Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 300 de mineri de la Crucea au intrat în grevă spontană

Luni, 26 Ianuarie 2015 (11:12:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 300 de ortaci de la mâna de uraniu de la Crucea au refuzat să intre luni dimineaţă la muncă în subteran. Oamenii s-au adunat în curtea Sucursalei Miniere Crucea şi aşteaptă ca reprezentanţii conducerii să vină la tratative. Principala revendicare a minerilor este legată de creşterea salariilor, care nu au mai fost indexate de ani buni. Se pare că o altă cerere a ortacilor este legată de demiterea actualului director, Sorin Constantin Proboteanu. La mina Crucea lucrează circa 600 de oameni, dintre care în subteran intră jumătate dintre ei. O altă grevă de o zi şi noapte a avut loc în luna martie a anului trecut, dar în urma promisiunilor primite oamenii au revenit la lucru. Un protest de amploare s-a derulat în vara lui 2012, când aproape 300 de ortaci s-au blocat în subteran, nemulţumiţi de condiţiile de salarizare, dar şi pentru că 100 dintre ei urmau să fie trimişi în şomaj. La acea vreme, oamenii nu au ieşit din mină timp de 36 de ore, protestul încheindu-se abia după ce conducerea Companiei Naţionale a Uraniului le-a promis că va căuta soluţii pentru satisfacerea revendicărilor.Crucea a rămas singura mină de uraniu funcţională din România. De aici se extrage minereul de uraniu, care este transportat şi preparat la Feldioara, iar mai apoi ajunge la Cernavodă, unde asigură funcţionarea reactoarelor nucleare. Mina de la Crucea are un regim special, fiind considerată un obiectiv de importanţă strategică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de mineri de la Crucea au intrat în grevă spontană.
 Vizualizări articol: 2535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Aproape 300 de mineri de la Crucea au intrat în grevă spontană3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei