Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

În judeţul Suceava a fost finalizată livrarea către beneficiari a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În judeţul Suceava a fost finalizată acţiunea de livrare către beneficiari a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană asigurate prin Programul Operaţional „Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”. Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Suceava, această acţiune a fost finalizată în prima săptămână a acestei luni, la nivelul judeţului fiind expediate 281.848 de pachete cu ajutoare alimentare, pentru 140.924 de beneficiari. Livrarea pachetelor cu alimente a fost făcută la centrele de distribuție ale primăriilor, pe listele de beneficiari ai acestor ajutoare fiind înscrise 113.603 persoane, pentru care s-au distribuit 227.206 pachete. Ulterior, pe listele suplimentare au mai fost înscrise 13.885 de persoane.

În comunicatul Prefecturii Suceava se precizează că printr-o Hotărâre de Guvern aprobată pe 10 februarie, pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate care au rămas în stoc vor fi redistribuite prin compensări între primării din același județ sau din județe diferite.

 

Pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor

De asemenea, după compensarea între primării, pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor. Suplimentarea pachetelor se va face în anumite condiţii, respectiv doar pentru persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară, şi se acordă maximum două cutii de ajutoare alimentare pentru fiecare persoană, cu același număr de pachete pentru toți beneficiarii din cadrul unei localități. Suplimentarea pachetelor se va face doar dacă lista în baza căreia se vor distribui cantitățile suplimentare va fi avizată de primarul localității.

„Procedura compensării pachetelor alimentare a fost aprobată de Guvern în condițiile în care, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, pentru anul 2014, unele primării au stocuri nedistribuite, iar alte primării au solicitări eligibile neacoperite”, se precizează în comunicatul Prefecturii. Trebuie spus că populația vulnerabilă care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană include grupuri care sunt excluse de pe piața forței de muncă, din sistemul de educație, sănătate, locuințe și alte servicii. Cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflați în situații dificile, persoane cu dizabilități și persoane vârstnice singure sau dependente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava a fost finalizată livrarea către beneficiari a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În judeţul Suceava a fost finalizată livrarea către beneficiari a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei