Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2014 - Anul XIX, nr. 296 (5805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2015

Primăria Fălticeni va aloca patru milioane de lei pentru repararea străzilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni va aloca anul viitor o sumă de 4 milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi) pentru repararea şi asfaltarea străzilor din acest municipiu. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat în cursul zilei de ieri că va propune ca în bugetul local pentru anul 2015 să fie alocată o sumă de aproape nouă milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare.

„Vom încerca să canalizăm cât mai mulţi bani spre investiţii. Trebuie spus că în 2013 şi 2014 am reuşit prin economiile făcute la bugetul de funcţionare să canalizăm mai mulţi bani la bugetul de dezvoltare. Iar în bugetul pentru anul viitor ne propunem acelaşi lucru. Anul acesta am avut pentru dezvoltare un buget de circa 8,6 milioane de lei şi vrem să menţinem aceeaşi sumă şi pentru anul viitor”, a spus Coman. El a adăugat că bugetul de dezvoltare pentru anul 2015 va avea două componente principale, repararea străzilor şi lucrări la unităţile de învăţământ. Cătălin Coman a spus că pentru repararea străzilor va fi alocată suma record de patru milioane de lei, în condiţiile în care sunt necesare lucrări de asfaltare a mai multor străzi de pământ sau care sunt balastate. De asemenea, primarul din Fălticeni a precizat că tot anul viitor vor fi refăcute şi străzile afectate de lucrările la reţelele de apă şi canalizare.

„Anul viitor vor continua investiţiile în unităţile şcolare, un obiectiv pe care ni l-am propus de la începutul mandatului. Ne mândrim cu cele mai frumoase unităţi şcolare din judeţ şi vrem să ne menţinem în continuare acest statut”, a afirmat Cătălin Coman.

În acelaşi timp, primarul din Fălticeni a arătat că în 2015 vor fi realizate trei investiţii importante pentru acest municipiu, una dintre acestea fiind continuarea şi finalizarea lucrărilor la Spitalul Municipal, inclusiv dotarea cu aparatură a acestei unităţi.

„Încercăm să finalizăm această investiţie, inclusiv partea de dotări. Sumele necesare sunt foarte mari, dar cu sprijinul Guvernului sperăm că vom reuşi să rezolvăm această problemă”, a arătat Coman.

El a mai precizat că un alt proiect care va fi finalizat până la mijlocul verii anului viitor va fi reabilitarea şi asfaltarea străzii Sucevei, investiţie pentru care a fost semnat deja contractul de execuţie, cu o valoare de aproape patru milioane de lei. Cătălin Coman a declarat că mai mult de jumătate din această sumă este asigurată de la bugetul local al municipiului Fălticeni, o sumă importantă de bani fiind alocată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Acum doar vremea ne împiedică să lucrăm la această stradă, pentru că în rest sunt îndeplinite toate condiţiile pentru ca această investiţie să se realizeze. Acum nu putem turna asfalt şi vom încerca să suplinim până în primăvară condiţiile grele de acolo de trafic. Însă în mod sigur anul viitor, în mijlocul verii, această stradă va arăta impecabil, cu toate modernizările pe care le avem prinse în proiect”, a explicat primarul municipiului Fălticeni.

El a mai spus că a treia investiţie majoră care va fi realizată anul viitor va fi amenajarea zonei de agrement „Nada Florilor”, existând şanse ca până la finalul acestui an să fie semnat contractul de execuţie al acestui proiect. Cătălin Coman a precizat că proiectul pentru amenajarea zonei de agrement „Nada Florilor” are o valoare de trei milioane de euro, banii provenind din fondurile europene disponibile prin Programul Operaţional Regional. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni va aloca patru milioane de lei pentru repararea străzilor.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni va aloca patru milioane de lei pentru repararea străzilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei