe). Din actele remise DNA ST Suceava de Serviciul Rutier Iaşi reiese că la data de 30.12.2014 permisul de conducere i-a fost restituit numitului CIUVERCĂ GHEORGHE, dar cererea acestuia adresată şeful serviciului nu are număr de înregistrare, iar comunicarea sanctiunii nu s-a făcut către Ambasada Italiei din România ci către Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti, prin adresa 535915/23.01.2015. Astfel intervenţia suspectului Sinescu Florin pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava – cms. şef Jucan Petrică nu intra în exercitarea atribuţiile prefectului, mai ales că prin aceasta s-a cauzat o vătămare intereselor statului, iar numitul CIUVERCĂ GHEORGHE ce a avut reţinut permisul pe un număr de 90 de zile, l-a primit înapoi după 3 zile şi îl deţine şi în prezent, datorită nerespectării atribuţiilor de serviciu de către poliţişti din cadrul serviciul Rutier Iaşi – ag. şef adjunct Nastasa Cristi. De altfel din discuţiile telefonice avute cu cms. şef Jucan Petrică şi cu CIUVERCĂ GHEORGHE, reiese că prefectul Sinescu Florin cunoștea faptul că condiţiile de restituire a permisului de conducere nu erau îndeplinite. Mai mult decât atât, suspectul Sinescu Florin era conștient că doar prin intervenţia cms. şef Jucan Florin şi prin ascendentul funcţiei sale de prefect, poliţiştii din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi vor găsi soluţii de rezolvarea problemei în favoarea lui CIUVERCĂ GHEORGHE.

 

              1 infracțiune de uz de fals, prev. de art. 323  Cod penal,

 

- constând în aceea că în luna noiembrie 2012, prefectul Sinescu Florin şi-a achiziţionat un autoturism marca AUDI A4, ce a fost înmatriculat pe numele său sub nr. SV 12 SIN, folosindu-se cu bună ştiinţă de documente fictive pe numele său, (contractul de cumpărare din Germania şi contratul de vânzare - cumpărare din 03.12.2012, dintre Răchiteanu Ovidiu şi suspectul Sinescu Florin – contract care în realitate, nu a fost încheiat între  cele două părţi şi nici nu a fost semnat de către martorul Răchiteanu Ovidiu în calitate de vânzător). În momentul în care a aflat că organele de urmărire penală verifică modul în care şi-a procurat autoturismul, inculpatul Sinescu Florin l-a înstrăinat în luna decembrie 2014 numitului Jucan Cristian, din localitatea Gura Humorului, jud. Suceava, pentru ca maşina să nu mai figureze pe numele său.

 

UPDATE La finalul percheziţiilor efectuate la domiciliu şi mai apoi la biroul din incinta Prefecturii Suceava, Florin Sinescu a fost condus la audieri la sediul DNA Suceava. În următoarele zeci de minute se va şti dacă prefectul de Suceava va fi reţinut sau cercetările vor continua cu el în stare de libertate.

 

Mai multe percheziţii au loc în această dimineaţă la locuinţa prefectului de Suceava, Florin Sinescu, dar şi la sediul Prefecturii Suceava, respectiv la cele trei puncte de lucru din Brodina şi Falcău ale firmei Forest Brod, care a aparţinut primarului Vasile Melen, din Brodina.

La sediul Prefecturii Suceava percheziţiile se derulează în biroul lui Florin Sinescu, dar şi în alte două birouri.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, infracțiuni de serviciu, infracțiuni de fals, comise în perioada 2012-2014. În această dimineaţă, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul Suceava și comuna Brodina, județul Suceava, dintre care 3 sunt la sediul unei instituții publice, iar restul la o societate comercială cu 3 puncte de lucru și la domiciliul unei persoane fizice”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Până în prezent, prefectul Florin Sinescu şi primarul Vasile Melen au calitatea de suspecţi, dar cel mai probabil ei vor deveni inculpaţi. Cei doi urmează să fie aduşi la audieri la sediul DNA Suceava la finalul percheziţiilor.

 

Care ar fi acuzaţiile

Anchetatorii i-au adus la cunoştinţă acum câteva săptămâni prefectului Florin Sinescu calitatea de suspect sub suspiciunea comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. Tot în această cauză a fost demarată urmărirea penală şi împotriva primarului din Brodina, Vasile Viorel Melen. Acesta este acuzat de comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

În timp ce prefectul de Suceava nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere, primarul din Brodina a spus că în opinia lui acuzaţiile care i se aduc sunt nefondate.

În timpul inundaţiilor din 2008 şase case din Brodina au fost luate de ape, iar Guvernul a alocat câte 100 de milioane de lei vechi pentru fiecare locuinţă distrusă. Casele trebuiau ridicate la roşu şi predate oamenilor afectaţi de calamităţi.

Sarcina de a reface casele le-a revenit celor de la Test Prima, care în intervalul 2008-2009 au reuşit să finalizeze lucrările. Pe parcurs, între Primăria Brodina şi Test Prima s-au încheiat mai multe acte adiţionale, iar casele au fost finalizate integral şi nu la roşu, aşa cum se stipula într-o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern în 2008.

Pentru aceste lucrări, Test Prima a primit cei 600 de milioane de lei vechi proveniţi de la Guvern, plus încă aproximativ două miliarde de lei vechi din bugetul Primăriei Brodina. Totuşi, suma care trebuia achitată către Test Prima era mult mai mare.

Din actele adiţionale încheiate între cele două părţi, Primăria Brodina mai avea de plătit 4,6 miliarde de lei vechi. Această sumă nu a mai fost achitată, iar în 2012 Test Prima a acţionat în instanţă primăria, iar în cursul anului 2014 a câştigat procesul. Între timp, între Primăria Brodina şi Test Prima s-a ajuns la o înţelegere şi cei 4,6 miliarde de lei vechi se vor plăti în mai multe tranşe, începând cu luna februarie a acestui an.

La acea vreme, Florin Sinescu era şeful departamentului din Prefectura Suceava care se ocupa cu gestionarea materialelor de construcţie trimise de Guvern pentru familiile sinistrate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul Florin Sinescu, reţinut pentru 24 de ore.
 Vizualizări articol: 7378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 16 voturi
Prefectul Florin Sinescu, reţinut pentru 24 de ore3.3516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Întreabî matușca... trimis de
(20 feb 2015, 11:13:48
Da' de dom' brigadir mai știi ciniva ceava ?
Cî tari nii dor di iel.
2.   De la Seletin la vale trimis de
(20 feb 2015, 11:22:40
A înghețat tocana-n tei.
3.   D-nlor DNA trimis de
(20 feb 2015, 11:26:14
Alo dna ,la primaria comunei Suceava pe cind ? ,ca dl prim taran ca de fiecare data la final de mandatt da autorizatii de constructii pe banda rulanta , cu Comisioanele aferente, lobi in consilii ......... etc, a mutat firma lu cumaru cu constructii la aeroportu SALCEA cu contracte in BT si i-a mutat pe cei de la Victor construct in comuna la noi.
4.   Sereinescu trimis de
(20 feb 2015, 11:29:15
După porcăiala din ultimul timp fiți atenți cu ce subtilitate este introdus numele SRI(Lanka,desigur)
Poate madam Lenuța mai știe ceva...( de la piscina domiciliară)
5.   Prelipca trimis de
(20 feb 2015, 11:31:59
Asteptam cu mare interes sa il vedem si pe prelipcean luat de mascati. Daca pe Sinescu l-au gasit cu atatea "bube" in asa timp scurt, imi imaginez cam cate "bube" are Lungu! Doamne ajuta! Trebuie sa avem si noi sucevenii vedetele noastre.:)))
6.   Sinescu .... te-ai facut de...barabule.....! trimis de
(20 feb 2015, 12:02:26
Ce ma zguduie si ma sperie, este faptul ca acest prefect a muncit toata viata lui sa ajunga pe o scara profesionala cat mai aproape de varf.... Si a muncit ptr asta sa stiti. Si a venit politicul, care ia luat mintile, si cum...functuia doboara mintea...au aparut aroganta, nesimtirea....si a pierdut diploma de " studii de 7 ani...de-acasa"... Tot grav este si faptul ca sacalii l-au pus sa semneze...ca prefetul , a primit si el...ceva acolo....cate firimituri ce-au ramas de la masa mafiei...si uite unde s-a ajuns... Insa mai este si a doua ipostaza......Cand cineva din judet...vrea sa te schimbe....si nu are curajul sa-ti spuna in fata, vorbeste cu premierul...iar acesta rezolva scurt : trimite mnascatii de la DNA...si DGIPI...ai lui Basescu, si-i ia.... Asa ca...nimeni nu mai stie cauza.. Si...demisioneaza...Sinescu... Alt prefect....pana la viitoarea...descindere...a viitorului prim ministru!!!
6.1  RE: Sinescu .... te-ai facut de...barabule.....! trimis de
(20 feb 2015, 13:09:04
Foaie verde barabulă
Stau în apă pân' la...brâu.
(rușinică dacă v-ați gândit la altceva)
Păi și unde-i ri(î)ma ?
Sub apă !
7.   Prefectul Sinescu trimis de
(20 feb 2015, 13:04:23
e mic copil in ale coruptiei,sa vedeti ce schelete are domn Primar prin dulapurile de la primarie,de acasa,de acasa de la frate-su,de la inspectoratul scolar,sectorul de investitii...doamna Mihaela Mihai,daca nu v-ati sesizat din oficiu dupa raportul Curtii de Conturi ,faceti-o acum pentru ca Sinescu are un firicel in Primaria Suceava,subtire ce-i drept dar viguros...
8.   Vasiliu de Preutesti trimis de
(20 feb 2015, 13:21:31
Incet,incet domnilor de la DNA poate va opriti si la primarul din Preutesti,sa vedeti ce evaziune face impreuna cu d-l contabil Florea .sa verificati cate lucrari executa cu firma SC TEHNOCON SRL, fara proiect,studiu ,licitatie si altele.A pus in fruntea asociatiei un "student,, care nu are nici macsar 4 clase,doar de astia ii trebuie care sa nu stie decat sa numere doar pana la zece,restul sa intre in buzunarul primarasului. Mai ales ca trece printr-o peroada foarte proasta deoarece a ramas fara consilier personal acesta fiind arestat degeaba{cihoschi}, se gandeste sa nu ciripeasca ceva pe la procurori.
9.   POATE trimis de
(20 feb 2015, 13:40:22
Poate se vor sesiza cei de la DNA si in alte comune, sa vedeti ce minuni se gasesc.
10.   „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:05:29
Așa, uăi!
Daț' pe goarnă tăt ce știț'!chatterbox
Imediat vin Io* ca să lămurim pipălul cum e cu tonurile bicromatice din lumea asta prost fackută!
Aveț răbdarihurry up să ascuț grafitul karandașului!
------
* citat din serialul „FU Twin Peaks”
10.1  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:28:20
Ți-a stricat mustăria musiu de mai jos.Las-o baltă...
Caută alt articol că te găsim.
10.2  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:39:12
Cam seamăna cu musca la arat a lui Donici,ce zici ?
10.3  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:48:34
Niet!shame on you Sfântă Fantomă comentatoare.
Pe acest forum, Cuiul lui Pepelea este materializat de un comentariu ancoră, la care se utilizează ulterior opțiunea „Răspunde la comentariu”. Așa că, Let's party!dancing
10.4  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:49:55
Apăi,
Prima la mânuță că nu contenește deloc subiectul delapidărilor fondurilor, materialelor și ajutoarelor cuvenite refacerii imobilelor și infrastructurii distruse de inundații.
Astă teză prăfuită cu „AU FURAT din dreptul inundatului, străinului, văduvei și orfanului” E VALABILĂ ÎN TOATE LOCALITĂȚILE JUDEȚULUI ce au fost afectate de inundații.
Așa că fics-pics subiect de disertație gnoseologică pe marginea avariției popândăului neosocialist.
În orișice cătun al guberniei bunicului Ștefan, de la Hulma la Vulturești, de la Brodina la Dumbrăveni(-i mamii lui de pavăl) POTLOGARII din administrație AU FURAT pe-a ruptelea:
Primarul o dosit cheresteaua ferul beton, țâmentul și bolțarii;
Alți bagabonți din primărie și alți tâlhari încuscriți cu bagabonții din primărie au dosit și ei ce a mai rămas după furtișagul primarilor: care bulendre venite ca agiutoare, care electrocasnice primite de-asemenea ca mocăială, care alimente în cantități să le ajungă lor și familiilor lor până după 300 de ani de la petrecerea Apocalipsei.
Dacă până și popa o furat grâul și bulendrele primite la agiutoare, spune tăt despre hapsânătatea și rapacitatea acestor exemplare celenterate din administrație care, în mod cu totul întâmplător, doar poartă mască de OM.

În fine, vorbă multă – sărăcia omului și belșugul pochilor.
Mulți dintre Oaminii cătunelor, care se mulțumesc cu doo scrijele, o cană de apă și un „Mulțumescu-ți Țâia, Domnul Zeu pentru bucatele aiestea!” oricum s-o uitat cu dezgust la hârciogii din administrație, o struchit în partea stângă, așa cum este îndătinat deuteronomic și o tras o înjurătură genuine, de acasă de la mamica conștiinței colective și a înțelepciunii populare:
Dă-i în Biserica* mamei lor de nemernici, nu le-ar mai răposa mulți înainte!
10.5  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:51:00
(* notă: oricât de șocantă ar părea înjurătura, ea este etic argumentată prin diferența flagrantă dintre Biserica Mamonei la care se închină hârciogii gubernamentali și Biserica Domnului Zeu la care se închină trăitorii după datina Legii Universale.
Sau, cum s-ar răi din punct de vedere gramatical, verbele auxiliare ce se utilizează la formarea timpurilor verbelor – A FI și A AVEA, au o intrinsecă aplicabilitate filosofică în viața de zi cu zi. Adicătelea și în trecut, și în prezent și în vecii vecilor, Amin! or să fie unii neobrăzați care or să confunde categoria etică a verbului sortit A FI cu abjecția venală a mercantilului și pragmaticului A AVEA!

Booon!
Deci nu despre furtișagul arhigeneralizat voim să despicăm flocul în patru.
Ci voim să detaliem oleacă un firicel de opinie enunțat mai sus, care afirmă regretabilitatea pierderii caracterelor odată ajunse în înalte funcții ale puterii statale.
Cazul A: prefectul Sinescu.
De ce îmi pare rău despre ce citesc amu, trăsnăi și angarale care-mi cioplesc din impresia oarecum favorabilă ce mi-o formasem?
De-a lungul timpului, neinteresându-mă prea mut de șpăgile, paraîndărăturile, ciubucurile, peșcheșurile, haraciurile, censurile inerente oricărei administrații din iepoca socaialismului de caviar, m-au surprins oarecum plăcut anumite inițiative ale acestui prefect, acum ajuns pe post de maimuță de circ.
Mai ales ca un hârșâit cunoscător (și nu numai) a cutremurătorului caz Beliș-Apuseni, 20 ian 2014, mi-o plăcut să citesc în presă anumite inițiative organizatorice ale acestui prefect:
- Dotarea ISU cu autospeciale de intervenție la înălțime și șenilate de transport în condiții de teren muntos-împădurit sau pe timp de iarnă,
- Elaborarea unui plan general amănunțit care să cuprindă toți factorii de risc din gubernie;
10.6  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:54:55
- Reinstruirea personalului însărcinat cu activitățile de tip SAR ( Search And Rescue) cu privire la o multitudine de aspecte practice și teoretice (inclusiv mult vestitele noțiuni generale referitoare la topografie și orientare în teren);
- Efectuarea concretă a unor exerciții și aplicații cu tematică mai mult decât explicită: Prăbușirea în teren muntos-împădurit a unei aeronave de pasageri;
- Multiplicarea colaborării cu salvatorii montani și sporirea contractelor de colaborare cu salvamontiștii;
- Realizarea unui inventar detaliat al tuturor factorilor instituționali, umani și tehnici care pot interveni, în situații de urgență, întru salvarea oportună de vieți omenești.
Etc. etc. etc
Ș-atunci, dacă omul acesta, ori în mod involuntar, ori ca un feed-back la anumite opinii exprimate în diferite medii, cel puțin în domeniul intervenției de urgență la dezastre și catastrofe a arătat implicare și competență, atunci de ce trebuie să-l vedem târât în mlaștina sapropelică a furtișagurilor și găinăriilor de partid?
Răspunsul l-a enunțat un antecomentator: fiindcă întotdeauna șobolanii cu fofează și gușații cu elice din politichia de mărgăritar rrumânească ajung să corupă și să mânjească până și puținii oameni competenți și de bun simț.
(End of part one, cu precizarea că, nefiind la vreun concurs de patinaj artistic, mă doare-n kur cui place și cui displace acest comentariu)
10.7  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 14:58:53
(notă: înainte de partea a II-a - judele bărbuță, m-o sunat iar acel a (amic)surprise să mă întrebe dacă mi-e bine și dacă nu cumva m-am țâcnit. Fiindcă Io* (dimpreună cu baba IT) din ipostaza de aprig șutuitor în kurul lu' dom' Brigadir-șăf - fostul prefect Arcadius Încruntatus, amu m-am apucat să ieu apărarea la prefect.
Apoi mi-o zâs că ceava nu-i bine, fiindcă m-am apucat ca zărghitul să ieu apărarea la piesediști. Pentru ca la urmă să-mi bată obrazul cu faza de alaltăieri când m-am apucat să țân partea la procuroarea DNA TOCMAI Io* - autorul celebrelor licențelor literare – Judecăcătorie și Parchet de pe lângă Lege.
O zâs a (amicul) căconfused ceava nu-i în regulă și că să mă duc să mă caut la diblă.)oh go on
10.8  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 15:13:21
Da' pioneza ?
Ai pus'o 'napoi sub koor ?
10.9  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 15:26:57
Stai, uăi, că mai am ceva de spus ... concis!rolling on the floor
Doar o slovă să-ț' mai spun!loser
10.10  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 15:27:59
Part two: despre judele bărbuță

Tătă lumea s-o lăsat pradă instinctului de turmă și au apucat în mânuri chetroaiele moralității impecabile, deținită sezinar „pă persoană fizică” și s-au apucat să-l lapideze pe bărbuță.
Amu hai să vedem realitatea concretă, astfel cum s-a prezentat ea până la primirea mascaților interpretând o colindă anticipată Crăciunului.
Apăi prima și prima oară se poate afirma că bărbuță era unul dintre magistrații cei mai bine pregătiți profesional de la instanța ceea de pe Unirii 8x8.
Știu exact că-i așa, având contact direct, dar mai ales formându-mi impresia prin vizualizarea și studiul unor Sentințe pronunțate de acesta.
În mod particular, pe mine m-o judecat bărbuță într-un dosar în care avusesem tupeul să chem în judecată un mare distribuitor și furnizor de energie electrică din zona Moldovei (8-}).
La primul termen de judecată, mă trezesc c-o întâmpinate redactată de o tâNpită de juristă a E-ON-ului în care invoca lipsa calității mele procesuale active.
10.11  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 15:28:57
Acum unde o stat meșteșugul judelui bărbuță: ei bine, deși nu l-am văzut în viața mea, deși nu am schimbat o vorbă cu el, deși nu i-am dat nici un capăt frânt de chibrit ars, îmi aduc aminte ce zâmbet înțelegător avea în momentul în care expuneam motivele pentru care să respingă excepția tâNpitei de la E-ON, fiindcă acțiunea posesorie nu este doar apanajul PROPRIETARULUI, putând fi inițiată și de posesor, de chiriaș, de arendaș sau de neproprietar.
Evident că excepția idioată a tâNpitei electrice a fost expediată de urgență la marele Kosh.

Dar cel mai mult m-a impresionat o sentință pronunțată într-un dosar la rejudecare. Nu țin minte cine judecase pe fond, de i-au casat sucevenii hotărârea.
Ei bine, bărbuță a rejudecat și a menținut sentința instanței de fond.
Apoi să vezi neicuță, motivație! Uihaaa! Aproape 5 pagini de meșteșug legislativ, de stăteam cu DEX-ul și cu Neologismele în față ca să pricep și Io* ceva ce vrea să zâcă omul acela.
Meserie la superlativ.
Cam asta era nivelul pregătirii profesionale a lui bărbuță, că doară nu degeaba o fost primul în promoție (noroc că o fost iel primul și nu buhaiul ceala creț de s-o împământenit în fărădelegi cu câteva străzi mai înclo!)

Deci, la prima vedere o competență profesională.
Cine l-a târât în mlaștina dezonoarei? Ei bine aceeași și aceeași dintotdeauna gușați din politică, din administrație, din afaceri, cu toții membri ai aceleiași famiglii omertice având drept scop creșterea exponențială a propriei teșcherele și a vistieriei de partid.
Tot din informații… de pe surse mai știu că l-o tras babiuc în pept pe bărbuță într-un hal rar întâlnit.
10.12  RE: „Noaptea, bufnițele nu sunt ceea ce par!” * trimis de
(20 feb 2015, 15:29:39
La câte dosare i-o judecat lu’ babiuc, bărbuță ar fi trebuit să aibă Casa Poporului, Lamborghini și iahtul lui Abramovici.
Un kâcat! Cred că babiuc abia dacă i-o dat babiuc câteva pițule cu care să-și cumpere judele o shaorma, un pahar de cola și un ziar tabloid.

Finalitate: din cele de mai sus rezultă, fără putință de tăgadă, cum oamenii competenți și integri, atâția câți mai sunt în această țară, prin simpla luare de contact cu oligarhia emanaților neosocialismului de caviar mimetizat în capitalism de prăduială, sunt în mod necondiționat atrași în mlaștina fărădelegilor și a potlogăriilor.

Concluzia generală a celor 2 cazuri prezentate, trag-o fiștecare pentru sine.
Io* închei zicând așa: în viața asta nu sunt numai tonuri de alb și negru. Cea mai mare parte a paletei bicromatice este ocupată de tonurile de gri. Iar oamenii nu sunt niciodată numai Angeli sau numai Demoni. La fel ca și bufnițele din Fu Twin Peaks, care noaptea, niciodată nu sunt ceea ce par.
AM ZIS!
devil
11.   Cronica unei arestari anuntate trimis de
(20 feb 2015, 14:24:46
Avem de-a face cu" Cronica unor arestari anuntate"ca sa parafrazam un cunoscut scriitor.Noi cei care scriem pe forum am pomenit mereu de fapte de coruptie si de incalcari ale legii facute de oameni din administratia locala si centrala.In ultimul timp se observa o activitate efervescenta si plina de vitalitate referitoare la activitatea DNA.Doamna Kovesi este de felicitat.Se pare ca dupa 25 de ani politicul nu mai influienteaza activitatea procurorilor.Mai mult DNA este sprijinita si incurajata de UE si Statele Unite.Si la Suceava se observa o emulatie dupa numirea tinerelor doamne procuror.E vorba de noua sefa DNA Suceava Mihaela Mihai si de doamna procuror Ana Maria Chelarasu.Sunt doua doamne tinere,ambitioase si foarte bine pregatite profesional.Sa speram ca baronii locali corupti vor fi trimisi in justitie.Doar nu are sa ramana Moldova fara coruptii ei:)).

12.   Coruptie generalizata trimis de
(20 feb 2015, 14:27:54
Noi stim de 25 de ani ca in aceasta tara blestemata se fura ca in codru.Tot ce misca.In locul lui Ceausescu au venit tot ei,vechii comunisti si securisti care au inceput sa practice capitalismul salbatic.Au furat tot ce se poate.Padurile,cladirile,bogatiile solului.Au distrus totul.Toata industria romaneasca,agricultura,sisteme de irigatii.Au distrus visele si sperantele oamenilor.Se estimeaza ca anual se sifoneaza din banul public 5 miliarde de euro.Pe toate caile posibile.Lucrari de investitii cu devizele umflate,comisioane babane,licitatii trucate,salarii si prime uriase pentru anumite companii de stat,tot felu de sporuri si premii pentru anumite companii de stat.Se fura banii din fondul de sanatate.Cei care se erijeaza in conducatorii tarii,parlamentari si guvernanti duc o viata de vis.Sunt putrezi de bogati,au o gramada de privilegii .

13.   Cronica unei arestari anuntate trimis de
(20 feb 2015, 14:34:52
Domnul primar al comunei Udesti Savel Botezatu reprezinta primul "Cal troian"
al DNA in inima coruptiei din administratia locala,respectiv referitor la prefectul judetului Florin Sinescu.Cele două fapte de abuz în serviciu pentru care ar fi suspect prefectul Florin Sinescu au legătură cu Săvel Botezatu, primarul arestat şi suspendat al comunei Udeşti. Mai exact, cercetările vizează faptul că prefectul de Suceava nu ar fi pus în aplicare o serie de hotărâri judecătoreşti prin care Săvel Botezatu a fost găsit în conflict de interese de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.Se face referire şi la o serie de „presiuni politice” exercitate asupra conducerii APIA Suceava pentru a aproba cererile de plăţi ale subvenţiilor solicitate dinspre Udeşti.
Principala acuzaţie vine din partea fostei şefe a APIA Suceava, Angela Coroleucă. Aceasta a precizat că a fost chemată atât de prefectul Sinescu, cât şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, pentru a oferi informaţii despre dosarul de subvenţii care privea comuna Udeşti. Într-una din discuţiile pe care le-a avut cu şeful CJ Suceava, i s-ar fi sugerat că ar putea fi înlocuită din funcţie, ceea ce ar putea constitui un element de presiune.

14.   Cronica unei arestari anuntate trimis de
(20 feb 2015, 14:36:11
Al doilea "Cal Troian" in inima coruptiei din administratia locala ar fi primarul comunei Brodina Vasile Melen.Din ce se observa primarii sunt pieze rele pentru conducatorii judetului:)).Si aici apar relatii foarte stranse si cordiale intre primarul respectiv si prefectul Sinescu.
Primarul Vasile Viorel Melen conduce din spate cea mai importantă firmă din Brodina, FORESTBROD SRL. Firma exploatează şi debitează lemn, deţine staţie peco şi atelier de tâmplărie, staţie de balastieră, staţie de sortare, staţie de beton etc. Toată comuna ştie însă că în spatele tuturor afacerilor cât de cât mai importante din zonă se află primarul Melen. ”30% din bugetul primăriei vine de la FORESTBROD, dacă mă uit înapoi, nici nu aş mai vrea să redevin primar. Imi pierd timpul”, spune Vasile Melen. Tot el recunoaşte implicit că lucrările pentru finalizarea investiţiei de la şcoala din Brodina au fost calculate la un preţ de peste două ori mai mare decât cel stabilit anterior, câştigătorul final al lucrării fiind tot FORESTBROD, care va încasa 48 de miliarde de lei vechi, faţă de 23 de miliarde de lei vechi cât fusese alocat iniţial.

15.   Cronica unei arestari anuntate trimis de
(20 feb 2015, 14:37:42
Vasile Viorel Melen, primarul independent al localităţii de munte şi stăpânul de facto pe cursul superior al râului Suceava i-a avertizat pe cei 300 de angajaţi ai firmelor controlate de el că, dacă vor intra măcar în buticul unui brodinean încăpăţânat, care nu pleacă cu tot cu magazin de pe un teren râvnit de el, le desface automat contractul de muncă.Atitudinea primarului ne aduce aminte de atmosfera din Chcago lui Al Capone.

16.   Dosarul Lungu-intrebari curioase trimis de
(20 feb 2015, 15:16:59
1.La parcarile subterane din centru s-au forat 500 de gauri in care apoi s-au turnat piloni secanti confectionati din beton.Acesti piloni nu au fost prinsi in proiectul fonduri europene.S-au platit de la bugetul local S-a luat un credit de 1.5 milioane euro pe creditul Dexia Kommunalcredit aferent emisiunii de obligaţiuni municipale. Chiar au fost 500 de piloni?
2.Domnul Primar a organizat cele doua nunti ,ale baiatului si fetei domniei sale (sa-i traiasca)la restaurantul Conacul Domnesc unde proprietar este Sorin iacob,patronul firmei Loial ,firma care are o multime de lucrari cu Primaria Suceava.Domnul Primar ar putea sa ne arate factura si chitanta fiscala pentru inchiriere local si pentru meniuri?
3.Firma Test Prima a prins 1200 de caini maidanezi.Chiar au fost 1200 de caini?
17.   Comentariu trimis de
(20 feb 2015, 15:24:51
Informatiile sunt bune ,depinde daca nu- s supozitii , RADUCULE , prea date exacte ai , o sursa de la centru . Dle , daca asta e primar , si mina-n mina cu prefectul , nu le-a fost tirseala de un incompatibil , si se stie ca la constatare incepe borfaiala , s-au astia umbla la risc . Atunci parca nici hoti nu merita a fi numiti ,ci niste excroci timpiti in ale meseriei .
18.   Doamne ajuta trimis de
(20 feb 2015, 15:36:32
Sa fie oare un pas micut si sa se apropie cumva si de Primaria Suceava,ca tare mai trebuie nitel scuturati de cate contracte pe ochi frumosi si cu licitatii trucate mai sunt si acolo.O straduta colaterala fie ea cat de mica nu s-a reparat in anii de mandat a-i preaiubitului fiu a-l comunei Salcea,pardon orasul Salceaq ca ala e chiar oras in comparatie cu satucul Suceava.Mergeti in Botosani si vedeti strazi care au fost reparate cat de cat,s-a furat si acolo dar dar s-a facut si pentru prostimea ce a votat,pe cand la noi nimic,da nimic domnilor politicieni si aici nu ma refer doar la primar si la toti politicienii suceveni carora ar trebui sa le fie rusine.
19.   Dosarul Lungu-intrebari curioase trimis de
(20 feb 2015, 15:57:01
Firma Symetrica a pus pavele si borduri pentru trotuarele de pe Calea Unirii.Apoi a inceput asfaltarea strazii pe program european.S-a motivat ca in acest proiect au fost prinse si trotuarele,deci trebuiau puse pavele si borduri noi.Cele vechi s-au dus pe strada Gheorghe Doja si Obcini.
Intrebarea 1.demontarea pavelelor si bordurilor vechi in ce deviz de executie a fost prinsa?
Intrebarea 2.In devizele de executie pentru trotuare str.Gheorghe Doja si Obcini (cu pavele si borduri vechi)au fost prinse operatiuni de montare iar pavelele si bordurile au fost prinse la materiale?
20.   OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO trimis de
(20 feb 2015, 16:20:05
Vad ca domnul prefect are un hectar de acuzatii.Fereasca Dumnezeu,asta e mai corupt chiar decat madam Udrea.De la neaplicarea dispozitiei ANI,deturnari fonduri APIA,concesionari de sute hectare paman primarie,interventii ANAF si firma privata,obtinere titluri ilegale proprietate pe numele socrilor,imixtiune in comisia ITM care a numit-o pe sotia sa sef servici,interventii pentru recuperare de carnet auto,achizitionare masina cu acte false,Dumnezeule mare.Domnul Sinescu arupt tot si in toate domeniile posibile.Privesc cu groaza acuzatiile si-mi imaginez ce se intampla in Suceava si in toata tara la nivelul administratiei locale si centrale.Este o coruptie ingrozitoare care pur si simplu te inspaimanta.

21.   Keep your head high above the water! trimis de
(20 feb 2015, 16:51:16
smug
Ols uel dhat ends uel! Cum ar zâci amicu meu din Inglitera - Șecspir!
Apăi la câtu-i hectarul de acuzații, n-are rost să mai vorovim anapoda.

Amu alta-i treaba de stringentă actualitate!loser
Az' îi douîzăci Făurar și-nafară de asta mai sunt doopeace sign dzile pentru a vota la sondajul „Fimei țâfliș. Meșteșug la superlativ.”

Ș-atunci rewin cu proposalul de alalt'ieri:
Tăt natul să puie mâna pe un plaivaz al keyboardului și să voteze ce anume vra muschiulețul luia.
Numa la rubrica Științe Juridice nu-i voie de votat altceva decât Mihaela Mihai - procuror DNA.
Ian să văz o mobilizare de forțe virtuale care s-o împopoțoneze pe Michaela cu coronița de premiantă între fetili * purtătoare de robă cu babețică!
EGZECUTAAAA-REA!

(Tiberiu - puni duglișii ceia de freacă buha prin redacție ca s-o voteze pe Michaela, ca p-ormă să aveț' și voi o pilă când o să vie pe la voi, în vizită, conducând un alai de colindători alcătuit din corurile reunite ale mascaților de la Jandarmerie și SPIR!oh go on

pî sî: * ca să moară de ofticăskull Lola Cicci di Tormenta, carei dont want to see nici frumoasă, darăidea nici dișteaptă nu-i cabatting eyelashes Michaela sin Michail!

21.1  RE: Keep your head high above the water! trimis de
(20 feb 2015, 17:40:47
Daca tot e de "retinut" minte vin si eu cu niste chestii adevarate de viata din economia privata si care cred ca sant mai importante pentru marea majoritate a celor care contribuie la stat si lucreaza la privat "dacat" smenozelile celor care lucreaza la stat si care combina la greu banii contribuabililor.

Daca doresti sa te “angajezi” part time ca si al doilea job la “prietenii” de la ICREDIT ca si consilier de credite e cea mai nepotrivita decizie. Eu m-am angajat la ei pe data de 16 ianuarie si deabea acum se leaga totul si inteleg “combinatiunea” in toata splendoarea ei.
Se merge pe faptul ca in data de 15 a lunii urmatoare pur si simplu nu-ti platesc nici macar un leut chiar daca in perioada de 16 pana la sfarsitul lunii ai facut contracte si ai incasat rate de la clienti. Prin aceasta neplata a drepturilor banesti majoritatea celor noi veniti pleaca si nu mai reclama nicaieri. Astfel aceasta firma “multinationala” isi asigura marketarea GRATIS pe spinarea noilor angajati si prin aducerea cu costuri zero pentru firma de noi clienti care solicita si primesc aceste credite. Aceasta marketare consta in distribuirea de pliante in cutiile postale si de stikere in locuri vizibile si cu riscuri mari pt. ca poti sa “ti-o iei” de la proprietarii de locuinte. Aceasta marketare il ajuta pe consultantul de credite sa-si faca singur o baza de clienti. Prin neplata drepturilor banesti cuvenite majoritatea consultanti de credite noi veniti pleaca iar clientii acestora sant redistribuiti unui nucleu de 3 sau 4 consultanti mai vechi care au PFA. Dupa data de 15, colegii care s-au angajat in aceeasi perioada cu mine nu mai erau iar il locul lor erau alti “entuziasti” dornici sa lucreze intr-o “multinationala”. Consider ca e o metoda nedemna de o firma care vrea sa aiba alonja de companie multinationala . Cel mai grav este ca s-ar putea ca aceasta metoda sa fie folosita LA NIVELUL INTREGII TARI.
21.2  RE: Keep your head high above the water! trimis de
(20 feb 2015, 19:36:01
Eheeeii SIMONAA, știi tu, la pomul lăudat să nu te duci niciodată cu sacul!
Mulți s-au ars și se vor mai arde cu bandiți din ăștia.
E necesară o doză zravănă de naivitate ca să-i crezi pe ăia de se reped să-ți bage aproape cu forța niște bani în buzunar.
NIMENI nu are niciun interes să câștigi tu. Fiecare ofertant insistent de slujbe din astea trăznet se gândește doar la teșchereaua lui. Tinereii sunt primii care și-o fură de la jigodiile alea.
Un job cu adevărat bun este foaaaarte greu de găsit, mai ales în Românistan.
21.3  RE: Keep your head high above the water! trimis de
(20 feb 2015, 20:09:38
Aaa, uitam: păi reclamă-i pe nesimțiți, nu-i lăsa așa, lor le convine. Oamenii vin și pleacă iar banii rămân la ei. Oricât de puțini bani ai de luat insistă! Sunt banii tăi. Nu-i lăsa la răpciugoșii ăia care câștigă din atitudinea de lehamite pe care cei mai mulți o adoptă. Dacă toți ar proceda așa, ia să-i vezi cum o să le treacă de ''fente'' din astea.
22.   Urmeaza Lungu ! trimis de
(20 feb 2015, 18:04:29
E absurd sa dai 2,8 mil ron la culte (citeste Buget Local Suceava), dupa alte cateva milioane date anul trecut si in anii anteriori plus banii dati aiurea la catedrala ca sa nu mai spunem cat a sifonat cu Bionergy si Statia de Epurare si tot el sa strige ca lumea nu-si achita cheltuielile cu taxe si impozite. Mai ales ca orasul arata cum arata si mai e si plin cu restaurante marca Lungu, ca sa nu mai vorbim de gropi. Apropo chiar trebuia sa faca patronul de la Iulius Mall cetatean de onoare sau sa tinut cond ca nu are bani de taxe si impozite ??????
23.   Comentariu trimis de
(21 feb 2015, 07:29:32
IACA , I-AU SALTAT , e curios ce destinatie vor lua toate bunurile si bani confiscati de la jecmanitorii astia . Oare ne vor mai tine la curent , s-au sa ne simtim multumiti ca ia luat la cercetari , cu condamnarile am vazut cum este a acestor monstri sacrii a hotiilor .
24.   Oare... trimis de
(21 feb 2015, 10:31:03
...chiar asa de vinovat sa fie domnul Sinescu?!? Ma mir, mai ales ca semmnele exterioare, locuinta in care sta (un apartament de bloc) si nivelul sau de trai (atat cat se poate sti) nu arata ca ar fi beneficiat de cine stie ce favoruri banesti!!!! Sau a inceput o vanatoare de vrajitoare si domnul Sinescu ar putea fi victima (fraierul) perfect...ca vezi ca a facut interventii pe langa directoarea de la APIA...dar banii aia au intrat in judet, in folosul oamenilor din Udesti!!! Ca a intervenit ca banii restanti catre Test Prima sa fie considerati arierate si sa fie achitati de la bugetul de stat...pai nu a dorit primarul de la Brodina sa achite?!? A avut banii in contul Primariei si nu a achitat datoria?!? Ca a dat prefectul telefon pentru carnetul nu stiu cui!!!! Pai asta se intampla in fiecare zi, pe soselele patriei...ca a inmatriculat masina cu acte false...ce fel de acte? Ce prejudiciu? Cui a daunat!?!!!! Ca nu l-a dat afara pe Savel Botezatu...da Prefectura nu are juristi?!? A facut totul domnul prefect de capul lui???
25.   Partid trimis de
(21 feb 2015, 10:38:11
Se tot vorbeste prin targ ca domnul Sinescu ar fi pesedist (si pare firesc sa fie asa avand in vedere ca PSD l-a numit in functie)...dumnealui era si este un posibil candidat la Primaria Suceava...oare nu deranjeaza pe cineva???? Intreb si eu, care nu sunt pesedist si nu voi fi niciodata...si o intrebare: oare ce au gasit flacaii aia mandri de la DNA la perchezitia de la domiciliu?!? Ce carau in sacul ala alb de rafie, nelegat la gura? Ma mir ca nu s-au dus la ora 6 dimineata ca sa-i bubuie usa cu mascatii...
26.   Nu-l cunosc trimis de
(21 feb 2015, 10:51:35
pe domnul Sinescu decat din presa, a urcat in scaunul de prefect venind din anonimat (cred ca pe merite proprii si pe multa munca) dar nu-mi place sa vad ca toata lumea trage-n el din toate directiile!!! Daca e vinovat sa plateasca, dar daca nu e???? Unde e prezumtia de nevinovatie????
27.   CAPUL SUS trimis de
(21 feb 2015, 11:05:20
Capul Sus , domnule Sinescu ! Multa sanatate si putere !! Felicitari " PRAGMATIC "

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte