Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2015 - Anul XX, nr. 11 (5823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colectare selectivă

Municipiul Fălticeni s-a înscris în competiţia pentru obţinerea titlului de ”Oraşul Reciclării 2015”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Fălticeni s-a înscris în cea de-a treia ediţie a competiţiei Eco-Rom Ambalaje ”Oraşul Reciclării”, concurs destinat primăriilor de municipii şi oraşe din România. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat în cursul zilei de ieri că timp de şase luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară vor concura pentru a dovedi că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje la nivel naţional.

Cătălin Coman a subliniat faptul că în Fălticeni sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje este pus la dispoziţia populaţiei din anul 2007, printr-un parteneriat încheiat între Eco-Rom Ambalaje, primăria acestui municipiu şi SC Goscom SA.

„Colectarea selectivă a deşeurilor trebuie să devină o obişnuinţă pentru noi toţi. Înscrierea municipiului Fălticeni în concursul <Oraşul Reciclării> este o provocare deopotrivă pentru administraţia locală, dar şi pentru fiecare cetăţean în parte, pentru instituţii şi agenţii economici. Invit comunitatea locală să colecteze selectiv deşeurile produse pe teritoriul municipiului Fălticeni, nu pentru o recompensă, ci pentru a ne dovedi nouă că putem fi cetăţeni responsabili faţă de mediul înconjurător, cetăţeni ai unui oraş european”, a spus Cătălin Coman. 

El a arătat că municipiile şi oraşele înscrise în această competiţie vor fi departajate în funcţie de mai multe criterii, respectiv calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje, adică accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere, cantitatea de deşeuri colectate separat pe fiecare locuitor în parte şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor şase luni ale concursului.

 

În oraşul câştigător va fi amenajat un spaţiu de relaxare cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile

La finalul competiţiei, câştigătorul va obţine titlul de ,,Oraşul Reciclării” şi marele premiu, care constă în amenajarea unui spaţiu inedit de relaxare cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile, în valoare de 12.000 euro. „Acest parc tematic este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje”, a explicat Coman.

El a mai arătat că anul acesta Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipiile şi oraşele clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Astfel, în localitatea care va ocupa locul al doilea va fi prezent timp de o săptămână un autocar hich-tech din cadrul programului educaţional “Laboratorul Verde al Reciclării” prin care elevii claselor a III-a vor putea învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului.

De asemenea, municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro, realizată cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje. Cătălin Coman a mai declarat că „Oraşul Reciclării” este o competiţie care se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice.

Pe de altă parte, directorul general Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu, a spus că an de an competiţia "Oraşul Reciclării" s-a dovedit a fi un proiect extrem de util, atât prin rolul educativ, cât şi prin factorul competitiv care a mobilizat din ce în ce mai multe autorităţi locale să se implice în dezvoltarea sistemului de colectare separată pentru populaţie. „Numărul primăriilor înscrise în proiect a crescut cu 60% – de la 20 în 2012, la 46 anul acesta. Eco-Rom Ambalaje susţine şi investeşte anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autorităţile locale pentru ca performanţa serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să crească. Iar proiectul <Oraşul Reciclării> este o iniţiativă care ne arată că se poate. Mulţumim tuturor primăriilor care ni s-au alăturat în această luptă şi le urăm mult succes pe parcursul competiţiei!”, a declarat Sorin Cristian Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Fălticeni s-a înscris în competiţia pentru obţinerea titlului de ”Oraşul Reciclării 2015”.
 Vizualizări articol: 1853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Municipiul Fălticeni s-a înscris în competiţia pentru obţinerea titlului de ”Oraşul Reciclării 2015”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Orasul asfaltarii 2015! trimis de
(16 ian 2015, 13:45:52
Mizerie de oras, de reciclare ii arde?! Nu e in stare primarul asta in atatia ani sa asflateze intrarea in oras.
2.   RECICLAT CE? trimis de
(16 ian 2015, 18:02:47
Mai bine v-ati recicla ideile d-le primar si reseta prioritatile, ca , chiar daca sunteti reprezentantul unui partid stanga(ci), trebuie sa va ganditi si la conducatorii auto , care tranziteaza Falticeniul zilnic si ,,va umplu'" frigiderul ,,cu diverse bunatati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei