Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Didactic

Şcolile din Plopeni şi Băneşti conlucrează la proiecte de interes comun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii şcolilor gimnaziale din Plopeni şi Băneşti au demonstrat că se poate conlucra în mod eficient pentru dezvoltarea unor proiecte care privesc ambele comunităţi. Aceste proiecte s-au materializat într-o serie de acţiuni care s-au desfăşurat în cele două unităţi de învăţământ, la care şi-au adus aportul atât elevi, cât şi profesori.

În prima săptămână după revenirea din vacanța de iarnă, elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Plopeni, îndrumați de profesorii-diriginți Cristian Haiduc și Dragoş Nechifor, au desfășurat o activitate de prevenire și informare referitoare la cauzele pentru care copiii ajung victime ale traficului de persoane.

Activitatea “Traficul de persoane – risc și vulnerabilitate” s-a desfășurat conform graficului stabilit în cadrul proiectului educațional „Adolescența în siguranță”, încheiat între Școala Gimnazială Plopeni, reprezentată de directorul școlii, Nicoleta Zettel, și coordonatorul proiectului, profesor Mihai, pe de o parte, și „Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane”, reprezentată de inspector principal Liliana Orza și inspectorii de specialitate Laura Stadler și Mihai Moisoiu, pe de altă parte.

De asemenea, săptămâna trecută s-au derulat în Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Bănești și Școala Gimnazială Plopeni, în cadrul parteneriatului „La ceas aniversar…”, activități dedicate marelui poet Mihai Eminescu. Manifestările, coordonate de profesorii Mihai Silviu și Mihaela Galan, de la Şcoala din Bănești, profesorii Nicoleta Zettel și Nina Vartolomei, de la Şcoala din Plopeni şi profesorii Renate Tronciu și Cristina Ciobanu, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, au însumat expoziții de carte, concursuri de referate și postere, audiții și programe artistice.

Un moment aparte l-a constituit acțiunea de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Bănești. Astfel, în cadrul unui consiliu profesoral omagial, s-au sărbătorit zilele școlii din localitate. Participanții, cadre didactice și elevi, precum și invitații, primarul comunei, Gheorghe Cornea, și 10 consilieri locali, au avut prilejul să asiste la o serie de activități culturale. Astfel, bibliotecarii școlilor din comună și Biblioteca Comunei Fântânele, prin Corina Nemţoi, au organizat o expoziție de carte dedicată marelui poet. A urmat interpretarea magnifică a elevului Ovidiu Aghinițăi din clasa a V-a, la saxofon, a melodiei „Pe lângă plopii fără soț”. S-au recitat apoi, de către elevii claselor de gimnaziu, poezii reprezentative pentru lirica eminesciană: „La mijloc de codru”, „De-aș avea”, „Ce-ți doresc eu ție”, „Luceafărul”. Elevii au prezentat apoi, utilizând metoda posterului,  informații despre viața și opera poetului care dă numele școlii din Bănești. De altfel, în alocuțiunea sa, directorul școlii, Mihai Silviu, cel care, în 2002, a întocmit documentația pentru atribuirea numelui de "Mihai Eminescu" școlii, a menționat faptul că: „An de an, ziua școlii din Bănești ne oferă prilejul de a ne mândri că în curtea bisericuței de lemn cu hramul Sf. Nicolae este înmormântată Iuraşcu Paraschiva, bunica lui Mihai Eminescu, iar piatra de mormânt existentă în bisericuță face o simbolică legătură cu creația marelui poet”.

În ziua de 23 ianuarie a avut loc, la școala din Plopeni, activitatea „Unire-n cuget și-n simțiri”, activitate prevăzută în calendarul activităților din cadrul programului de parteneriat educațional „Învățăm să fim responsabili”, încheiat între Școala Gimnazială Plopeni, prin Nicoleta Zettel, și Primăria orașului Salcea, prin primar Ilie Lungu.

Această activitate a constat în organizarea unor manifestări cultural-artistice dedicate Micii Uniri. Cu acest prilej s-au organizat dezbateri și prezentări de proiecte prin care invitații de la școlile menționate anterior, la care s-a adăugat profesoara Mariana Buiciuc, de la Școala Gimnazială nr. 10 , au sărbătorit Unirea de la 24 ianuarie 1859. Primarul orașului Salcea, Ilie Lungu, a ținut să menționeze: „Sperăm ca, prin astfel de activităţi, elevii să conştientizeze importanţa acestor evenimente istorice şi rolul pe care acestea l-au avut pentru neatârnarea şi unitatea neamului românesc”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile din Plopeni şi Băneşti conlucrează la proiecte de interes comun.
 Vizualizări articol: 2000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Şcolile din Plopeni şi Băneşti conlucrează la proiecte de interes comun5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei