Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Ioan Balan a prezentat bilanţul dezastruos al guvernării „tinerilor lupi din PSD, şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele PNL Suceava, deputatul Ioan Balan, a prezentat în cadrul unei declaraţii politice susţinute în Parlamentul României bilanţul dezastruos al actualei guvernări, preluată în urmă cu trei ani de „tinerii lupi ai PSD, şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie”. Ioan Balan a arătat în declaraţia politică susţinută că la trei ani de la preluarea guvernării de către PSD situaţia este cu mult mai rea decât în plină criză economică, în condiţiile în care locurile de muncă sunt mai puţine, tot mai multe familii se află în executarea silită a locuinţelor, puterea de cumpărare a populaţiei a scăzut la jumătate faţă de anul 2009, primăriile din întreaga ţară se zbat la limita subzistenţei financiare, evaziunea fiscală a atins cote greu de imaginat, iar riscurile majore şi incertitudinea au demolat mediul de afaceri. „Se împlinesc trei ani de când guvernarea României a fost preluată de un grup de tineri diletanţi, tinerii lupi ai PSD, şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie, pricepuţi în a vinde promisiuni fără acoperire şi în păcălirea românilor, interesaţi exclusiv de propria înavuţire”, declară Ioan Balan.

Deputatul sucevean a subliniat faptul că România şi destinele românilor sunt guvernate astăzi de un partid şi un grup de miniştri care şi-au demonstrat „cu vârf şi îndesat incompetenţa” şi care pe 16 noiembrie 2014 au primit votul de blam al românilor. „Chiar dacă Victor Ponta vrea să-i mai păcălească încă o dată pe români, actele şi faptele sale ne demonstrează cu vârf şi îndesat că orice zi cu PSD şi Ponta la guvernare înseamnă o zi pierdută pentru români şi România”, a precizat Balan. El a adăugat că în situaţia în care actualul Guvern condus de Victor Ponta nu este demis, 2015 va fi un an pierdut pentru întreaga ţară. Ioan Balan a atras atenţia că deşi Guvernul PSD se lăuda la adoptarea bugetului pentru acest an că a alocat 44 de miliarde de lei pentru investiţii, ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, anunţa săptămâna trecută „că nu prea găseşte prin vistierie nici măcar mărunţiş pentru investiţii şi că ar face un drum pe la Bruxelles ca să mai abandoneze puţin din disciplina bugetară”. Ioan Balan a făcut referire şi la primăriile sărace din România, precizând că marea reformă financiară a PSD cu privire la modul de alocare a banilor nu a făcut altceva decât să schimbe stăpânul care alocă fondurile, de la preşedinţii de administraţii judeţene la miniştrii Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov.

„Despre milionul de locuri de muncă ar fi şi caraghios să mai discutăm, atâta vreme cât în proiectul de buget pentru anul 2015 Guvernul Ponta a recunoscut explicit că aşteaptă o creştere a numărului de şomeri cu peste 50.000 în acest an. Puterea de cumpărare a salariaţilor a scăzut la cote inimaginabile pentru toate categoriile socio-profesionale, iar singura soluţie a Guvernului este aplicarea de noi taxe şi noi măsuri cu impact asupra preţurilor de consum”, a spus Ioan Balan, care a mai arătat că „mediul de afaceri, atât cât a mai rămas după efectele negative ale crizei economice, a fost decimat bucată cu bucată de măsurile aberante ale miniştrilor incompetenţi, al căror nume uneori nici măcar nu-l cunoaştem”.

 

Balan: PNL este obligat de simpatia populară să dărâme „acest guvern nociv”

Liderul PNL Suceava a ţinut să precizeze că în antiteză cu situaţia dezastruoasă în care se află România, există şi oameni care trăiesc bine în guvernarea Ponta. „Da, este vorba despre clientela politică a PSD care se înfruptă de trei ani din bugetul public prin contracte uriaşe cu statul în urma cărora nu se realizează nimic, ci doar se încasează banii. Am mai spus-o şi o mai spun că ideologia dominantă a PSD sub Victor Ponta este <social-democraţia de caviar>. Mai trist este faptul că potentaţii PSD, baronii şi baronaşii acestui partid se lăfăiesc în huzur, ţin discursuri asupra sărăciei din România, fenomen care afectează tot mai mulţi concetăţeni de la o zi la alta”, consideră Ioan Balan. Parlamentarul sucevean a subliniat faptul PNL este partidul care „a sprijinit principiile victorioase din 16 noiembrie 2014 care au condus la o explozie a speranţei între români”, motiv pentru care este obligat de simpatia populară să dărâme „acest guvern nociv” în cel mai scurt timp şi să redea România românilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan a prezentat bilanţul dezastruos al guvernării „tinerilor lupi din PSD, şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie”.
 Vizualizări articol: 2259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Ioan Balan a prezentat bilanţul dezastruos al guvernării „tinerilor lupi din PSD, şcoliţi de Adrian Năstase şi Nicolae Mischie”2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lupii tineri trimis de
(16 feb 2015, 11:19:28
populatia Romaniei a crezut ca daca ii voteaza pe lupii tineri din PSD se va schimba ceva, TEAPA, astia au fost scoliti de Iliescu, Nastase, Mitrea, Hrebenciuc si compania, deci "aschia nu sare departe de trunchi" cum s-ar spune... ce ati crezut ca dau astia lapte si miere peste noapte .... din nou TEAPA..... eu sunt curios cand incep sa cada si astia ?
2.   :) trimis de
(16 feb 2015, 11:24:05
Trebuie să vă lepădaţi de toate lichelele care sunt cercetate de către DNA şi apoi altfel vă puteţi prezenta in faţa cetăţenilor cu un partid curat!
3.   :) trimis de
(16 feb 2015, 11:27:31
Pe mine şi acuma mă bufneşte râsul când văd filmarea cu Ponta, Băsescu şi Ministra Finanţelor-Ioana Petrescu a.k.a. proasta lui Pontalaughing dar din păcate e tragic ce se întâmplă şi ce fel de oameni ne conduc.
4.   Vai ce durere trimis de
(16 feb 2015, 11:32:22
Rade harb de oala sparta! Dar cei scoliti de Udrea, Berceanu, Videanu, inclusiv Balan...ce fac? Sau ce vor face cand va ajunge DNA-ul si la usa lor? Mai bine ar sta in banca lor, sa ia pozitia strutului, sa nu-si mai aduca aminte nimeni de ei, ca poate uita si justitia sa-i ia la puricat. Dar...ce-si face omul cu mana lui...nici Dumnezeu nu dezleaga.
5.   Comentariu trimis de
(16 feb 2015, 11:59:09
Simpatia populara a fost si este pt domnul presedinte Klaus Johannis, nu pentru PDL sau PNL ! Daca Johannis maine isi face un partid al piticilor de ciocolata acesta va castiga alegerile, nu PDL sau PNL!
5.1  RE: Comentariu trimis de
(16 feb 2015, 13:06:16
Iohannis vrea o reformă completă în PNL, cum greşesc cum îi taxează, exemplu Varujan Vosganian
6.   Comentariu trimis de
(16 feb 2015, 12:34:09
mai ducetiva dracu ca e satula lumea si de voi ,nici voi nu ati facut nimic nici atunci nici acum.
6.1  RE: Comentariu trimis de
(16 feb 2015, 13:04:26
ca să trimiţi dracului pe cineva, trebuie să ştii să scriilaughing eu unul personal am avut traiul mai bun pe vremea lor, nu stiu cum a fost in tara, dar la Suceava a fost o schimbare uriasa dupa Mirza.
7.   Povestea cu barna si paiul.... trimis de
(16 feb 2015, 16:04:38
Sigur ca Balan nu-i poate inghiti pe PSD-isti. Sigur ca acum sunt oameni executati silit, dar asta pentru ca nu mai pot plati creditele luate pe timpul hotilor din PDL care i-au neorocit taind salarii si pensii. Iohannis nu se confunda cu acest PNL, care ii are in frunte tot pe cei care au fost spuma PDL-ului.....lupul si-a aschimbat parul, pardon....numele dar e acelasi si mai al dracului acum.
Azi traiete bine clientela politica a PSD, dar cand si la WC-ul public nu erai primit daca nu erai PDLeu nu se mai stie? Cand toti cei care nu suflau in dos portocaliilor erau umiliti si purtati pe la toate usile? Or fi astia rai, dar mai josnici decat PDl-istii nu cred ca mai exista pe undeva. Cu ce tupeu vii domnule Balan sa critici pe altii cand in ograda voastra e jale? Asteptam sa pice si primul marinar al tarii si apoi......cine se stie curat, sa ridice piatra si sa arunce! Pacat ca adevaratii PNl-isti s-au bagat in laturi.....
8.   Arta demagogiei trimis de
(16 feb 2015, 16:39:39
Domnul Balan are dreptate in tot ce spune.Totul ar fi fost perfect daca aceste lucruri nu ar fi fost spuse de domnul Balan.Dumnealui reprezinta guvernarea PDL-Basescu.Despre aceasta guvernare catastrofala pentru tara s-a vorbit pe larg.S-a vorbit despre fondurile imense disipate prin Ministerul dezvoltarii,s-a vorbit de investitiile de toata jena in sali de sport,terenuri de fotbal in panta,parcuri la tara si parcuri in paduri,patinoare de carton.Atunci s-a vorbit.Acum s-a trecut la fapte.Elena Udrea va infunda puscaria pe viata,Monica Ritzi a primit 5 ani cu executare.Si urmeaza in continuare.Si de la PNL si de la PSD.Din ce se estimeaza cam50% din ministrii,parlamentari,prim ministrii,presedinti perioada 2000-2014 vor intra la mititica.
8.1  RE: Arta demagogiei trimis de
(16 feb 2015, 17:37:59
guvernarea aia ți-a făcut Parcare Subterană, Spital Renovat, Șosea de Centură 90%, Pârtii de Schi, Cetate Reabilitată, Obținut fonduri modernizare aeroport... ce plm vrei de la ăștia? întreabă pe Nechifor ce a făcut de 3 ani încoace
8.2  RE: Arta demagogiei trimis de
(16 feb 2015, 17:39:08
aveam pretenții de la tine RADUMAMII să faci o mică diferență între oameni
9.   Raportul Curtii de Conturi 2013 trimis de
(16 feb 2015, 17:08:20
*Raportul Curţii de Conturi pentru 2013 indică faptul că Inspectoratul Şcolar Suceava a efectuat plăţi ilegale în cuantum de 749.000 de lei, pentru investiţii neexecutate la Frasin, Vama şi Ciumuleşti-Vadu Moldovei.
*La Sucursala Suceava a Companiei nationale a Uraniului nu a fost calculat şi virat impozitul pe clădiri datorat bugetelor locale, în valoare estimată de 159.000 de lei şi, totodată, au fost efectuate şi înregistrate cheltuieli, în sumă estimată de 173.000 de lei, pentru servicii de reparaţii şi întreţinere autovehicule, fără a avea la bază documente justificative.
10.   Comentariu trimis de
(16 feb 2015, 21:10:38
Mi-e scarba cand vad oameni din pdl criticand pe cei din psd.eu nu zic ca cei din psd au fost ori sunt buni .dar care este diferenta intre acestia si cei care mergeau precum oile ,in turma,la vilele mafiotului chior ,care ii chema de cate ori avea chef si le trasa in ce fel si chip sa sterpeleasca banii publici pentru ca penala din plescoi sa-si poata face toate poftele......din cate i-mi amintesc si Suceava avea o delegatie destul de consistenta la acele intalniri de taina.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei