Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2015 - Anul XX, nr. 15 (5827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Birocraţie

Sute de suceveni aşteaptă „undă verde” pentru a putea beneficia de produsele alimentare de la UE

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Distribuirea pachetelor cu produse alimentare de la Uniunea Europeană, destinate categoriilor defavorizate ale populaţiei, a intrat în impas.

Pe de o parte, numărul beneficiarilor de pe listele întocmite de Guvern care mai au de ridicat aceste pachete a scăzut la mai puţin de o mie de persoane, însă acestea nu se arată grăbite să le ridice.

De cealaltă parte, sute de persoane care au îndeplinit condiţiile necesare pentru a beneficia de produse după data de 1 august nu au voie să primească încă pachetele cu alimente, până când nu se termină distribuirea acestora către cei de pe listele primite de la Bucureşti.

„Avem aproximativ 400 de persoane înregistrate pe listele suplimentare, care au dreptul, conform legii, să primească pachetele cu alimente, numai că alte prevederi spun că trebuie finalizată mai întâi distribuirea către cei din listele deja întocmite, care au primit şi cuponul respectiv, în baza căruia se acordă pachetele cu alimente. Tocmai de aceea am solicitat la Prefectură să ni se aprobe distribuirea produselor în paralel, atât la cei de pe listele venite de la Bucureşti, cât şi pentru cei de pe listele suplimentare”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Măsura ar fi necesară, în condiţiile în care, de la peste 400 de solicitanţi pe zi, beneficiarii de alimente de la UE au ajuns să fie tot mai rari pe la centrul de distribuire amenajat în incinta Orizont Plaza, din Burdujeni.

„În ultima perioadă, cei care vin să îşi ridice pachetele cu alimente sunt tot mai puţini,  până la 50 de persoane pe zi. Pachetele cu alimente pe care le avem în stoc sunt suficiente şi pentru cei de pe listele suplimentare, încât nu ar fi nici o problemă să începem distribuirea lor. Sunt persoane care ne sună zilnic să întrebe când se dau alimentele şi pentru cei de pe listele suplimentare. Dar deocamdată nu putem face nimic, până nu primim avizul Prefecturii”, a declarat şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan.

O altă problemă, pentru care nu există încă răspunsuri, se referă la destinaţia pe care o vor avea cele peste 7.000 de pachete cu alimente de la UE care vor ajunge curând la Suceava, deşi nu există beneficiari cărora să le fie acordate.

Primăria Suceava a închiriat depozitele unei societăţi comerciale pentru avea unde să le ţină în condiţii bune şi să le poată asigura paza necesară şi tocmai de aceea distribuirea acestora s-a făcut la Orizont Plaza. În caz de nu vor veni curând noi precizări privind destinaţia acestor produse, există riscul ca o parte din ele să se perimeze, ca urmare a expirării termenului de garanţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni aşteaptă „undă verde” pentru a putea beneficia de produsele alimentare de la UE.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de suceveni aşteaptă „undă verde” pentru a putea beneficia de produsele alimentare de la UE5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei