Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Fălticeni

Arestaţi, după ce-au lăsat fără semnal la telefonul mobil locuitori din două judeţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi indivizi au fost arestaţi sâmbătă de Judecătoria Fălticeni, după ce au sustras acumulatori şi componente de la şase relee de telefonie mobilă, cauzând un prejudiciu de aproape 100.000 de lei şi lăsând fără semnal la telefonul mobil locuitori din mai multe localităţi ale judeţului Suceava, dar şi ale judeţului Iaşi.

Potrivit  unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, un angajat al unei companii de telefonie - punct de lucru Suceava a reclamat săptămâna trecută, prin 112, că persoane necunoscute au pătruns în containerele aparţinând mai multor relee amplasate pe raza municipiului Fălticeni şi a comunelor Forăşti, Vadu Moldovei şi Preuteşti, de unde au sustras mai mulţi acumulatori.

În total, 60 de acumulatori de 12V şi 155A, fiecare dintre aceştia având greutatea de 40 de kilograme, valoarea totală fiind de circa 80.000 de lei.

În comunicatul poliţiei se arată că locaţiile unde funcţionează releele sunt împrejmuite cu gard din plasă de sârmă sudată, nefiind asigurate cu pază sau sisteme de supraveghere video. Lângă relee sunt dispuse containere metalice, în care se află aparatura de transmitere a datelor, iar accesul în fiecare container se face pe o uşă metalică, ce este asigurată cu sistem de închidere tip yală, montat în mânerul de deschidere. Cheia de la acest sistem se află într-un chei box, montat în uşa containerului, care la rândul său este asigurat tot cu sistem de închidere tip yală.

În urma furtului a fost afectată calitatea semnalului telefonic pe o rază de acoperire extinsă, existând inclusiv posibilitatea aducerii în stare de nefuncţionare a reţelelor de telefonie mobilă pe o arie importantă a judeţelor Suceava şi Iaşi.

„Poliţiştii au dispus de îndată măsuri operative şi investigative complexe, fiind cooptaţi lucrători judiciarişti, de ordine publică, criminalişti, dar şi poliţişti rutieri. Au fost dispuse măsuri de supraveghere a altor locaţii în care funcţionează aparatură aparţinând companiilor de telefonie mobilă şi au fost organizate filtre rutiere. Totodată, s-au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, fiind obţinute date şi informaţii cu privire la un grup de persoane specializat în acest gen de furturi, dispunându-se măsuri în vederea prinderii în flagrant a autorilor faptelor de furt din astfel de relee”, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

 

Flagrant şi urmărire în trafic

În noaptea de vineri spre sâmbătă (30/31 ianuarie a.c.), un echipaj de la Secţia de poliţie Vadu Moldovei a reuşit să prindă în flagrant doi indivizi care conduceau fiecare câte un autoturism, un Opel Astra şi un VW Passat. Prima maşină a fost oprită în trafic imediat, însă şoferul celeilalte a călcat acceleraţia, evitând blocajul rutier şi încercând să dispară în noapte. În urmărirea fugarului au plecat mai multe echipaje de poliţie, şoferul suspect fiind ajuns din urmă şi forţat să oprească, pe raza comunei Boroaia. Respectivul a fost identificat în persoana lui Mihăiţă Bucătaru, în vârstă de 27 de ani, din judeţul Iaşi, iar complicele acestuia, oprit anterior în trafic, se numeşte Gabriel Mititelu, tot de 27 de ani, şi este din aceeaşi localitate ieşeană, comuna Bârnova.

 În maşinile celor doi au fost găsite mai multe baterii tip acumulator, stabilindu-se că acestea au fost furate cu puţin timp înainte din releul situat pe raza comunei Boroaia (prejudiciul fiind de 15.000 de lei).

Unul dintre suspecţi avea la el o legitimaţie potrivit căreia era angajat la o firmă de activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără cablu, iar celălalt, o altă legitimaţie, aparţinând tot unei firme de telefonie.

De asemenea, unul dintre cei doi tineri avea asupra lui şi un document eliberat de Serviciul de Probaţiune Iaşi, aflându-se sub supraveghere într-o altă cauză penală.

Sâmbătă, Mihăiţă Bucătaru şi Gabriel Mititelu au fost arestaţi preventiv pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 „Autoturismele folosite de cei doi suspecţi, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni. În cauză sunt continuate activităţile de cercetare, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a precizat subcomisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestaţi, după ce-au lăsat fără semnal la telefonul mobil locuitori din două judeţe.
 Vizualizări articol: 2252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Arestaţi, după ce-au lăsat fără semnal la telefonul mobil locuitori din două judeţe3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte