Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2015 - Anul XX, nr. 12 (5824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenţie

Suceava are un registru cu toate riscurile posibile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate posibilele riscuri din judeţul Suceava au fost identificate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Harta cu riscurile posibile din judeţ a fost prezentată în cursul zilei de ieri în şedinţa acestui Comitet Judeţean, prefectul Florin Sinescu precizând că odată cu identificarea acestor riscuri au fost inventariate şi mijloacele de reacţie şi intervenţie existente.

„Am identificat fiecare posibil risc care se poate manifesta în judeţul Suceava. În baza acestor riscuri s-a realizat şi un registru de capabilităţi de intervenţii. Noi avem în baza de date foarte multe echipamente care pot veni în sprijinul acestor intervenţii în situaţii de risc, dar trebuie să înţelegem că unele mijloace aparţin unor societăţi comerciale, şi este posibil ca noi în baza de date să avem o macara la Vatra Dornei, la o firmă, dar în momentul în care noi avem nevoie ea să lucreze într-o altă localitate. Iar asta înseamnă că acel timp de intervenţii pe care îl anticipăm în registrul de capabilităţi să nu fie real”, a spus Sinescu.

El a adăugat că, în aceste condiţii, a fost realizat un registru în care au fost menţionate doar mijloacele de reacţie şi intervenţie disponibile la structurile statului, cum ar fi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

El a arătat că în baza informaţiilor primite de la toate instituţiile s-a realizat cartarea judeţului pe zone, din punct de vedere al tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă având în vedere istoricul evenimentelor pe ultimii 25 de ani - inundaţii, avalanşe, alunecări de teren, incendii de pădure, explozii, intervenţii majore pentru căutare-salvare persoane, principalii agenţi economici, potenţiali generatori de riscuri, pe domenii de activitate şi alte riscuri generatoare de situaţii de urgenţă - chimic, accidente cu consecinţe deosebit de grave.

Astfel, pe hartă au fost trecute zonele în care există riscul producerii unor incendii forestiere, acumularea de apă a microhidrocentralei de la Vicovu de Sus, depozitele de păcură de la rezerva de stat de la Termica, digul de apărare a râului Suceava gestionat de Termica, iazurile de decantare de la Fundu Moldovei şi Tărnicioara, platformele industriale de la Slobozia, Dorneşti, Şcheia şi Suceava şi depozitul petrolier de la Argestru. La acestea se adaugă staţiile de epurare a apei de la Solca, Suceava, Câmpulung, Fălticeni şi Rădăuţi, cu depozitele de clor, zonele forestiere expuse doborâturilor de vânt, drumurile naţionale expuse la căderi de pietre în zona localităţilor Iacobeni şi Zugreni şi la alunecări de teren la Ilişeşti, dar şi potenţialele blocaje în trafic, din zonele Palma, Cumpărătura, Mestecăniş şi Ilişeşti, dar şi zonele unde au fost construite sonde de extragere a gazelor naturale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava are un registru cu toate riscurile posibile din judeţ.
 Vizualizări articol: 2966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava are un registru cu toate riscurile posibile din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei