Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2015 - Anul XX, nr. 15 (5827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stresul evaluării

Studenţii Universităţii din Suceava au parte de consiliere în timpul sesiunii de examene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Emoţiile de dinaintea oricărui examen sunt normale, însă atunci când frica, neliniştea sau anxietatea devin exagerate, acestea se pot transforma într-un blocaj emoţional care îl poate împiedica pe un student să-şi mai susţină lucrarea.

Psihologii din cadrul Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vin în sprijinul studenţilor emotivi printr-un program de consiliere şi suport pentru perioada sesiunii. Serviciul de consiliere în sesiune funcţionează din luna ianuarie 2014, cei mai afectaţi de stresul examenelor fiind studenţii de anii I şi II.

Psih. Liliana Bujor, de la Universitatea din Suceava, explică faptul că „dificultăţile pe care le întâmpină studenţii în perioada examenelor nu sunt altceva decât reacţii la stres. Sunt fie reacţii fiziologice - insomnii, lipsa apetitului alimentar, dureri de cap, ameţeli, fie reacţii emoţionale – frică, anxietate crescută, nelinişte, teamă, sau reacţii comportamentale – izolarea de prieteni, dificultăţi de organizare a timpului. Unii vor să vorbească despre problemele prin care trec, să-şi ventileze emoţiile. Resursele pentru a depăşi aceste momente sunt tot la ei”.

Controlul emoţiilor în timpul evaluării, rezolvarea dificultăţilor de adaptare la stres, o mai bună gestiune a timpului şi valorificarea potenţialului tânărului sunt doar câteva dintre obiectivele pe care psihologii USV le au în vedere când primesc vizita unui student.

Liliana Bujor a mai menţionat că studenţii care trec pragul centrului de consiliere sunt  din cadrul tuturor facultăţilor universităţii. Cât despre studenţii din anul I, psihologul mărturiseşte că deşi aceştia au trecut de experienţa unui examen dur – bacalaureatul,  ei fac eforturi uriaşe ca să depăşească prima sesiune, frica fiind cauzată de cele mai multe ori de necunoscut.

Consilierea se face în zilele de marți (între orele 10:00-14:00) și vineri (11:00-15:00), la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră - CCOC (corpul E, etaj 2), de psih. Diana Teodorescu şi psih. Liliana Bujor. CCOC al Universităţii din Suceava este coordonat de conf. univ. dr. Carmen Cornelia Balan.

 

Serviciu de orientare în carieră pentru studenţii de anul I

Liliana Bujor a mai menţionat că orientarea în carieră e o activitate cu caracter permanent în cadrul CCOC, iar începând din semestrul al II-lea vizaţi de acest serviciu vor fi şi studenţii anului I. 

„Spre deosebire de anii trecuţi, când ne focalizam atenţia pe studenţii din anii terminali, am constatat că trebuie să ne concentrăm şi asupra studenţilor de anul I în ceea ce priveşte orientarea în carieră. Unii au nevoie de o confirmare că au ales bine, alţii de o reorganizare, de o întreagă evaluare a procesului decizional şi a aptitudinilor lor. Sunt studenţi care se confruntă cu probleme legate de alegerea pe care au făcut-o”, a mai explicat Liliana Bujor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii Universităţii din Suceava au parte de consiliere în timpul sesiunii de examene.
 Vizualizări articol: 2868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Studenţii Universităţii din Suceava au parte de consiliere în timpul sesiunii de examene5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei