Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2014 - Anul XIX, nr. 292 (5801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Exemple

Oameni de afaceri suceveni au împărtăşit din secretele succesului lor studenţilor Universităţii Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) au avut prilejul miercuri, 10 decembrie, să se întâlnească, să discute şi să afle reţeta succesului unora dintre cei mai importanţi oameni de afaceri şi antreprenori suceveni. Întâlnirea a fost prilejuită de cea de-a doua ediţie a conferinţei „Career Advice for Students”, cu tema „Drumul spre succes”, eveniment organizat de Asociaţia Studenţilor Implicaţi în Dezvoltarea Carierei (A StI DC).

Dintre invitaţii de marcă care au acceptat întâlnirea cu studenţii şi au susţinut câte o prelegere de 10 minute îi amintim pe Lucian Lungoci - coordonator zonal vânzări la CEC Bank, Doru Gheaţă – director tehnic la General Construct Suceava, Daniela Ungureanu – manager resurse umane la Egger, Radu Vasile Ianovici – director vânzări la Auto Mitric Suceava şi Ionuţ Ciornei – director dezvoltare la Betty Ice Suceava.

Aceştia au impresionat prin povestea carierei lor şi au dat sfaturi şi sugestii studenţilor ce se pregătesc pentru piaţa muncii. Întrebările şi curiozităţile tinerilor nu au întârziat să apară, astfel că discuţiile pe tema formării unei cariere de succes au fost cu adevărat interesante, iar invitaţii s-au arătat mulţumiţi de feedback-ul primit din partea audienţei.

 

Pregătirea studenţilor pentru piaţa muncii

Echipa care a realizat această acţiune este formată din studenţi de la specializarea Economie Generală şi Comunicare Economică, anul II, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, coordonată de lector univ. dr. ec. Ovidiu-Aurel Ghiuţă, care a fost moderatorul evenimentului şi un adevărat mentor al organizatorilor.     

Acesta a apreciat că „prezenţa studenţilor într-un număr atât de mare şi interesul manifestat de aceştia pe parcursul evenimentului sunt indicatori importanţi ai faptului că A StI DC va fi o organizaţie ce răspunde nevoilor studenţilor de a-şi crea din perioada studenţiei abilităţile necesare pentru piaţa muncii. Ţin să mulţumesc, din partea Universităţii <Ştefan cel Mare>, managerilor invitaţi pentru solicitudine şi informaţiile valoroase expuse”.

Ghiuţă a mai explicat că doreşte să aducă în faţa studenţilor invitaţi cu experienţă în meseriile lor, manageri capabili de a le da sfaturi tinerilor, dat fiind faptul că este de datoria lui, ca profesor, să-i pregătească pe studenţi pentru piaţa muncii, creându-le „acele abilităţi care să le asigure un job mai bun, conform pregătirii lor universitare”.

Sponsorii acestui eveniment au fost SC Caroli Oil SRL şi SC GVC Computers SRL.        

Asociaţia Studenţilor Implicaţi în Dezvoltarea Carierei îşi continuă activitatea prin proiecte ce includ un ansamblu de evenimente: conferinţe, training-uri, parteneriate cu firme din mediul public şi privat prin care să pună în practică competenţele dobândite la cursuri şi seminarii. În cadrul acestora studenţii preocupaţi activ de dobândirea cunoştinţelor şi aptitudinilor în vederea ocupării unor posturi importante conform nivelului de pregătire universitară pot întâlni adevărate oportunităţi şi provocări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni de afaceri suceveni au împărtăşit din secretele succesului lor studenţilor Universităţii Suceava.
 Vizualizări articol: 2604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Oameni de afaceri suceveni au împărtăşit din secretele succesului lor studenţilor Universităţii Suceava4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei