Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2015 - Anul XX, nr. 12 (5824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scrisoare de mulţumire

Preacucernicul Părinte Daniil Horga, parohia Călugăreni, un om al lui Dumnezeu

Omul este uneori copleşit de problemele vieţii. Nu mai vede nici o ieşire din încercările care parcă îl strâng din ce în ce mai mult în menghina disperării. Şi, în disperarea lui, omul se apropie de Dumnezeu şi de Biserică.

Şi noi, cei din vremurile de astăzi, putem spune că suntem binecuvântaţi de Dumnezeu, pentru că ne-am născut şi trăim în aceste locuri minunate, străjuite de ctitorii vechi, în care regăsim mari sfinţi ai Ortodoxiei, biserici, mănăstiri care adăpostesc icoane făcătoare de minuni şi sfinte moaşte, slujitori ai Sfintelor Altare plini de har şi Duh Sfânt, care în taină mijlocesc zi de zi rugăciuni către Bunul Dumnezeu.

Unul dintre aceşti vrednici slujitori este Preacucernicul Părinte Daniil Horga, din parohia Călugăreni – judeţul Suceava, care în aceste zile împlineşte venerabila vârstă de 86 de ani. O viaţă întreagă a slujit cu dragoste şi credinţă biserica şi pe credincioşi. Cei care au îndrăznit să-i calce pragul cu diferite probleme, zi şi noapte, sau pentru o simplă binecuvântare, au avut parte de rezolvări neaşteptate, vindecări miraculoase, ori pur şi simplu au plecat la casele lor cu pace şi linişte în suflet.

Putem afirma cu tărie că este un om plăcut lui Dumnezeu, un preot cu har, plin de Duh Sfânt, simplu, smerit, viu şi expresiv, blând şi binevoitor, mult-milostiv. Cunoaşte dintr-o privire firea fiecăruia dintre noi, dispoziţia, starea duhovnicească, gândurile, trecutul şi viitorul, soluţia cea mai bună pentru fiecare în parte.

Aşa cum soarele alungă ceaţa şi încălzeşte, tot astfel şi părintele Daniil Horga, prin harul mângâierii, alungă mâhnirea şi întristarea din sufletul oamenilor. Mulţi din cei care i-au ascultat învăţătura şi au făcut ascultare au avut parte de pace şi linişte în casă, la serviciu, au căpătat sănătate şi îndeplinirea tuturor dorinţelor.

Cuvântul său, pildele şi învăţăturile merg direct la sufletul oamenilor. Sunt uimitoare cunoştinţele sale din aproape toate domeniile, înţelepciunea şi memoria foarte bună. În întreaga sa activitate misionară a primit şi i-a găzduit pe toţi cei care i-au cerut ajutorul, oameni nevoiaşi, copii şi bătrâni, orfani, bolnavi şi demonizaţi, dăruindu-le în parte, la fiecare, tămăduire sufletească şi trupească, vindecare de orice boală şi neputinţă.

Sunt oameni care au fost găzduiţi şi câţiva ani de zile, însă nu toţi au înţeles jertfa şi menirea părintelui Daniil. Însă cel mai mare dar al părintelui este acela de a recunoaşte o persoană atunci când este posedată de diavoli, de farmece şi vrăji, lucruri care, din nefericire, ne înconjoară zi de zi. Este, poate, cea mai mare luptă pe care o poate avea un slujitor a lui Dumnezeu şi de care părintele Daniil s-a încumetat încă de la o vârstă fragedă. Stau mărturie miile de credincioşi care de-a lungul anilor au aflat vindecare şi izbăvire de diavoli, regăsindu-şi liniştea şi pacea din suflet în sânul familiei sau alături de copiii lor.

Preacucernice părinte Daniil Horga, noi, cei care am primit binecuvântarea şi ajutorul dumneavoastră, vindecări miraculoase şi minuni incontestabile, la acest ceas aniversar, vă adresăm cele mai calde urări de sănătate, pace şi linişte, alături de cei  dragi ai dumneavoastră, multă putere în a săvârşi în continuare misiunea pe care Dumnezeu şi Maica Domnului v-au încredinţat-o pe acest pământ.

Maica Sfântă să v-aline orice supărare, Sfântul Duh să vă-ntărească în toată boala lumească. Domnul Iisus Hristos să vă fie de folos şi liniştea sufletească însutit să v-o sporească, iar Dumnezeu cel sfânt să vă ţină pe pământ mulţi ani de-acum înainte, preacucernice părinte.

 

Cristian Ştirbu

Leontin Mihăiescu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preacucernicul Părinte Daniil Horga, parohia Călugăreni, un om al lui Dumnezeu.
 Vizualizări articol: 10878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Preacucernicul Părinte Daniil Horga, parohia Călugăreni, un om al lui Dumnezeu4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei