Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În Burdujeni

Panică şi fum într-un bloc, după ce un locatar a dat foc unor cabluri pentru a scoate cupru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locatarii unui bloc din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava au trecut, sâmbătă, prin momente de panică după ce un fum gros a invadat casa scării. Fumul provenea dintr-o boxă de la subsolul blocului, unde un locatar a dat foc unor cabluri pentru a scoate cuprul din acestea şi a-l vinde. Locatarii blocului au fost evacuaţi, iar incendiatorul urmează a fi amendat de pompieri.

 

Incendiatorul a încercat să minimalizeze problema: „Mare brânză nu a fost”

Alarma s-a dat în jurul orei 13.30, incendiul fiind anunţat la un bloc aflat pe strada Putnei, în cartierul de locuinţe ANL din zona Gării Burdujeni. Majoritatea locatarilor au ieşit din bloc înainte de sosirea pompierilor, iar ceilalţi au fost evacuaţi ulterior, fără ca vreuna din persoane să necesite îngrijiri medicale. Totuşi, după cum au confirmat şi pompierii, în scara blocului era o degajare importantă de fum şi de gaze toxice.

Locatarul care a creat panica generalizată, un anume Vasile Busuioc, a recunoscut că a dat foc unor cabluri vechi, „strânse într-un colţ”.

„Erau cabluri vechi de ani de zile, mare brânză nu a fost... nu s-a aprins nimic, a ieşit doar fum negru”, a declarat bărbatul.

El a fost însă contrazis de pompierii care au intervenit la faţa locului.

 

Unul dintre locatari a încercat să valorifice cuprul din cabluri

Maiorul Gheorghe Gagiu, şef Centru Operaţional în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat: „La momentul în care am ajuns la faţa locului am luat măsuri de evacuare a persoanelor aflate pe casa scării, după care am trecut la identificarea zonei incendiate. Am ajuns la subsolul blocului, unde, într-una dintre boxe, am constatat că unul din locatari a încercat să valorifice o anumită cantitate de cupru prin aprinderea unor cabluri într-un vas casnic”.

Locatarii au relatat că la primele niveluri din scara de bloc era un fum negru şi dens şi nu se vedea nimic la mai mult de un metru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panică şi fum într-un bloc, după ce un locatar a dat foc unor cabluri pentru a scoate cupru.
 Vizualizări articol: 2235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Panică şi fum într-un bloc, după ce un locatar a dat foc unor cabluri pentru a scoate cupru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei