Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri salariale

Salariaţii Primăriei Suceava intră azi în grevă japoneză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi angajaţii Primăriei Suceava sunt de astăzi în grevă. Deocamdată, doar în grevă japoneză, adică fiecare poartă o banderolă albă la braţ, în semn de protest, dar, dacă nemulţumirile lor nu vor fi luate în seamă de guvernanţi, se poate ajunge chiar la încetarea activităţii, măsură care ar paraliza activitatea din numeroase domenii de larg interes public.

„Acesta este primul pas pentru atragerea atenţiei asupra problemelor cu care ne confruntăm. Mulţi dintre noi beneficiază doar de salariul minim pe economie, iar din cauza măsurilor luate în anii anteriori, aproape că nu mai există diferenţe între salariul unui debutant şi cel al unui salariat cu experienţă şi cu muncă de răspundere. Solicităm să fie scoasă vechimea din salariul de bază şi să fie calculată separat”, a explicat Lucian Cuseac, preşedintele Sindicatului Judeţean „Ştefan cel Mare”, o parte din nemulţumirile salariaţilor municipalităţii sucevene.

Lista de revendicări către guvernanţi este însă mult mai mare şi va fi transmisă astăzi către reprezentanţii Guvernului în teritoriu, pentru a fi discutate şi a se lua decizii.

„Deşi aproape toate categoriile de personal bugetar (sănătate, asistenţă socială, apărare, învăţământ) au beneficiat de creşteri salariale şi îmbunătăţiri ale condiţiilor de muncă, salariaţilor din administraţia publică nu le-a fost soluţionată nici una dintre revendicări. Dimpotrivă, salariile bugetarilor au fost îngheţate şi a fost interzisă, în mod expres, acordarea tichetelor de masă, cadou şi a voucherelor de vacanţă, precum şi a oricăror premii, prime sau bonificaţii”, a precizat preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Suceava, Dorina Badea.

Printre solicitările formulate în scrisoarea deschisă transmisă guvernanţilor se numără cea de acordare a tichetelor de masă sau a normei de hrană, pentru toţi salariaţii, începând cu 1 ianuarie 2015, creşteri salariale sau revenirea la prevederile Legii 284/2010.

“Pentru evitarea declanşării protestelor sindicale în sectorul nostru de activitate vă solicităm să organizaţi, în cel mai scurt timp, o întâlnire între reprezentanţii sindicatelor afiliate CNSA Cartel Alfa şi cei ai Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului Finanţelor Publice, în vederea soluţionării cât mai urgente a revendicărilor noastre”, se mai solicită în scrisoarea deschisă înaintată de salariaţii administraţiei publice locale, „cea mai slab plătită categorie din rândul bugetarilor”, după cum s-au caracterizat singuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii Primăriei Suceava intră azi în grevă japoneză.
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Salariaţii Primăriei Suceava intră azi în grevă japoneză2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bugetarii din administratie......!! trimis de
(20 feb 2015, 11:53:57
O mica completare, pe care acest ziar...tampit....nu a pronuntat-o niciodata.. In sectorul administratiei publice numai primarii si viceprimarii au primit cadou de la Dragnea si Dottores...dublarea si chiar triplarea salariilor, sporurilor, deconturilor etc.. sa vad, sunteti in stare sa prezentati...prostimii care a votat, cam cat iau primarii salarii lunar...? Si o sa vedeti unde se duc banii din taxe si impozite, ori ce-a mai mare parte din ei . Prezentati si brutul...dar si nettul... Un primar si un viceprimar intr-o localitate de pana la 4000 locuitori, iau la un loc...bani cat iau restul functionarilor la un loc. Si se poate demonstra. Cerem colegilor din suceava, din judet si din toata tara sa solicite si sprijinul celorlalti functionari..sa iesim in strada si sa le aratam ca suntem in stare... Sa termine cu hotiile si marlaniile si sa se mai uite si la atributiile de serviciu.
2.   RUSINE! trimis de
(20 feb 2015, 11:58:45
Ma mir ca nu va e rusine!Sunteti o armata acolo si tot nu va faceti treaba!Daca vine omul cu o problema la voi ori sunteti in concediu,ori jucati pe calculator,ori il plimbati de la un birou la altul!A-ti fi oare voi cei mai amarati?Nu va convine schimbati-va locul de munca sa lucrati cate 10 ore pe zi pt.9 milioane!Rusine sa va fie,trantorilor!
3.   Primaria Suceava trimis de
(20 feb 2015, 13:10:38
e un cuib de cumetrii,veri,nepoti si idioti...nu am gasit alta rima:)...pe langa spagile pe care le iau zilnic mai au tupeul sa vocifereze,daca s-ar da concurs pe post ati pica din prima cu totii...asa ca mucles si inapoi la ghiseu...daca nu ati mai da bani la biserici pentru prea fericitul Lungu si nu ati mai freca menta toata ziua si v-ati face treaba,sigur veti avea mai multi bani dar deocamdata la cat va faceti voi ca munciti iaca atata se fac si aia de la centru ca va platesc...bai Lungu,ai facut ma o informare a populatiei ca ai de gand sa iei credit pentru doua balti si o alee de-i zici tu zona de agrement pe Tatarasi? orasul e ca o floare si tu vrei zona de agrement?Nesimtitule
4.   Zona de agrement Tatarasi trimis de
(20 feb 2015, 13:24:21
cetatenii municipiului ar trebui consultati penru fiecare proiect de anvergura...iei imprumut de la banci...esti sanatos Lungule? La anul pleci la Prelipca sau,poate,cu ajutorul lui Dumnezeu la Rahova si cetatenii vor plati cel putin 10 ani dobanzi,in loc sa faci un camin pentru batrani,in loc sa te ocupi de chestii cu adevarat utile tie iti trebuie iaz si alei luminate pe Tatarasi...bai idiotule,trezeste-te...e vorba de bani publici,nu esti tu voievodul Sucevei,esti ales zevzecule si trebuie sa-ti consulti alegatorii...
5.   Daca nu sunt multimiti pot demisiona. trimis de
(20 feb 2015, 15:18:00
Va asteptam cu drag in randul angajatilor la privat. Nu stiu cati dintre voi vor rezista mai mult de 3 ore fara sa joace Solitaire. Pentru munca depusa nu meritati mai mult. Nu va convine salariul primit atunci mergeti si lucrati in alta parte. Jumatate din angajatii din primarie pot fi disponibilizati si astfel marite salariile pentru cei care raman sa lucreze macar 4-5 ore din timpul normal de lucru.
6.   Ha ha trimis de
(20 feb 2015, 19:19:31
Auzi tu...norma de hrana la primarii? Atunci la militari ce sa le mai dea?
7.   Ha ha trimis de
(20 feb 2015, 23:59:02
VORBEȘTE ȘI ION...CA ȘI EL E OM !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte