Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2014 - Anul XIX, nr. 296 (5805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Din nou

Procurorul Dîmbu, primarul Olărean, judecătorul Bărbuţă şi afaceristul Babiuc, la a treia şansă de a părăsi penitenciarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca într-un film cu final cunoscut, judecătorul care analizează dosarul care-i priveşte pe procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Aurel Olărean din Rădăuţi şi afaceristul Constantin Babiuc a decis ieri înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Este pentru a treia oară când Curtea de Apel Cluj adoptă această soluţie. În precedentele două cazuri, verdictul de la Cluj a fost întors cu 180 de grade la Bucureşti, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis contestaţia depusă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Şi de această dată soluţia finală aparţine judecătorilor de la instanţa supremă, asta în cazul în care procurorii DNA vor contesta decizia de ieri. 

Cei patru se află sub puterea unui mandat de arestare preventivă care expiră pe data de 7 ianuarie, dată la care ar putea reveni acasă. Pentru Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă şi Constantin Babiuc ar fi după mai bine de jumătate de an când revin acasă, în timp ce pentru Aurel Olărean perioada de detenţie se întinde din 12 septembrie şi până în prezent.

La termenul de ieri la Curtea de Apel Cluj a fost prezent şi primarul suspendat al municipiului Rădăuţi. Acesta a venit de la Penitenciarul Spital Rahova, acolo unde a fost internat deoarece a acuzat dureri la spate, special pentru a-şi susţine cauza şi necesitatea înlocuirii arestului preventiv cu o măsură mai puţin restrictivă.

 

Controlul judiciar pentru cinci persoane, printre care şi judecătoarea Prandea, menţinut pentru 60 de zile

Tot ieri, Curtea de Apel Cluj a luat în calcul şi măsura controlului judiciar dispusă de procurorii DNA în cazul a cinci persoane. În baza modificărilor operate după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţional textul de lege privind stabilirea controlului judiciar pentru o perioadă nelimitată, Curtea de Apel Cluj a analizat şi acest aspect.

Faţă de judecătorul Daniela Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, comisarul-şef Mihai Prelipcean, fost şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, avocata Izabela Vega, respectiv Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru, magistratul clujean a decis menţinerea controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile.

În acest dosar mai sunt cercetaţi primarul din Marginea, Ioan Onufrei, dar şi două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan.

În cauză este inclusă ca inculpat şi persoana juridică SC Nikodemus Babiuc SRL, firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului estimat la circa 1 milion de euro în cazul celor 69 de hotărâri judecătoreşti pronunţate de Bogdan Bărbuţă în favoarea lui Costel Babiuc pentru obţinerea unor terenuri şi care ulterior au fost vândute către austriecii de la Schweighoffer.

Sub sechestru se află şi cele 41,59 de hectare de teren care au făcut obiectul tranzacţiilor dubioase şi care acum sunt în proprietatea celor de la Schweighofer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul Dîmbu, primarul Olărean, judecătorul Bărbuţă şi afaceristul Babiuc, la a treia şansă de a părăsi penitenciarul.
 Vizualizări articol: 3633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Procurorul Dîmbu, primarul Olărean, judecătorul Bărbuţă şi afaceristul Babiuc, la a treia şansă de a părăsi penitenciarul3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incredibil trimis de
(19 dec 2014, 11:11:07
Se intelege ca judecatorii de la CA Cluj fie sunt mai destepti, fie sunt mult mai p_rosti decat cei de la Inalta Curte. E insa posibil sa fi aparut argumente noi, dar mai mult ca sigur ca se poate intelege ca au aparut pile noi, stiindu-se prea bine despre cine e vorba.
Nu cred ca e o decizie corecta sa-i puna in libertate (acasa e ca si cum ar fi liberi). E evidenta posibilitatea contactarii tuturor celor implicate pt a se obtine o decizie favorabila lor.
Poate baga Monitorul un sondaj de opinie sa vada parerea oamenilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei