Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2015 - Anul XX, nr. 37 (5849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Război

Băişanu acuză conducerea centrală a PNL că nu respectă statutul şi ameninţă cu judecata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a noului PNL, deputatul Alexandru Băişanu, acuză conducerea centrală a fostului PNL că nu respectă statutul partidului şi ameninţă că îi va acţiona în instanţă pe cei care se află în această situaţie. Alexandru Băişanu a susţinut sâmbătă dimineaţa o conferinţă de presă la sediul Organizaţiei Judeţene a fostului PNL Suceava, de pe str. 6 Noiembrie, precizând că ţine această conferinţă în calitate de deputat PNL. Pe parcursul a mai mult de o oră şi jumătate, Băişanu a încercat să arate că fuziunea dintre PNL şi PDL la nivelul municipiului Suceava nu este legală, dar şi faptul că foştilor liberali le-a fost refuzat un membru în noul Comitet Judeţean Executiv al noului PNL. Trebuie spus că pentru a-şi susţine afirmaţiile, Alexandru Băişanu s-a folosit, de multe ori aşa cum a vrut el, de prevederi din fostul şi actualul statut al PNL şi de precizările din prima decizie luată de Consiliul Naţional al noului PNL.

Băişanu a făcut referire, în primul rând, la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Executiv al noului PNL Suceava, care a avut loc vineri, despre care a spus că totul a mers bine până în momentul în care s-a ajuns la stabilirea numărului de membri în acest for de conducere din partea fostelor PNL şi PDL. Băişanu a spus că a atras atenţia în cadrul şedinţei că fostul PNL trebuia să aibă 13 membri în noul comitet judeţean, număr în care intrau şi cei trei parlamentari liberali, şi nu 12, aşa cum s-a spus în şedinţă. De precizat că în şedinţa Consiliului Naţional al noului PNL s-a decis în mod clar că PNL va avea 12 reprezentanţi în conducerea judeţeană de la Suceava, având în vedere că deputatul Radu Surugiu a fost desemnat să facă parte din conducerea din judeţul Neamţ.

Cu toate acestea, Băişanu afirmă că fostul PNL Suceava trebuie să aibă obligatoriu 13 membri, precizând că susţine acest lucru „nu pentru că sunt eu războinicul luminii, ci pentru că am citit statutul PNL şi i-am explicat lui Gheorghe Flutur (n.r. - copreşedintele din partea PDL Suceava) şi celorlalţi colegi că prima hotărâre luată în primul Consiliu Naţional scoate în evidenţă faptul că parlamentarii din judeţul Suceava sunt membri de drept ai Comitetului Judeţean Executiv (CJEx) al noului PNL Suceava, şi nu în altă parte”, a spus Băişanu. El a admis faptul că pentru clarificarea acestei probleme, în cadrul şedinţei de constituire a CJEx al noului PNL Suceava a fost sunat secretarul general al PNL, Marian Petrache, acesta precizând clar că la nivel central s-a decis că foştii liberali suceveni vor avea 12 membri în noua conducere judeţeană rezultată în urma fuziunii. „Acest lucru nu era ştiut şi de fosta Organizaţie Judeţeană a PNL Suceava. Îi transmit domnului Petrache, de aici din Bucovina, că eu nu discut cu Marian Petrache, ci cu secretarul general al partidului, cu o instituţie. Şi nici o instituţie nu poate încălca prima decizie a Consiliului Naţional. Domnul Petrache s-a aflat într-o mare eroare”, a explicat Băişanu.

El a adăugat că în cele din urmă, la rugămintea lui Marian Petrache, a semnat actul de constituire a Comitetului Judeţean Executiv al noului PNL Suceava, însă doar „pentru a nu da un semnal negativ. Dacă lucrurile rămân însă aşa, se încalcă statutul şi voi face toate diligenţele necesare la Suceava şi la Bucureşti pentru a intra în legalitate. În caz contrar mă voi adresa instanţelor”.

 

Băişanu contestă înfiinţarea Comitetului Local Executiv al noului PNL Suceava

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a spus că va contesta şi constituirea din data de 6 februarie 2015 a Comitetului Local Executiv (CLEx) al Organizaţiei Municipale Suceava a noului PNL, pe motiv că desemnarea foştilor liberali în acest for de conducere nu s-a făcut potrivit prevederilor statutare. Băişanu a arătat că această constituire este ilegală deoarece, potrivit deciziei Consiliului Naţional al noului PNL, înfiinţarea Comitetelor Locale Executive trebuia să se facă după înfiinţarea Comitetului Judeţean Executiv, care a avut loc pe 13 februarie 2015.

Mai mult, la conferinţa de sâmbătă, Alexandru Băişanu a prezentat o hârtie pe care ar fi întocmit-o   în data de 10 octombrie 2014, în care se preciza că Biroul Permanent Judeţean al fostului PNL Suceava lua act de încetarea mandatului conducerii Organizaţiei Municipale Suceava a fostului PNL, având în vedere că a expirat perioada de patru ani pentru care a fost aleasă. Folosindu-se de această hârtie, Alexandru Băişanu a susţinut că de la data respectivă Biroul Municipal al fostului PNL Suceava nu a mai existat, Marius Zmău nu a mai fost preşedinte al organizaţiei, iar toate hotărârile luate de acesta şi de foştii membri din conducerea municipală sunt nestatutare.

Băişanu nu a precizat însă de ce nu a prezentat în mod oficial faptul că Marius Zmău nu mai este preşedinte al Organizaţiei Municipale din Suceava încă din data de 10 octombrie 2014. Mai mult, el nu a spus clar nici de ce la o conferinţă de presă susţinută la mijlocul lunii ianuarie a.c. îl anunţa pe Marius Zmău ca fiind responsabil cu organizarea filialelor locale din colegiile nr. 1 şi 2, în calitatea sa de preşedinte. De asemenea, întrebat de ce Organizaţia Municipală Suceava a primit înainte de Crăciunul de anul trecut o diplomă de excelenţă pentru activitatea desfăşurată, Băişanu a spus că astfel de diplome au fost date tuturor filialelor locale, la o întâlnire festivă, la „o friptură şi un pahar de vin”, şi nu conducerilor acestora. El a mai arătat că în condiţiile în care, în data de 10 octombrie 2014, s-a luat act de încetarea mandatului Biroului Municipal al fostului PNL Suceava, desemnarea viitorilor reprezentanţi ai liberalilor în Comitetul Local Executiv al noului PNL trebuia să se facă la propunerea lui, iar apoi să fie votaţi în Biroul Politic Judeţean.

Băişanu a admis că la începutul lunii februarie a.c., înainte de a pleca la Viena cu fiica sa la un concurs de echitaţie, a avut o întâlnire cu Ilie Niţă, Ovidiu Doroftei şi Marius Zmău în care s-a stabilit lista cu cei 10 membri ai fostului PNL care urmau să facă parte din conducerea Organizaţii Municipale Suceava a noului PNL. El a arătat că acea întâlnire a avut loc în biroul său de parlamentar din sediul Palatului Administrativ şi a fost definitivată în biroul vicepreşedintelui CJ Ilie Niţă. Alexandru Băişanu a spus că în ciuda a ceea ce s-a stabilit atunci, „un grup de oameni din PNL” s-au întâlnit atunci când el era plecat la Viena, la şedinţa respectivă fiind şi Marius Zmău, şi au schimbat trei membri din lista iniţială convenită cu ceilalţi lideri locali liberali. Băişanu a precizat că acest lucru a fost în afara statutului, motiv pentru care şi constituirea Comitetului Local Executiv al noului PNL Suceava nu este legală. Alexandru Băişanu a spus că desemnarea adevăraţilor reprezentanţi ai PNL în Comitetul Local Executiv s-a făcut în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al fostului PNL, din data de 12 februarie 2015.

„Există hârtii şi le voi duce la îndeplinire conform statutului. La nivel naţional voi merge şi voi scoate în evidenţă că s-au făcut presiuni pentru a se legaliza un for neconstituit legal”, a spus Băişanu, adăugând că validarea noii conduceri a Organizaţiei Municipale a noului PNL Suceava în şedinţa Comitetului Judeţean Executiv de vinerea trecută nu este statutară şi va contesta această decizie la liderii naţionali ai partidului.

El a ţinut să mai arate şi situaţia dezastruoasă în care se află Organizaţia Municipală Suceava a fostului PNL, arătând că dacă în momentul în care Marius Zmău a preluat conducerea filialei, aceasta avea 1.235 de membri cotizanţi, la începutul anului 2015 mai erau doar 100 de membri cu plata la zi a cotizaţiei. Băişanu a spus că nu vrea să comenteze performanţele lui Marius Zmău, cu atât mai mult cu cât acesta i-a creştinat unul dintre copii. El a precizat însă că a avut o discuţie cu Marius Zmău cu privire la viitorul politic al acestuia, fără a da mai multe detalii. În momentul de faţă, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Judeţean al fostului PNL, preşedintele interimar al filialei municipale Suceava a fostului PNL este Ilie Niţă. Trebuie spus că întregul scandal din fostul PNL Suceava ar urma să fie analizat astăzi de conducerea centrală a liberalilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu acuză conducerea centrală a PNL că nu respectă statutul şi ameninţă cu judecata.
 Vizualizări articol: 1470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Băişanu acuză conducerea centrală a PNL că nu respectă statutul şi ameninţă cu judecata1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-a trezit mai an badita Baisan trimis de
(16 feb 2015, 11:24:26
s-a trezit nebunul ...sa dea in judecata conducerea PNl ..... bai neica nimeni eu zic ca poti sa dai in judecata si divinitatea ca tot nu rezolvi nimic .... cum e sa-ti simti sfarsitul politic aproape ? E nasol nu ? pevremea candimparteai functii in stanga si in drepata era bine, luai spagi, erai mare mahar, s-a cam intors roata baietas ...... suporta consecintele ..... LU ☭ care nu poti fi imblanzit!
2.   Acasa trimis de
(16 feb 2015, 11:42:35
Du-te singur acasa, ca sa nu te duca altii in alta parte. Ca cel putin pentru modul in care a ocupat nevasta matale postul de mare mahar, este motiv de...racoare.
3.   Bai preapotentule.... trimis de
(16 feb 2015, 20:04:12
Ti se rup picioarele la scaun si te temi ca ai sa cazi..... Poti sa-ti rupi si gatul....ca noi o sa ne bucuram! Mai bine tinei un discurs, despre modul si motivul din care ai schimbat conducerea Ansamblului Ciprian Porumbescu, Centrul Cultural Bucovina, Conducerea de la CSM Suceava.....ai inlocuit niste oameni fff competenti ...pe Sorin Filip, Calin Brateanu , pe dom. profesor Vali Gherasim.....pe nevastata, o alta incompetenta ca si tine i-ai asigurat un loc cald si de unde sa aiba de muls.....poate o sa te vedem si pe tine in catuse....betivan ordinar ce esti!
4.   ... trimis de
(16 feb 2015, 22:41:10
un nimic fara valoare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei