Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Răspuns al administraţiei publice a municipiului Câmpulung Moldovenesc la declaraţiile/acuzaţiile senatorului Neculai Bereanu

Prezentul comunicat nu se doreşte a fi un drept la replică ori începutul unei polemici cu distinsul senator Neculai Bereanu, ci o prezentare succintă şi reală a unor aspecte concrete ale municipiului Câmpulung Moldovenesc din perioada iunie 2012- ianuarie 2015.

Vă reamintesc, domnule senator, că din Colegiul nr.9  face parte şi municipiul Câmpulung Moldovenesc. Este cazul să spun acest lucru deoarece în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2015, Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc a avut 53 de şedinţe, iar dumneavoastră, domnule senator, nu aţi participat la nici una (măcar formal şi pentru a afla de la sursă problemele câmpulungenilor, iar nu din “înflorituri şi denaturări”).

Vă invit public la şedinţa Consiliului Local din data de 29.01.2015 ora 12.00, când se discută bugetul pe anul 2015, pentru a afla personal care este proiecţia bugetară, obiectivele propuse, finanţările şi transparenţa în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor proprii şi a celor alocate.

Dacă aveţi bunăvoinţa şi interesul, după şedinţă, vă rog să ne deplasăm împreună la locaţiile celor două investiţii complexe şi majore ale municipalităţii : “Pârtia de schi în masivul Rarău” şi Centrala de cogenerare din cadrul proiectului “Utilităţi şi Mediu”, întrucât observ că nu cunoaşteţi nici amplasamentul lor şi nici implicaţiile prezente şi viitoare ale unor posibile/ prealabile nefinalizari ori chiar nefuncţionări totale. Spuneţi, domnule senator, că municipiul Câmpulung Moldovenesc nu este dezvoltat din punct de vedere economic şi social în ultimii zece ani din cauza primarilor PNL şi a consilierilor PNL şi PDL. Poate aveţi dreptate, poate nu aveţi dreptate, însă doar pentru perioada de dinainte de 2012.

În context, vă întreb: cine a fost la conducerea judeţului în perioada 1996-2008, când Câmpulungul nici nu figura în proiectele de dezvoltare ale Consiliului Judeţean?

Totodată, cine se afla la conducerea judeţului în anii 2003 - 2004, când municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost practic obligat să se asocieze şi să semneze un contract păgubos pentru megaproiectul “Utilităţi şi mediu” în judeţul Suceava? Cine răspunde pentru această nenorocire?

20 de ani trebuie să plătim sume colosale (împrumut, dobânzi, penalităţi, etc) pentru o investiţie care nu a fost şi nu va fi niciodată funcţională în Câmpulung Moldovenesc. Timp de 3 ani am făcut zeci de adrese şi memorii pentru reglementarea juridică şi financiară a acestei investiţii. Nici un răspuns favorabil.

Iată o problemă stringentă a Câmpulungului (dar şi a altor 60 de localităţi) pe care distinsul senator, împreună cu colegii domniei sale, ar putea să o rezolve: fie printr-o iniţiativă legislativă, fie prin interpelări adresate unor ministere. Aşa cum s-au exonerat datorii istorice în alte domenii, se poate găsi o soluţie şi pentru degrevarea definitivă a celor 61 de localităţi de la plata unor împrumuturi pentru ceva imaginar.

Referitor la suma de 8.000.000 lei alocată municipiului Câmpulung Moldovenesc, este evident că nu doar municipiul Câmpulung Moldovenesc beneficiază de asemenea alocări. În aplicarea art.8 din Legea bugetului de stat pentru anul 2015, nr. 186/2014, echilibrarea bugetelor UAT se face în baza altor criterii, procedura firească şi benefică pentru majoritatea localităţilor din ţară. Suma repartizată este pentru echilibrarea bugetului local, iar nu pentru o anume investiţie (exemplu: pârtia de schi).

Într-adevăr, Consiliul Judeţean, inclusiv preşedintele Ioan Cătălin Nechifor, au alocat unele fonduri municipiului (sigur, în baza unor criterii tehnice legale) pentru care îi aducem mulţumiri. Ca senator în Colegiul nr.9 , deci şi al municipiului Câmpulung Moldovenesc, îl rog pe distinsul parlamentar să prezinte alegătorilor săi implicarea şi contribuţia domniei sale la finanţarea unor investiţii în Câmpulung (şcoli, grădiniţe, spitale, infrastructură, etc).

Răspunsul este fără echivoc şi bazat pe date concrete: din evidenţele noastre nu avem un asemenea exemplu. Vorbea domnia sa de dezastrul economic şi social. Din respect pentru adevăr, pentru cititori şi mai ales pentru locuitorii municipiului Câmpulung Moldovenesc, voi prezenta succint câteva date:

În anul 2014 s-au plătit din bugetul local: datorii restante pentru lucrările executate la pârtia de schi în valoare de 6,5 milioane de lei; alimentare cu gaz metan, apă, energie electrică, canalizare la blocurile ANL în valoare de 1,5 milioane de lei; cofinanţare proiect investiţie apă şi canal finanţat prin BDCE în valoare de 1,1 milioane lei ; cumpărarea unei suprafate de 273,23 mp în valoare de 154.478,94 de lei din spaţiul retrocedat al primăriei;  lucrări de reabilitare interioară a primăriei în valoare de 400.000 de lei; reabilitarea acoperişului şi al faţadei Şcolii Gimnaziale Nr.3 “Bogdan Vodă”, în valoare de 300.000 de lei; reabilitarea interioară a vilei “Stadion" şi transformarea acesteia în grădiniţă cu program prelungit, în valoare de 150.000 de lei; reabilitarea acoperişului şi montarea unei centrale termice pe gaz metan la Şcoala Gimnazială Nr.4  în valoare de 250.000 de lei; reabilitarea acoperişului  şi a două grupuri sanitare la Şcoala Gimnazială Nr.2,  în valoare de 265.000 de lei; montare centrală termică pe combustibil solid la Liceul Industrial de Construcţii, în valoare de 120.000 de lei; reparaţii instalaţii de încălzire în valoare de 20.000 de lei la Colegiul Naţional "Dragoş Vodă"; construcţia unui adăpost pentru câinii comunitari în valoare de 130.000 de lei; trotuare din pavele pe Calea Transilvaniei şi Calea Bucovinei în valoare de aproximativ 400.000 de lei ; asfaltări străzi în valoare de 558.000 de lei; achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 1.535 m.p. aflat în vecinătatea Pieţei Agroalimentare în valoare de aproximativ 150.000 de lei ; începerea lucrărilor la investiţia “Piaţa Agroalimentară”; întocmirea studiului de fezabilitate şi a expertizei tehnice a clădirii fostei primării în valoare de 45.000 de lei; montarea unui semafor la intersecţia de lângă Cimitirul Eroilor în valoare de 120.000 de lei; alocarea sumei de 60.000 de lei pentru finalizarea unor lucrări de investiţii la cinci biserici din municipiu; premii acordate elevilor câmpulungeni care au obţinut rezultate bune la învăţătură, în valoare de 32.000 de lei .

Pentru anul 2015 sunt propuse următoarele investiţii şi lucrări din bugetul local: continuare lucrări la pârtia de schi din masivul Rarău în valoare de 2.500.000 de lei; trotuare din pavele pe Calea Transilvaniei şi Calea Bucovinei, în baza contractului încheiat în 2014, în valoare de 1.600.000 de lei; amenajări parcări, trotuare, alei şi iluminat public pe străzile Sirenei, Ciprian Porumbescu, Halauceanu, Trandafirilor, Bodea, Rândunicii, Calea Bucovinei (zona Penny-ICAS) în valoare de 1.545.000 de lei; cofinanţare proiect apă şi canal finanţat prin BDCE în valoare de 1.200.000 de lei; asfaltări şi reparaţii străzi cu mixturi asfaltice în valoare de 865.000 de lei ;  modernizarea spaţiilor publice urbane din cartierele Bodea, Stadion şi Centru în valoare de 800.000 de lei; reabilitarea vechii primării în valoare de 700.000 de lei; reparaţii drumuri nemodernizate şi alte lucrări în valoare de 300.000 de lei; cofinanţare proiect “Achiziţionare tomograf” pentru Spitalul de Psihiatrie,  în valoare de 200.000 de lei; studii de fezabilitate în valoare de 173.000 de lei,  proiecte din fonduri europene pentru biblioteca municipală, Colegiul Silvic Bucovina, Centrul de agrement sportiv, patinoar, Colegiul Naţional "Dragoş Vodă";  cofinanţare proiect “Achiziţionare aparatură medicală”, în valoare de 60.057 de lei, pentru Spitalul Municipal; reabilitare dispensar medical Capu Satului în valoare de 50.000 de lei; geamuri termopan la Şcoala Gimnazială Nr.4, în valoare de 75.000 de lei; centrala termică pe combustibil lichid la Grădiniţă - Bloc Turn în valoare de 45.000 de lei ; şi altele.

Pentru secţiunea de funcţionare a primăriei s-a prevăzut pentru anul 2015 suma de 11.892.600 de lei şi pentru secţiunea de dezvoltare 12.425.795 de lei.

 Deoarece distinsul senator a afirmat direct că are informaţii că o parte a consilierilor locali au proiecte pentru beneficiul lor, cu referire la investiţiile  propuse pentru anul 2015 , îi solicit public să spună concret la ce proiecte şi schimburi de terenuri face referire. A vorbi la general este inutil şi ineficient. Este lăudabil interesul brusc manifestat de distinsul senator pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, sper să fie de bun augur şi cu condiţia de bază ca municipiul Câmpulung Moldovenesc  să fie beneficiarul atribuţiilor sale parlamentare.

Este la îndemână fiecăruia să adopte diferite forme de conlucrare/colaborare/îndrumare/ sprijin.

Îi sugerez distinsului senator Neculai Bereanu ca în loc de monitorizare (sunt instituţii şi organisme care se ocupă de aşa ceva) să folosească sintagma implicare activă şi eficientă la dezvoltarea prezentă şi viitoare a municipiului Câmpulung Moldovenesc.

 

Primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc,

Mihăiţă Negură

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răspuns al administraţiei publice a municipiului Câmpulung Moldovenesc la declaraţiile/acuzaţiile senatorului Neculai Bereanu.
 Vizualizări articol: 2377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Răspuns al administraţiei publice a municipiului Câmpulung Moldovenesc la declaraţiile/acuzaţiile senatorului Neculai Bereanu4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeala de mecanic trimis de
(26 ian 2015, 13:12:45
AI UITAT cand umblai in capot albastru pe la service ,acum esti mare p....../Na-i sa fi in viata ta la nivelul sen. BEREANU.
2.   UN PRIMAR MINCINOS trimis de
(26 ian 2015, 17:30:17
Domnule Primar cu tot respectul dar aveti memoria cam scurta.Vad ca ati uitat cand va rugati de domnul Zgonea si promiteati multe voturi la PSD.Acum defilati ca un mare PNL-ist dar cine erati dumneavoastra daca nu era PSD si daca nu era senatorul Bereanu.Ce repede muscati mana care v-a hranit.Dar o sa vad cand o sa mai iesi primar? Oricum respect pt senatorul Bereanu care se zbate pt colegiul sau.Si apropo unde va esti deputatul vostru care se plimba cu x6 in campanie ? Cu ce v-a ajutat? Sau a si uitat de colegiul 10 ,fiindca nu il mai vad .Rusine PNL.
3.   Mincinos e cam putin spus... trimis de
(26 ian 2015, 23:37:15
Ha ha ha...E a doua oara cand omulica asta care a ajuns mare primare la targ zice ca nu le-a mers centrala aia niciodata. Cred ca a scris cu copypaste, nu poate fi cineva asa de fraier sa repete o minciuna cu care a fost prins... Adica il faci mincinos pe Flutur, te porti chiar ca un bade cu costum nemtesc care uita pe cine a slujit? Erai acolo cand a inaugurat Flutur personal centrala, nu zice ca nu, ca erati toti cu pupatul si ploconeala! Ori vrei sa spui ca Flutur a mintit atunci? Ai tupeul asta? Fugi frate de aici!! Or fi scurti de memorie campulungenii tai, dar pe noi nu ne prostesti pe toti in judet. Nu erai matale viceprimar la targul ala pana in 2012? Si celalalt, nu Mangiurea, Servan parca ii zice, primarul vostru care a inceput partia pentru care te agiti, nu a fost tot liberal? Sa stii omulica, era mai bun acela ca tine, zau, asa cum era el si cum il kku in ziare mereu ca face tampenii. Si macar Servan al vostru nu mintea chiar asa ca un cioban, fenta elegant, avea clasa ala, bre, stil de domn, matale n-ai... Nu te mai baga sa minti daca nu te pricepi, taica. Si de politica ar fi bine sa te lasi daca nu te pricepi mata la asa grea lucrare, ca din dorinta de a te baga singur in seama si de a te mangaia in fata oglinzii o sa iti bagi si partidul in cacao intr-o zi, mai nea primare! Pacat de colegii matale, ca or fi si oameni faini intre ei. Poate mai faini ca nea Bereanu, macar lasati-i sa vorbeasca ei, or zice mai putine prostii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei