Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Se sparge gheaţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca şi în alţi ani, nu ştiu cum se face, dar marea pauză de iarnă se duce pe nesimţite. Da, săptămâna asta încep marile dueluri. E vorba de meciurile din Liga Campionilor, fie ele şi doar jumătate din optimi, celelalte fiind în program săptămâna viitoare, dar şi de cele din Liga Europa, la care mai strâmbăm din nas. Deşi găsim acolo nume uriaşe ca Liverpool, Inter sau Ajax! Păcat că partidele din Liga Campionilor, programate marţi şi miercuri, au centrul de greutate doar într-una din zile, adică mâine, când sunt programate PSG-Chelsea şi Şahtar-Bayern. Primul este un remake după anul trecut, când francezii au avut câştig de cauză (sper că vă amintiţi mirabilul gol al lui Pastore, insuficient pentru a-i asigura un loc în lotul Argentinei, la Cupa Mondială), dar Mourinho, putem fi siguri, şi-a ţesut plasa răzbunării. Celălalt meci pică într-un moment nefericit pentru echipa lui Lucescu, exilată de pe terenul propriu. Chiar dacă Angela Merkel ţine partea Ucrainei în negocierile de pace, pe partea cealaltă, cu cele 8 goluri administrate lui Hamburg, Bayern face o adevărată declaraţie de război. Miercuri avem un periferic Basel-Porto, precum şi un bun prilej pentru Ronaldo, în Schalke-Real, de a se ridica la nivelul cu care ne-a obişnuit.

Apropo de Ronaldo, în articolul precedent, documentat fără notiţe, memoria mi-a jucat o festă la transcriere şi l-am menţionat pe Zidane ca fiind câştigător al Balonului de Aur la 30 de ani, în loc de Platini. Cu scuzele de rigoare, asta schimbă puţin perspectiva. Faptul că precedentul jucător ofensiv care a câştigat trofeul respectiv la 30 de ani a făcut-o exact în anul în care Ronaldo se năştea, adică acum 30 de ani, ne arată că acest tip de jucător arde repede. Una e s-o fi făcut Zidane cu 10 ani în urmă, cu totul alta Platini, acum 30!

În încheiere, o scurtă referire la tenis, un sport pe care mi-am propus să nu-l mai abordez pe larg la această rubrică, dacă nu se petrec evenimente deosebite. Am pomenit deunăzi de Gilles Simon, vă recomand din toată inima să citiţi pe www.treizecizero.ro, cel mai bun site de tenis de pe la noi, o transcriere a unui interviu al lui Simon despre ce înseamnă talentul. În cazul său nu-mi dau seama dacă a fi inteligent e un talent sau rodul muncii...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se sparge gheaţa.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se sparge gheaţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei