Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Proiect european

Am văzut-o şi pe asta! Budă improvizată în mijlocul trotuarului, pe Calea Unirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dacă aveaţi impresia că le-aţi văzut pe toate, la sfârşitul săptămânii trecute am primit o nouă mostră a nesimţirii şi sfidării regulilor de bun-simţ şi civilizaţie, când, pe Calea Unirii, chiar în faţa Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, a apărut o budă din plăci OSB. Fix în mijlocul trotuarului.

WC-ul în cauză ar fi fost ridicat vineri seară, fiind improvizat chiar peste gura unui canal. „Suspecţii” ar fi muncitori ai firmei Victor Construct care lucrează la pavimentul trotuarelor din faţa colegiului şi până la sediul de primărie din Burdujeni, lucrări prevăzute într-un proiect cu fonduri europene (în jur de 8 milioane de euro) - ”Reabilitare străzi, poduri şi pasaj”. Şi, ca nişte angajaţi europeni, într-un oraş european, pe bani europeni, muncitorii au ridicat WC-ul cu o gaură în placa OSB şi evacuare direct în canal.

Culmea, la câteva zeci de metri se află o toaletă publică, însă nevoile, se pare, au fost unele urgente, care nu suportau deplasare, aşa că muncitorii s-au pus pe treabă. Şi mare, şi mică. 

Sâmbătă, mai toţi trecătorii se opreau să vadă „minunea”. Unii scoteau telefoanele mobile şi imortalizau construcţia cu miros înţepător din mijlocul trotuarului.

Inclusiv un angajat de la Garda de Mediu fotografia şi se minuna. „O fi ecologic?”, îl întreabă pe un coleg de-al nostru.

 

„Eu zic chiar că este de nota 10. Bravo lor!”

Părerile erau împărţite.

„Nu-i normal, mai ales că-i la strada mare... Puteau să pună şi ei unul mai performant”, spune o doamnă.

„Extraordinar - se miră o altă femeie - aproape de magazine, de şcoală... ceva urât. Nu mi se pare să fie ceva normal”.

Un bărbat găseşte însă o explicaţie: „Dacă nu au WC, unde să se ducă? (reporter: Păi este toaletă publică în apropiere.) Poate nu au ştiut...”

„Asta-i România noastră!”, e scârbit un trecător.

„La ţară, îl duc în grădină, la 200 de metri, ţi-i ruşine la stradă... ca şi cum ai pune WC-ul la poartă”, îşi dă cu părerea o altă femeia.

De pe geamul unei maşini, un tânăr face o fotografie cu telefonul mobil. Redactorul întreabă: „Cum vi se pare?”„Mirobolant”, răspunde râzând fotograful amator.

Nu toţi însă găsesc acel WC îngrozitor.

Gestionarul de la un butic din zonă chiar îi felicită pe cei care l-au ridicat: „Ei sunt vreo 30 de muncitori, trebuie să meargă la un WC, i-am mai lăsat să-şi facă nevoile la mine... Eu zic că au făcut o treabă bună. Decât să-i vezi că-şi face nevoile în stradă. Eu zic chiar că este de nota 10. Au pus WC-ul pe canal. Aş vrea ca toţi care lucrează în construcţii să facă ce au făcut băieţii ăştia. Bravo lor!”

 

Viceprimarul Harşovschi: „Este inadmisibil”

Viceprimarul Lucian Harşovschi a fost înştiinţat şi el de noua construcţie apărută pe Calea Unirii, în faţa colegiului sucevean.

„Ieri (n.r. - sâmbătă) am fost informat. Este inadmisibil, cu atât mai mult cu cât toaleta publică este în imediata apropiere. Chiar să nu fi fost vreun WC public în zonă, categoric nu poţi să faci aşa ceva. L-am sunat imediat pe un responsabilul de la firma Victor Construct şi mi-a spus că nu ştie nimic, că probabil muncitorii l-au pus de capul lor. L-au luat imediat, l-au astupat... Oricum, mâine (n.r. - astăzi) i-am chemat pe reprezentanţii firmei la primărie, să lămurim situaţia”, a explicat viceprimarul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Am văzut-o şi pe asta! Budă improvizată în mijlocul trotuarului, pe Calea Unirii.
 Vizualizări articol: 5570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Am văzut-o şi pe asta! Budă improvizată în mijlocul trotuarului, pe Calea Unirii4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   WC-ul public numit orasul Suceava trimis de
(16 feb 2015, 16:30:37
Nu ma mira deloc faptul ca muncitorii firmei din Botosani au confundat orasul cu un WC.Toti traim aceeasi senzatie.Incepand cu duhoarea pe care o aduce vantul din cand in cand de la statia de epurare construita defectuos cu o firma spaniola falimentara si terminand cu duhoarea care vine de la canalizarile proaspat schimbate.Oriunde te-ai afla,in George Enescu,in Burdujeni,in Itcani,la iulius Mall,dohoarea e prezenta.Ma mir ca flacaii nu au pus buda chiar in fata primariei din Burdujeni pe treptele de la intrare.La ce mizerie exista in orasul asta nenorocit ce mai conteaza un wc pus in mijlocul trotuarului.Chiar ii da o nota de eleganta urbana.Simbolul Sucevei nu este cetatea de scaun ci MARIA SA WC-UL.
2.   Maria Sa WC-ul trimis de
(16 feb 2015, 17:14:42
*Cand Dumnezeu a impartit inteligenta administratia locala a orasului era la WC.
*Un tip intra intr-un restaurant de canibali ca sa serveasca pranzul.Acolo vine ospatarul si prezinta meniul:
-Domnule pentru azi avem urmatoarele specialitati:ciorba de baluba, supa de baluba, tocanita de baluba si pizza cu baluba.
-Am inteles, poi atunci as vrea sa servesc o ciorba de baluba. Mananca tipul toata ciorba si la un moment dat ii vine sa se duca la baie, se uita in jur si nu reuseste sa gaseasca wc-ul...in cele din urma cheama ospatarul si il intreaba:
-Nu va suparati, wc-ul unde este?
-Uite acolo in tufis scoti baluba si te p--i.
3.   Maria Sa WC-ul trimis de
(16 feb 2015, 17:27:32
*Care e deosebirea dintr-un cuib de pasare si un WC.... ?
In cuib de pasare ouale stau si in WC atarna
*ntrebare la Radio erevan:
Se poate lua SIDA de pe WC?
Raspuns:
Da, daca va asezati inainte de a se ridica cel dinainte.
*La o toaleta publica pentru barbati, un tip batea la usi sa vada daca e ocupat.
La prima bate, o voce zice "ocupat", la adoua la fel, a treia la fel, iar cand bate la a patra o voce groasa spune: "INTRA".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei