Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Campanii de prevenire a abandonului şi separării copilului de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a încheiat încă de anul trecut o convenţie de colaborare cu Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) România, care are ca obiectiv prevenirea separării copilului de familia naturală. Pe baza acestui protocol, Fundaţia HHC a alocat, în anul 2014, 53.900 de lei, bani care au fost folosiţi în sprijinul a 86 de copii proveniţi din familii aflate în situaţie de risc, aceştia fiind ajutaţi să rămână alături de părinţi. Alţi 46.500 de lei au fost alocaţi de Fundaţia Hope and Homes for Children România pentru reintegrarea a 11 copii din sistemul de protecţie în familia naturală.

 

Proiect împotriva abandonului şcolar

Anul acesta continuă Proiectul „Reţele comunitare pentru prevenirea abandonului şcolar”, proiect iniţiat de DGASPC, în colaborare cu Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale (CRIPS) şi UNICEF. Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că în acest proiect sunt incluse patru primării şi patru şcoli din judeţ.

„Pe lângă acest proiect, noi continuăm în acest an şi Campania <SOS Copilăria - Alege să trăieşti frumos!>, care are ca scop să ofere informaţii utile adolescenţilor şi tinerilor despre prevenirea unei sarcini nedorite, despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, a traficului de persoane. De asemenea, Protecţia Copilului Suceava derulează şi Proiectul <Prima prioritate: Nici un copil invizibil>, în colaborare cu UNICEF România, care are ca scop dezvoltarea unei abordări preventive în sistemul de protecţie socială, prin creşterea impactului politicilor de protecţie socială asupra familiilor şi copiilor săraci şi excluşi din punct de vedere social”, a declarat Nicoleta Daneliuc.

 

Sprijin pentru copii ai căror părinţi sunt în proces de divorţ

55 de copii din judeţ ai căror părinţi sunt în proces de divorţ sau în alte situaţii privind custodia copilului au beneficiat anul trecut de evaluare psihologică şi socială şi, la cerere, de consiliere juridică. Din statisticile DGASPC rezultă că în anul 2014

au fost înregistrate 489 de sesizări de violenţă în familie confirmate, din care 407 cazuri de neglijare, 14 de abuz fizic, 14 cazuri de abuz sexual, 54 de cazuri de abuz emoţional. Din cele 489 de cazuri, pentru 144 a fost stabilită măsura plasamentului în regim de urgenţă în sistemul de protecţie, iar 345 de copii au fost menţinuţi în familie.

DGASPC Suceava a transmis adrese Casei de Asigurări de Sănătate Suceava şi spitalelor din municipiile şi oraşele din judeţul Suceava, prin care acestea au fost înştiinţate că pot sesiza orice caz de violenţă în familie la serviciile Centrului multifuncţional destinat victimelor violenţei în familie din Gura Humorului, de serviciile căruia au beneficiat până acum 38 de persoane, 13 adulţi şi 25 de copii. În structura DGASPC Suceava funcţionează servicii prin intermediul cărora este prevenită separarea copilului de familia naturală: un centru de zi pentru copilul cu dizabilităţi, de serviciile căruia beneficiază 56 de minori din comunitate, şi două centre maternale, de serviciile cărora au beneficiat 34 de copii, împreună cu mamele lor, şi cinci minore însărcinate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanii de prevenire a abandonului şi separării copilului de familie.
 Vizualizări articol: 1357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanii de prevenire a abandonului şi separării copilului de familie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei