Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Din 2007

Studenţi belgieni, în practică la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 17 – 31 ianuarie 2015, un grup de 14 studenţi de la Haute Ecole Lucia de Brouckère din Bruxelles, însoţiţi de profesorii Sophie Buysse şi Michèle Verlaeken, s-au aflat într-un stagiu de practică pedagogică la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sfântul Andrei” Gura Humorului. Astfel de stagii de practică pedagogică au loc în luna ianuarie a fiecărui an, începând din 2007, anul încheierii parteneriatului între instituţiile menţionate.

Tinerii, aflaţi în ultimul an de studiu, se pregătesc să devină educatori pentru învăţământul special.

Pentru fiecare dintre aceştia, activităţile desfăşurate cu copiii de la Gura Humorului constituie o componentă importantă în evaluarea de sfârşit de studii, notele obţinute contând pentru media finală. În primele zile ale stagiului, studenţii au asistat la orele educatorilor şi învăţătorilor, apoi, sub îndrumarea acestora, au susţinut activităţi specifice la clasele I-VIII. Acestea sunt preponderent axate pe domeniul terapie ocupaţională, ludoterapie, socializare şi autonomie, dar şi cu elemente de terapie cognitivă.

 

Expoziţie cu lucrările elevilor şi studenţilor

Tema stagiului din acest an este „Un autre regard sur ma ville” sau titlul adaptat în română: „Oraşul văzut prin ochii mei”. Aceasta cuprinde mai multe activităţi de cunoaştere a oraşului Gura Humorului, cum ar fi: jocuri de tip orientare turistică, jocuri de perechi în care unul din parteneri îşi conduce colegul legat la ochi pentru a conştientiza felul în care „vede” oraşul o persoană cu deficienţe de vedere (”découverte de la ville en aveugle”), observarea unor aspecte din viaţa străzilor urbei, realizarea de fotografii inserate pe un suport de tip frescă desenat la clasă, activităţi de bricolaj (decoraţiuni şi ghirlande).

„Ni s-a părut adecvat să împărtăşim această experienţă membrilor comunităţii, realizând în acest fel o conexiune în plus între şcoala noastră şi viaţa cetăţii. În acest scop, am realizat o expoziţie cu lucrările realizate pe parcursul ultimelor două săptămâni în foaierul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 29 ianuarie – 3 februarie 2015”, a precizat Călina Dulgheru,  responsabil de parteneriat din partea CSEI „Sfântul Andrei”.

De asemeni, cu ocazia vernisajului de joi, 29 ianuarie, pe scena din faţa aceluiaşi muzeu, studenţii belgieni au animat un flash mob, activitate insolită în Gura Humorului, prin care tinerii au vrut să stârnească interesul asupra expoziţiei.

„Sensibili la nevoile unităţii noastre, oaspeţii au avut grijă să-şi ofere sprijinul prin diverse donaţii de materiale, rechizite etc. Donaţia de 1.000 de euro din acest an va contribui la utilarea sălii de sport de la CSEI <Sf. Andrei>”, a mai adăugat Cătălina Dulgheru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi belgieni, în practică la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Studenţi belgieni, în practică la Centrul Şcolar „Sf. Andrei” Gura Humorului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte