Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2014 - Anul XIX, nr. 296 (5805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutoare de la mall

Aproape 1.000 de pachete cu alimente de la UE, distribuite în prima zi, în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele pachete cu alimente de la UE au fost distribuite începând de ieri dimineaţă, de la ora 08.00, în incinta centrului comercial Orizont Plaza, din Burdujeni.

Deşi numărul solicitanților a fost foarte mare, aproape 1.000 de pachete din cele 1.600 primite în cursul zilei de miercuri fiind distribuite chiar din prima zi, beneficiarii nu s-au înghesuit deloc, ba chiar au stat pe scaune, aşteptând să le vină rândul să ridice alimentele trimise ca ajutor de la Uniunea Europeană.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a măsurilor luate de municipalitatea suceveană, care a întocmit din timp liste de aşteptare pentru cei care au dreptul să ridice aceste produse, programările fiind făcute pe zile.

Distribuirea acestor produse la centrul comercial care nu a fost dat încă în folosinţă a însemnat mult mai mult spaţiu pus la dispoziţia angajaţilor Primăriei Suceava, astfel încât găsirea beneficiarilor pe liste, completarea actelor necesare şi împărţirea pachetelor s-a făcut separat, în timpul de aşteptare beneficiarii putându-se odihni pe scaune.

În prima zi de distribuire a alimentelor de la UE au fost date pachete pentru aproape 500 de beneficiari.

Pe lângă cele 1.600 de pachete cu alimente primite miercuri de la furnizori, două tiruri pline au ajuns ieri după-amiază, alte nouă tiruri urmând să ajungă în perioada următoare, astfel încât, în total, vor fi disponibile pachete pentru 10.850 de persoane (aproape 300 de tone).

Deocamdată sunt numai 6.324 de beneficiari înscrişi pe liste, care au primit acasă cupoanele în baza cărora se ridică pachetele cu alimente, dar în paralel se fac deja listele suplimentare, cu cei care au dobândit acest drept după data de 1 august.

Produsele care se distribuie fiecărui beneficiar în parte constau în: 6 kg făină albă, 6 kg mălai, 800 grame paste făinoase, 4 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită, 10 conserve pate de ficat. Acestea sunt împărţite în câte două cutii, cu conţinut similar.

Principalii beneficiari ai alimentelor de la Uniunea Europeană, din Fondul de Ajutor European, sunt şomerii, pensionarii cu venituri de până la 400 de lei, persoanele cu handicap şi veterani de război, asistaţii social, iar de anul acesta sunt incluse şi persoanele carebeneficiază de alocaţie de susţinere familială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.000 de pachete cu alimente de la UE, distribuite în prima zi, în Suceava.
 Vizualizări articol: 2212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape 1.000 de pachete cu alimente de la UE, distribuite în prima zi, în Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei