Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul după altul

Dosare penale şi amenzi pentru tăieri şi transporturi ilegale de lemn

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru cazuri de tăieri ilegale de arbori ori de transport ilicit al unor cantităţi importante de lemn au fost constatate de poliţişti vinerea trecută, fiind întocmite dosare penale şi aplicate amenzi. Şirul neregulilor constatate a început la prima oră a dimineţii, în jurul orei 5.40, când poliţiştii Secţiei Rurale Vama au oprit pentru control, pe DJ 176, pe raza comunei Vatra Moldoviţei, un autocamion care transporta lemn. La volan se afla un localnic în vârstă de 46 de ani, care a declarat că nu deţine documente legale de transport şi a preluat lemnul de pe raza comunei Moldoviţa, de la persoane pe care nu le cunoaşte.

Transportul a fost evaluat la sediul Ocolului Silvic Vama, unde s-a constatat că este vorba de 13,17 mc lemn rotund răşinoase, în valoare de 4.200 de lei. Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată, iar conducătorul auto a încasat o amendă de 2.000 de lei.  

Câteva ore mai târziu, în jurul orei 12.15, un echipaj comun format din poliţişti de la Breaza şi Fundu Moldovei a tras pe dreapta, pe DJ 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, un autocamion cu remorcă condus de un localnic în vârstă de 34 de ani.

„La controlul documentelor, conducătorul auto nu a prezentat avizul de însoţire primar pentru materialul lemnos transportat, iar după ce a fost verificat în baza de date, s-a constatat că nu avea generat codul unic SUMAL”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Materialul lemnos transportat, în cantitate de 37,69 mc, evaluat de 12.000 de lei, a fost confiscat, iar şoferul a fost amendat cu 2.000 de lei.

 

Tăieri ilegale de la mai mulţi proprietari, la Dolhasca

Tot vineri, poliţiştii au mai întocmit şi două dosare penale pentru tăieri ilegale de copaci.  Într-un prim caz, în jurul orei 12.30, Poliţia oraşului Dolhasca a fost sesizată că mai mulţi arbori din specia salcâm au fost tăiaţi ilegal de pe terenul unui localnic în vârstă de 67 de ani.  Poliţiştii au identificat un tânăr de 33 de ani, localnic, care ar fi tăiat mai mulţi arbori.

„Prejudiciul nu a fost evaluat și recuperat, întrucât autorul a vândut materialul lemnos sustras. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt”, precizează poliţia.

 

Prinşi în timp ce transportau spre case arborii tăiaţi

Vineri seară, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, împreună cu personal din cadrul Ocolului Silvic Marginea, a depistat doi bărbați, unul de 55 ani şi celălalt de 20 ani, ambii din comuna Satu Mare, care au tăiat şi sustras mai mulţi arbori de pe raza Cantonului Silvic Dorneşti, zona Lunca Sucevei, din comuna Satu Mare. Din ancheta poliţiei rezultă că cei doi au tăiat şi sustras 10 arbori din specia salcie,  pe care i-au transportat cu două căruţe spre domiciliile lor. Cei doi au fost prinşi de echipajul de poliţie în timp ce transportau arborii cu atelajele hipo.

Materialul lemnos, evaluat la 600 de lei, a fost confiscat, iar pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de „tăiere fără drept de arbori” şi „furt de arbori”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosare penale şi amenzi pentru tăieri şi transporturi ilegale de lemn.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosare penale şi amenzi pentru tăieri şi transporturi ilegale de lemn0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DE CE NU VA DESCURCATI? trimis de
(26 ian 2015, 13:21:39
La noi la Ocolul Silvic Morginea,vorbesti cu seful de ocol si cu primarul si poti sa tai si 100 mc lemn.Totul se rezolva pe plan local,daca ceva nu merge intervine sefu mare de la Suceava.DA PADUREA NOASTRA A CETATENILOR A INTRAT PE MANA UNOR NERUSINATI CARE O TAIE PE CAPETE.De ce nu se ia nici o masura cu cei ce ne taie padurile pe diferite motive? MAI DEGRABA S AU MAI TARZIU VETI DA SOCOTEALA PENTRU JAFUL CARE IL FACETI CU PADURILE POPORULUI.ASTIA AU CAZUT PENTRU CA NU AU FOST ANUNTATI,DE OBICEI ASA SE PROCEDEAZA,OARE PANA CAND?
2.   Pt.PIATA trimis de
(27 ian 2015, 10:13:39
Daca spui ca padurea,, se taie pe capete "cred ca ii cunosti si pe cei care taie.Dece nu le dai numele pentru ca cei in drept sa-si faca datoria.Te ascunzi sub un pseudonim pentru a aduce acuze unor oameni pe care, mai mult ca sigur, nu-i ai la inima.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei