Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2015 - Anul XX, nr. 11 (5823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Consilierii care doresc dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi dau dovadă de „laşitate şi impotenţă politică”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi s-a transformat într-un adevărat măr fierbinte, care a împărţit în două tabere lumea politică din acest oraş. Printre cei care se opun acestei idei se numără Mirela Todorese, consilier independent, care crede că actualii aleşi locali trebuie să-şi ducă până la capăt mandatul care le-a fost acordat de cetăţeni.

„Le atrag atenţia colegilor consilieri locali să lase deoparte jocurile politice şi măcar în al doisprezecelea ceas să pună umărul pentru prosperitatea comunităţii locale care le-a acordat un mandat de patru ani pentru a-i reprezenta interesele. Ar trebui să fie preocupaţi de problema asfaltării drumurilor din municipiu, problemă pe care o consider primordială la aprobarea bugetului pe 2015, construirea unui nou corp de clădire la Şcoala Gimnazială <Mihai Eminescu>, pentru ca toţi elevii să îşi poată desfăşura orele în cursul dimineţii într-un singur schimb, problemă care, de asemenea, trenează de ani de zile”, a arătat Mirela Todorese.

Consilierul independent a arătat că dizolvarea deliberativului rădăuţean nu ar face altceva decât să arunce oraşul în haos, iar colegii care doresc să se ajungă la această fază dau dovadă de „laşitate şi impotenţă politică”.

„Cetăţeanul care ne-a dat votul şi ne-a trimis în Consiliul Local Rădăuţi trebuie să ştie că dizolvarea înseamnă cel puţin cinci luni de haos în care nu se va putea implementa nici un proiect. Municipiul va rămâne la latitudinea funcţionarilor primăriei, deoarece, din păcate, primarul în funcţie este suspendat. Mai mult, se vor cheltui bani aiurea din buget pentru organizarea de alegeri anticipate doar pentru Consiliul Local. Dacă s-au plictisit sau nu se mai consideră apţi de a reprezenta cetăţenii care i-au trimis în consiliu au posibilitatea să demisioneze cu onoare. Ar trebui ca aceşti colegi consilieri locali să răspundă în faţa cetăţenilor la o simplă întrebare: <Câte proiecte de hotărâri au iniţiat de când au preluat mandatul?>”, a mai spus Mirela Todorese.

Dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi a devenit un subiect de actualitate după ce anul trecut Tribunalul Suceava a admis cererea depusă în acest sens de Prefectura Suceava.

Potrivit documentelor depuse la instanţa de judecată, deliberativul rădăuţean nu s-a întrunit timp de două luni consecutiv în perioada 1 aprilie - 30 mai 2014, deşi a fost convocat conform prevederilor legale, încălcându-se astfel dispoziţiile Legii administraţiei locale 215/2001 republicată cu modificările şi completările ulterioare. Mai exact, Consiliul Local Rădăuţi a fost convocat în şedinţe ordinare prin dispoziţie de primar în zilele de 11 aprilie şi 23 mai. Şedinţele nu s-au desfăşurat deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezenţi doar nouă din cei 19 consilieri locali. Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele Consiliului Local se desfăşoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor locali în funcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii care doresc dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi dau dovadă de „laşitate şi impotenţă politică”.
 Vizualizări articol: 3286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 20 voturi
Consilierii care doresc dizolvarea Consiliului Local Rădăuţi dau dovadă de „laşitate şi impotenţă politică”2.2520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moș Neagu, trimis de
(16 ian 2015, 13:30:08
Dă șî miabring it on un... măr fierbinte, să fie în bafta ta de pretenaș gazetar-fără de arginți.silly
2.   Moș Neagu, mia mi-o zâs străbunica me că... trimis de
(16 ian 2015, 13:45:17
... în graiul de zi cu zi (și de zi cu noapte) se face vorbire la un cartof fierbinte. Adicătelea la o barabulă ce-o stat în spuză, ai vrea s-o înșfaci ca s-o hăpăi în deficit major de crăpelniță, dară te cam împiedică temperatura la care barabula se încăpățâneaz�
2.1  RE: Moș Neagu, mia mi-o zâs străbunica me că... trimis de
(16 ian 2015, 13:46:18
încăpățâneaz�
2.2  RE: Moș Neagu, mia mi-o zâs străbunica me că... trimis de
(16 ian 2015, 13:47:32
Lua-v-ar mama ciorilor cu râșnița voastră de site! Putorilor!
3.   Continuare trimis de
(16 ian 2015, 13:48:47
să steie.

Amu' mai vine un exeget, care aduce la cunoștință lumii că și la americanișii de peste balta cea mare ieste o asemenea expresie:

„in Analiza Tranzactionala exista conceptul cartofului fierbinte. numele vine de la o expresie americana – passing the hot potatoe – si se refera la pasarea unei sarcini neplacute catre altcineva. eu scap si il las pe celalalt sa se descurce cum o sti.”

Or'cum ar fi, cert e că despre barabulă se face referință atunci când, asociată unui prag calorimetric greu de tolerat, reprezintă o sintagmă ce face trimitere la oareșce angarale.
Da' mi-o plăcut „licența” ta epico-gazetărească, cu „mărul fierbinte”
Ai fost cool.
Tu cool, mărul hot, numai bine iese de-o ecuație calorimetrică al cărei rezultat cert îl reprezintă o atitudine civică dezinteresată, specifică Seicarilor fără de arginți.hee hee

Pî. Sî. Da' cuconița asta di ci vorbești măscării dispri ciia ci sî uitî cu jale la bijuteria ... genitivală?
Nu i-i rușâni obrazulu'?

„Of, of, ce dor ce chin ce jale
Pe la poarta dumisale...”it wasnt me
4.   Uăi băieti, uăi! trimis de
(16 ian 2015, 14:15:30
Da cum boalii ai reușât preformanța asta de a obține o medie de 1,3 puncte din 12 voturi?thinking
Asta-i performanță demnă de înscris în Guinees Book of Interpress Records.
Adicătelea, la un total de șaișpe puncte, unșpe îs date cu vot de blam cu avertisment șî numa tu ț-ai dat sângur cinci puncti.
Rușinică!shame on you
Nu mai bine zvârli naibii karandașul de Șeicar gazetar fără de arginți și te duci să ... papi o ciorbiță de burtă?
Sau una rădăuțeană!
Fac minuni la tremuriciul dionysiac al mâinii crispate ferm pe condeiul de obiectiv, imparțial și dezinteresat formator de opinie.hee hee
5.   Basne, cimilituri, gâcitori, eresuri, mituri... trimis de
(16 ian 2015, 14:34:38
Legenda MĂRULUI de aur al DISCORDIEI şi celebrul război troian

„Merele de aur apar în multe legende, poveşti şi mituri.

Dionis (sau Dionysos) era în mitologia greacă zeul vegetației, al pomiculturii, al vinului, al extazului și fertilității, denumit la romani și Bacchus sau Liber. El i-a dăruit Afroditei unul din merele de aur crescute în pomul lui. De aceea, mărul de aur, la greci, simbolizează erotismul.

Merele de aur erau dătătoare de viaţă veşnică şi de tinereţe. Ele erau păzite de nimfele Hesperide, într-o grădină la capătul lumii. Unul dintre aceste mere a fost luat de Eris, zeiţa discordiei. De ciudă că ea nu a fost invitată la nunta lui Peleu (regele din Tesalia) cu Thetys (zeiţa apelor), Erisi a aruncat un măr de aur (devenit mărul discordiei), pe care era scris „celei mai frumoase„.

Văzând mărul, Hera (zeița protectoare a căsniciei, a căminului și a femeilor măritate, precum și regina zeilor și a oamenilor), Atena (zeiţa înţelepciunii) și Afrodita (zeiţa frumuseţii) l-au revendicat, fiecare susținând că le întrece în frumusețe pe celelalte două. Văzând că nu pot ajunge la o înțelegere, Zeus a hotărât să ceară o opinie obiectivă şi l-a pus pe prinţul Troiei, Paris, să decidă cui îi revine mărul de aur.
5.1  RE: Basne, cimilituri, gâcitori, eresuri, mituri... trimis de
(16 ian 2015, 14:35:35
Fiecare dintre zeiţe a încercat să-l câştige pe prinţ de partea ei. Hera i-a promis putere şi bogăţie, Atena – slavă războinică şi victorii militare, iar Afrodita i-a promis c-o va face pe Elena, cea mai frumoasă dintre femei (şi soţia lui Meneleaus, regele Spartei) să se îndrăgostească de el. Paris i-a oferit mărul Afroditei, iar e a făcut ca inima Elenei să fie cucerită de Paris. Elena a fugit cu el în Troia. Ca să se răzbune, Meneleaus, împreună cu fratele său, Agamemnon, regele cetății Micene au pornit un război împotriva cetății troiene. Şi astfel a început războiul troian, care a durat zece ani.

Grecii antici credeau că războiul troian chiar a existat, că a fost un eveniment istoric. Ei ziceau că a avut loc în secolul al XIII-lea î.Hr. sau al XII-lea î.Hr. și că Troia se afla în vecinătatea strâmtorii Dardanele, în nord-vestul Turciei actuale. Până în Epoca modernă s-a crezut că atât războiul cât și orașul erau doar niște mituri, și nu au existat. Însă în 1870, arheologul german Heinrich Schliemann a săpat un sit arheologic, susţinând că ar fi chiar situl Troiei, lucru confirmat și de câțiva alți arheologi.”

Bibliografie: Aurul lumii, frumuseţi şi celebrităţi, traducere din rusă de Emil Iordache şi Leonte Ivanov, autor fragment: Galina Lemignova, Chişinău, Editura Arc, 2004.
6.   Amu ca să concluzionăm: trimis de
(16 ian 2015, 14:43:59
Deci treaba cu mărul nu-i chiar pe lângă subiect.
Mai puțin amănuntul că mărul o fost aruncat în știoalnă, nicidecum în para focului fiindcă la momentul atemporal al mitului, zeii nu mai aveau ioc foc, acesta fiind șutit de Prometeu.

În rest îi egzact cum ai de-scris în flamboiantul tău articol:
Îi vorbire despre mere, îi vorbire despre erosul impotenților, îi vorbire despre Dionysos și ale lui licori ce încă-ți mai bântuie creirii ancrasați de mahmureală, îi vorbire despre o oglinjoară a evaluării obiective și care să deie răspuns la întrebarea capitală:
„Oglindă oglinjoară,
Cine-i cea mai independentă consilieră din țară?” *
-----
* consilieră atât de „independentă” încât este injugată irevocabil la carul hiloților kominterniști.
7.   Ce faci bunicule? trimis de
(16 ian 2015, 15:08:07
Ma duc la Canakkale sa vad daca ,,Legendele Homerice '' sunt adevarate...si sa vad unde au ascuns cei de la Anadolu Atesi marul...
Nu exista mediu mai prielnic decat politica pentru a studia mizeria umana ...nu-i asa?
7.1  RE: Ce faci bunicule? trimis de
(16 ian 2015, 15:32:59
Huțancă,oh go on să-mi aduci șî mia, de-aclo, niște souveniruri:
- un corn cu ambrozie ca să vedem dacă-i mai bună ca samahoanca manufackturată în Fâșia Gaza:
- un vârf de la o săgeată a lu' Cupidon, că voiesc să-i înțăp în kur pe un băiet ș-o fată, oamini serioși și maturi, dar care se comportă ca doi puștani de clasa a XI-a;
- cremenea și amnarul lui Prometeu, ca să am cu ce aprinde o țâgară ucrainească, trecută pe sub vamă;
- o șuviță din părul lui Samson, ca să am de dat cadeau câte un firicel de păr la fiștecare dintre gubernanții noștri, îndeobște caracterizați prin expresia - iesti voință, da-i nema putirință (sau impotenți, cum ar zâce neprihănita asta din articolul de mai sus)
- de la Achile îmi aduci rețeptul lui ce i l-o scris Hipocrat, cu care o reușit să-și lecuiască tendonul cel cu pricina.
- iar la urmă, de la un palicar, cumperi o porție de tzatzichi, nu de alta dar mi s-o făcut foame de la atâta vorbit anapoda și fără rost.
bring it on
7.2  RE: Ce faci bunicule? trimis de
(16 ian 2015, 15:46:12
Ok, la inceputul lunii viitoare plec in Asia ...acum ma documentez...Am circuit Turcia si Iran, o zi frumoasa.
7.3  RE: Ce faci bunicule? trimis de
(16 ian 2015, 16:32:18
Din Asia să-mi aduci o babysitteriță thailandeză, mignonă, care știe să facă ceremonia ceaiului ... cu finalizare.blushing
7.4  RE: Ce faci bunicule? trimis de
(16 ian 2015, 18:14:34

Ceremonia ceaiului....Oliver Shanti ...Tea song of Hu Xiang si Sakura...
8.   PTR BUNDESKANZLER trimis de
(16 ian 2015, 16:04:41
cred ca esti un cretin are nu are de lucru Toti sunt ptr tine hutani ,ciori, ETC Cred ca poti sa oui mana pe lopata si sa faci ceva ytil ptr comunitate nu sa stai la CLC si sa sa tastezi. Si inca ceva VEZI CA SE FAC INSCRIERI IN CLASA I . Nu de alta, dar cred ca ai ramas pe toamna la acesata materie
8.1  RE: PTR BUNDESKANZLER trimis de
(16 ian 2015, 17:30:03
Bey 02 si-un c...i la sapat santuri sa mergi tu si tactu si toata familia ta de maimutze urlatoare de sex masculin. Am ajuns sa-i iau apararea lu' bundes kaizeru care e 100% defunctul user taz izman de pamp a lache. E o situatie comica si hilara cu tente nostime din folclorul dreptului. Nea mitica brutarie il face pe berbecali jigodie, iar berbecul l-a facut la randul sau zdreanta. Dar atentie berbecali a tras concluzia geniala de genul : "ne-am spus lucruri grele dar nu ne-am jignit".
8.2  RE: PTR BUNDESKANZLER trimis de
(16 ian 2015, 21:24:31
surprise Jijele, eu cred că ți-a șutit careva password-ul de la account... laughing
9.   Băi tatuaj de la Auschwitz trimis de
(16 ian 2015, 16:30:13
scurt/2
Du-te-n püla mea!
Mârlane!
Comentează în troaca ta, pitecantropule!
10.   Ciolan trimis de
(16 ian 2015, 20:08:18
DOAMNA NU MAI PLANGETI DUPA CIOLAN.....SOTUL BINA MERSI LA SPITAL DUMNEAVOASTRA MAI VOTATI UN PROIECT .....PANA LA DIZOLVAREA CL MAI PICURA CEVA M......,NU/?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei