Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 dec 2014 - Anul XIX, nr. 296 (5805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Liberalii din Consiliul Local vor să „sancţioneze” Iulius Mall din cauza cinematografului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa unui cinematograf modern în Suceava a stârnit din nou discuţii în Consiliul Local Suceava. Dacă la şedinţa anterioară, o parte dintre consilierii locali au cerut executivului să trimită o adresă oficială conducerii Iulius Mall Suceava, pentru a afla dacă se mai face sau nu cinematografulul multiplex promis încă din 2008, acum, aceştia s-au arătat nemulţumiţi de lipsa unui răspuns.

„Nu prea vedem din partea lor deschidere pentru realizarea unor investiţii cerute în municipiul Suceava. În şedinţa de data trecută am solicitat ca până astăzi să avem un punct de vedere oficial privind deschiderea unui cinematograf modern. Astăzi, din nefericire, nu avem un răspuns oficial din partea lor. Asta înseamnă delăsare şi lipsă de respect faţă de Consiliul Local”, a spus liderul grupului PNL din Consiliul Local, Lucian Harşovschi.

Acesta s-a arătat indignat de faptul că din 2008, de când au inaugurat mallul, acolo unde trebuia să fie cinematograful scrie „în curând”.

„Anunţ public că nu vom mai susţine nici un eveniment acolo şi vom cere să mutăm de la mall instituţiile publice care aparţin de Consiliul Local. Avem facilităţi acolo, dar sunt şi alte centre comerciale dornice să le preia, pentru că știu că asta înseamnă atragerea mai multor cumpărători acolo”, a adăugat Harşovschi.

În mod ironic, discuţiile pe această temă s-au stârnit tocmai când aleşii locali trebuiau să aprobe primirea unei sume de 50.000 de lei (jumătate de miliard de lei vechi), de la Iulius Mall Suceava, pentru organizarea Revelionului în aer liber, care se desfăşoară în parcarea pusă la dispoziţie de acelaşi centru comercial.

„Astăzi votăm pentru ultima oară un eveniment acolo, până când vom avea un răspuns oficial. Să spună clar – nu vrem să facem, nu rentează, să se ştie clar că altă şansă de cinematograf nu este decât cel care va fi deschis de primărie anul viitor, în Centrul Cultural Bucovina, unde, din păcate, nu va fi decât o singură sală. Dar măcar sucevenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte localităţi, la Botoşani ori la Iaşi, pentru a vedea un film. Putem găsi alte locaţii pentru organizarea Revelionului, a Zilelor Sucevei ori a altor evenimente care atrag un număr mare de oameni”, a mai spus Harşovschi.

Singura replică la afirmaţiile acestuia a venit din partea primarului Ion Lungu:

„Pe jumătate aveţi dreptate, dar nu trebuie să-i judecăm pe cei care au făcut investiţii în Suceava. Dacă nu făceau acel mall, astăzi aveam acolo o zonă sinistră, plină de săruri, acid şi alte deşeuri. Au făcut o investiţie şi trebuie să le mulţumim.

Pe de altă parte, e bine să termine acele cinematografe cerute de suceveni”.

Mai rezervaţi, social-democraţii din deliberativul local au considerat că nu poţi forţa un investitor privat să facă ceva care implică costuri mari, doar pentru că vrei tu, ci, în schimb, au propus să aloce fondurile necesare pentru ca cinematograful pe care îl vor inaugura anul viitor, în clădirea modernizată a fostului Cinema Modern, să fie dotat cu aparatură modernă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii din Consiliul Local vor să „sancţioneze” Iulius Mall din cauza cinematografului.
 Vizualizări articol: 2261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liberalii din Consiliul Local vor să „sancţioneze” Iulius Mall din cauza cinematografului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cinematograf. Cati ani mai trebuie sa ii credem? trimis de
(20 dec 2014, 03:01:31
PSD e obisnuit cu statul in genunchi si milogitul dupa bani sau investitii. Sucevenii nu mai suporta asa o jignire. De fiecare data cand urca cineva la etajul ala se uita daca sala aia de cinema va avea vreodata viata. De fiecare data este o dezamagire si un dispret atat de mare ca nimeni nici nu mai merge acolo. Sunt dezgustati cand isi amintesc ca sunt mintiti de 5 ani cu un cinematograf. Aproape intentionat lasa afacerile de acolo sa se stinga doar poate, poate se deschide un cinema in locul lor.

Domnu Lungu, de ce se plange? Poate ca habar n-are cum sa atraga investitii in oras de ani buni si se milogeste la fiecare sa nu plece cumva.

Dar acum e destul. Nu poti sa ai un loc de distractie cand stii ca acolo ti s-a promis ceva de ani de zile si nimeni nu se tine de cuvant. Nu e clar ca profita de tine in cazul asta?

PNL are toate sustinerea tinerilor din oras care vor un cinema de ani de zile. Domnu Lungu nu a mai vazut un film la cinema, poate chiar niciodata. Cred ca isi imagineaza ca inca se folosesc role de film vechi. Asa ca pe el nu il intereseaza lucrurile astea, din punctul lui de vedere Suceava e mai degraba o comnuna nu un oras! Baga banii in agricultura si ferme de cartofi care nu pot fi vandute nimanui nici macar cu 30 de bani. Cand Romania e cel mai mare consumator de cartofi.

Nu te poti milogi la nesfarsit. Daca privatul nu se tine de cuvant atunci orasul isi ia investitia la alti privati. Si punct. De ce sa asteptam ca saracii la usa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei