Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2014 - Anul XIX, nr. 292 (5801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

La Conacul Domnesc

O seară magică, plină de emoție, cu 10 Oameni Mari şi un Pitic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 500 de invitaţi au luat parte vineri seară la Gala „Top 10 Suceveni”, un eveniment ajuns la a treia ediţie, organizat în aceeaşi locaţie ca în anii precedenţi, la Conacul Domnesc din Şcheia, „undeva între Moş Nicolae şi Moş Crăciun”.

Manifestarea, organizată de Monitorul de Suceava, Camera de Comerţ şi Industrie, Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi, nu în ultimul rând, Conacul Domnesc, a început la 18.30, fiind transmisă în direct de postul de televiziune BucovinaTV şi, pe internet, pe site-ul www.monitorulsv.ro.

Dacă în 2012 şi 2013, gala a fost prezentată de Tiberiu Avram, redactorul-şef al Monitorului de Suceava, şi Marius Ursaciuc, primarul oraşului Gura Humorului, acesta din urmă a lipsit motivat de la editia din acest an, fiind la sute de kilometri distanţă de Suceava. În aceste condiţii, coprezentatorul lui Tiberiu Avram a fost tot un primar, şi tot din zona Gura Humorului, Constantin Moldovan, edilul comunei Mănăstirea Humorului, „cel mai mare poet dintre primari şi cel mai mare primar dintre poeţi”, cum a fost prezentat de redactorul-şef al publicaţiei noastre.

De la prezentatori la nominalizaţi şi, mai apoi, şi la invitaţi, emoţiile s-au răspândit în toată sala, contribuind la ceea ce se poate numi, fără exagerare, o seară magică, în care vedetele au fost 10 Oameni Mari şi un Pitic, aşa cum scriam şi în titlul acestui material.

Iar spectacolul oferit vineri seară a fost întregit de programul de cafe-concert susţinut de artiştii Ciprian Cuzic, Gelu Cuzic şi Trifan Leancă, de prestaţia Ansamblului „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare”, dar şi a Ansamblului „Plai de dor” de la Moldoviţa, format din elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din localitate.

Oamenii Mari au fost cei 10 nominalizaţi ai galei, iar despre Pitic vom vorbi în partea a doua a acestui material. Pentru ei, însă, în ultimele două luni, în redacţia Monitorului s-a lucrat intens, chiar şi până la ore târzii în noapte.

 

Nominalizaţii Galei Top „10 Suceveni” 2014 

Lucia Condrea: „Nu am dorit decât ca o parte din sufletul meu să ajungă şi în casele dumneavoastră”

Pe trei ecrane mari amplasate în sala mare de la Conacul Domnesc au fost proiectate reportaje video în care au fost prezentate cele 10 cazuri nominalizate, ale căror poveşti le veţi citi în amănunt în ediţiile următoare ale Monitorului.

Primul reportaj prezentat a fost cel despre Lucia Condrea,  artista care apără „comoara Moldoviţei”, prin Muzeul Ouălor Încondeiate care-i poată numele de la Moldoviţa, un muzeu unic în lume, cu peste 5.000 de ouă încondeiate, expuse în 41 de vitrine.

„Nu am dorit decât ca o parte din sufletul meu să ajungă şi în casele dumneavoastră şi practic, prin lucrările mele, am încercat o nouă conotație în artă, o nouă valoare, o percepție originală şi, nu în ultimul rând, o formă artistică împotriva kitschului”, a declarat artista în momentul decernării trofeului galei şi al premiului oferit de organizatori.

 

Florin Haidamac:  „Sunt sătul de povești cu final trist. În seara asta, împărtășesc cu voi o poveste cu final fericit”

A urmat apoi povestea în imagini a doctorului „din linia I”, Florin Haidamac, care de 14 ani este medic la ţară, la Şerbăuţi, şi care este foarte devotat halatului pe care îl poartă şi pacienţilor săi. Povestea doctorului a culminat cu gestul său, care a mobilizat un oraş întreg, de a salva viaţa unei fetiţe de doi ani, Rebeca, un copil care a zâmbit prima oară abia acum câteva luni, după operaţia făcută la Bucureşti cu banii strânşi în urma iniţiativei lui Florin Haidamac.

„Sunt sătul de poveşti cu final trist sau cu final neaşteptat, pe toate astea le aveţi la mine pe blog, vindecătorul.com. În seara asta (n.r.-vineri seară) mă bucur foarte mult să împărtăşesc cu voi o poveste cu final fericit. Vreau să vă invit  să aveţi un pic de răbdare şi un pic de linişte şi un pic de compasiune şi de empatie pentru cei din jurul vostru”, a rostit de la microfon, vizibil emoţionat, doctorul şi bloggerul sucevean, Florin Haidamac.

 

Rectorul USV, Valentin Popa: „Suntem încântaţi că eforturile noastre nu trec neobservate”

Universitatea „Ştefan cel Mare” a fost, de asemenea, laureată în cadrul Top 10, pentru activitatea de cercetare, dezvoltare şi inovare, activitate care - şi mulţi nu ştiau acest lucru - o clasează pe primul loc între universităţile din ţară.

Trofeul şi premiul Galei „Top 10 Suceveni” i-a fost înmânat rectorului USV, Valentin Popa.

„Suntem extrem de impresionați că v-ați gândit la noi, cred că este prima oară când premiaţi o instituţie în cadrul galei dvs. Sunt convins că aşa cum noi avem datoria să lucrăm pentru comunitate şi să furnizăm elite pentru aceasta, suntem de asemeni încântaţi să vedem că şi comunitatea ne susţine, apreciază şi că eforturile noastre nu trec neobservate. Doresc să vă solicit să ne monitorizaţi mai departe”, a transmis rectorul USV.

 

Mama campioanei Irina Dorneanu: „Fără muncă nu se realizează nimic în viaţă”

A impresionat apoi audienţa povestea Irinei Dorneanu, fetiţa cu părul blond care, acum opt ani, a plecat de la Zvoriştea să facă canotaj, iar astăzi este multiplă campionă europeană şi face parte din renumita barcă de opt plus unu care a adus României medalii dintre cele mai strălucitoare la marile competiţii internaţionale.

Irina nu a putut fi prezentă la gala de vineri, fiind în cantonament la Orşova, însă au fost în sală părinţii Irinei, Cornel şi Mariana Dorneanu, dar şi antrenorul Sorin Băhnărel, sucevean şi el la origini, cel care, acum opt ani, a ales-o din şcoala din Buda (Zvoriştea) pe fetiţa blondă să facă canotaj.

Foarte emoționată, mama Irinei a transmis şi ea un mesaj: „Este numai munca ei, noi am susţinut-o numai moral şi material. Doresc ca toţi tinerii să muncească, pentru că fără muncă nu se realizează nimic în viaţă”.

 

Tudor Creţu: „În Suceava este mai cald decât oriunde am fost sau mă voi putea duce vreodată”

Tudor Creţu, geniul de la Rădăuţi. Acesta a fost titlul reportajului prin care am vrut să transmitem tuturor ce valori poate produce învățământul românesc. Tudor, un tânăr elev în clasa a XI-a, a câştigat în acest an  patru medalii de aur şi două medalii de argint la olimpiade internaţionale.

„Chiar dacă sunt înclinat spre aceste ştiinţe exacte, fizica şi astronomia, o să vă spun ceva ce pare că mă contrazice, mă vor putea contrazice fizicienii, astronomii, meteorologii chiar. Vă voi zice că aici, în Suceava, este mai cald decât oriunde, mai cald decât oriunde am fost sau mă voi putea duce vreodată. Şi ştiţi de ce? Datorită dumneavostră, sucevenilor...”, a spus emoţionat Tudor, geniul de la Rădăuţi.

 

Radu Bercea, humoreanul pictat de Dumnezeu cu cele mai bune acuarele

Pictorul şi graficianul Radu Bercea rămăsese aproape fără glas când reportajul video cu povestea vieţii sale s-a terminat în aplauzele întregii audienţe.

Cu părul nins de trecerea anilor, artistul s-a îndreptat spre prezentatorii galei care i-au oferit trofeul şi premiul: „Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi m-au sprijinit”, a spus humoreanul pictat de Dumnezeu cu cele mai bune acuarele, artistul care demonstrează că pasiunea nu moare dincolo de sârma ghimpată.

Artistul a donat pentru licitaţiile care au avut loc în cadrul galei trei dintre lucrările sale, două în acuarelă şi una inedită,  în care a folosit - şi nu e nici o greşeală de redactare - un adeziv pentru lipitul parchetului - artelitul.

 

Gabriel Herea: „Această gală este un proiect de construcție socială a comunității noastre”

Cel de-al şaptelea reportaj din cadrul galei l-a prezentat pe preotul Gabriel Herea, cel care se confundă de mai bine de zece ani de zile cu biserica monument UNESCO de la Pătrăuţi, cel mai vechi lăcaş de cult rămas de la Ştefan cel Mare.

Picturile şterse şi acoperite de vreme au fost restaurate, iar valoarea arhitecturală şi iconografică deosebită scoasă din anonimat prin dăruirea lui Gabriel Herea, preotul inegalabilei biserici monument de la Pătrăuţi, „emblema ortdoxiei româneşti”, cum a numit-o academicianul Răzvan Theodorescu.

„În urma a ceea ce am văzut în seara asta (n.r. - vineri seară), putem spune că această gală este un proiect de construcție socială şi mă bucur să fac şi eu parte, să fiu o piesă în acest proiect al construcției sociale a comunităţii noastre”, a declarat preotul Herea în cadrul galei de la Conacul Domnesc.

 

Agneta Pal: „Dedic acest premiu micilor mei pacienţi, peste 100.000, pe care i-am tratat în aproape jumătate de veac”

Pe ecrane a rulat apoi reportajul cu Agneta Pal, doctoriţa pediatru de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul care de aproape cinci decenii are  grijă de copiii unui oraș întreg. Primii ei pacienţi sunt astăzi bunici, iar copiii şi nepoțeii lor au ajuns pe mâna aceleiași doctorițe.

Pentru că unitatea ar fi rămas fără medic de gardă pentru urgenţele copiilor, doctoriţa a renunţat la pensie şi a rămas în continuare să lucreze în spital, de aproape patru ani locuind efectiv în unitatea medicală şi fiind tot timpul la dispoziţia micuţilor ei pacienţi.

Doctoriţa a fost susţinută la gală de fiul ei, venit tocmai de la Arad, unde este medic la Spitalul Judeţean, dar şi de nepoţica ei, în vârstă de şapte ani. Micuţa nu a mai rezistat emoţiilor şi a început să plângă când a văzut-o pe „Buni” aplaudată de toţi cei prezenţi.

„Cred că voi muri cu impresia acestei seri minunate. Mulțumesc bunului Dumnezeu care îmi dă sănătate, putere de muncă, voinţă, ambiţie, dăruire pentru meserie, dragoste pentru copii, mulţumesc familiei care mă lasă să lucrez departe de ei, la peste 600 de kilometri, mulţumesc conducerii spitalului care îmi asigură condiţii de muncă şi de trai în spital, colectivului secţiei de pediatrie care a devenit a doua familie a mea, mulţumesc tuturor şi dedic acest premiu micilor mei pacienţi, peste 100.000, pe care i-am tratat în aproape jumătate de veac, dar şi celor pe care îi voi trata mai departe. Crezul meu în viaţă a fost, după dictonul latin: prin speranţă, la stele, la care eu mai adaug, prin speranţă şi multă, multă muncă, la stele”, a fost mesajul emoţionant al doctoriţei Pal.

 

Bogdan Ailincă: „„Aşa cum floarea de cireş este prima dintre flori, aşa şi voi să fiţi primii dintre oameni”

Când am filmat la Costâna şi Părhăuţi povestea profesorului de sport Bogdan Ailincă, un fost campion naţional al greilor la Sambo, statura lui, comparativ cu cea a micuţilor săi elevi, m-a dus cu gândul la Gulliver, celebrul personaj de desene animate. De data aceasta, Gulliver este profesorul de sport, iar liliputanii, elevii săi de la cele două micuţe şcoli din comuna Todireşti.

Iar Gulliver, cel real, le-a făcut micuţilor o sală de sport într-o cameră folosită anterior drept depozit de lucruri vechi, le-a adus programul „Şcoală după şcoală”, de care se ocupă personal, iar săptămânal face gratuit ore de judo cu liliputanii. Pentru a fi mai aproape de ei, Bogdan şi-a închiriat o casă în Costâna, iar de dimineaţa până seara târziu e în mijlocul elevilor săi, care îl consideră „un profesor de aur”.

Cât e el de mare, Bogdan Ailincă, voluntar vechi al organizației Salvați Copiii, era foarte emoționat când a fost chemat să-şi ridice premiul.

„Aşa cum floarea de cireş este prima dintre flori, aşa şi voi să fiţi primii dintre oameni”, le-a transmis celor prezenţi Gulliver de la Costâna şi Părhăuţi.

 

Preotul Minu Mititelu: „De unul singur nu poţi să faci în viaţă mare lucru, dacă nu ai aproape o echipă, dar şi comunitatea”

Ultimul reportaj video prezentat în cadrul galei de vineri seară a fost despre preotul Minu Mititelu de la Biserica „Sf. Vineri” din municipiul Suceava, cel care a adunat sub acoperişul parohiei sale atât oameni ai străzii, cât şi copii.

De ani şi ani de zile, la „Sf. Vineri” funcţionează un centru social de noapte pentru oamenii străzii, plin mai ales în perioada iernii, dar şi un centrul social de zi pentru copiii care provin din familii aflate în dificultate. Costurile acestor proiecte nu sunt deloc mici, iar aproximativ 75% din fonduri sunt asigurate din veniturile parohiei.

Iar expresia „cei din urmă vor fi cei dintâi” s-a adeverit la gala de vineri, preotul Minu Mititelu primind şi cele mai multe voturi din partea celor prezenţi, fiind astfel desemnat şi câștigătorul premiului publicului.

Coprezentatorul galei, primarul Constantin Moldovan, i-a dedicat şi un catren, făcut ad-hoc, părintelui de la „Sf. Vineri”: „Nu-l înalţ, nu-mi este felul/ Îl cunoaşte un oraş/ I se spune Mititelu/ Dar este un suflet uriaş”.

„Nu este meritul meu, ci al echipei, de unul singur nu poţi să faci în viaţă mare lucru dacă nu ai aproape o echipă, dar şi comunitatea. Împreună vom reuşi dacă ne vom mobiliza. Societatea trebuie să şi-i asume şi pe aceşti oameni şi pe aceşti copii”, a declarat preotul Minu Mititelu. 

 

Licitaţiile. Obiecte donate în scopuri caritabile 

După scenariul deja cunoscut de la primele două ediții ale Galei „Top 10 Suceveni”, un moment important în programul manifestării de vineri seară a fost cel al licitațiilor mai multor obiecte donate special pentru acest eveniment inedit.

Câștigătorii licitației au fost anunțați că vor primi bonus din partea organizatorilor un portret realizat  de maestrul Mihai Pânzaru-Pim, volumul „Dispensarul SF” al doctorului Florin Haidamac şi câte trei globuri, la alegere, realizate de copiii de la liceul din Moldoviţa.

 

Tablou scos la licitaţie cu un preţ de pornire de 400 de lei. Adjudecat cu 2.500 de lei

Prima licitaţie a adus în faţa spectatorilor două cărţi. Prima, „Negustorul de începuturi de roman”, a maestrului Matei Vişniec, cu autograful acestuia special pentru câştigătorul licitaţiei, carte donată prin intermediul poetei Carmen Steiciuc. Preţ de pornire: 300 de lei. Adjudecată cu 800 de lei de omul de afaceri Dumitru Mihalescul, patronul firmei Marelvi.

 A doua carte, donată de preotul Gabriel Herea: „Ultimele zile ale oraşului Pompei”, tradusă în limba română şi tipărită la Iaşi, în 1856. S-a plecat tot de la  300 de lei, iar câştigător, cu suma de 1.000 de lei, a fost desemnată Sorina Dimofte, administrator la SC Contasist.

Următoarea licitaţie a început cu două „Bijuterii ovoidale”, realizate în tehnica tradiţională huţulă de artista Lucia Condrea, care au fost achiziţionate cu suma de 700 de lei de Liliana Agheorghicesei, preşedintă a Federaţiei Patronale a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

A patra licitație în program a avut ca obiect un  tablou în ulei, „Flori de măr”, semnat de artistul plastic sucevean Iosif Csukat. De la 400 de lei, preţul de pornire, s-a ajuns tocmai la 2.500 de lei, tabloul fiind cumpărat de omul de afaceri Dumitru Mihalescul. 

 

2.300 de lei, o colecţie cu 268 de numere ale revistei „Magazin istoric”

Pictorul sucevean Lucian Mînecan a donat încă de la prima ediție a „Galei Top 10 Suceveni” câte un tablou care să fie vândut la licitaţie în scopuri caritabile, iar pentru ediția din acest an, a oferit o lucrare realizată în creion, „Bunica”, cu chipul parcă real al unei bătrâne. Lucrarea a fost adjudecată de Gavril Vîrvara, viceprimarul municipiului Suceava.

O colecţie impresionantă de reviste „Magazin istoric” (268 de numere, din anii 1968-1990), legate în 15 volume, cu sprijinul partenerilor de la Muşatinii, a ajuns în proprietatea lui Ovidiu Costan, director al societăţii Doxar, care a oferit suma de 2.300 de lei, preţul de pornire fiind de 1.500 de lei.

 

Tricoul lui Ciprian Marica şi autografele fotbaliștilor naţionalei

Anul trecut, fotbalistul Lucian Goian, laureat al Galei „Top 10 Suceveni” din 2013, a oferit pentru licitaţie un tricou de-al fratelui său, Dorin Goian. Deşi nu a putut să fie prezent vineri seară, Lucian ne-a trimis un tricou al lui Ciprian Marica, golgheterul la zi al echipei naţionale de fotbal, tricou pe care sunt şi autografele celorlalţi forbalişti ai reprezentativei naţionale. Preţ de pornire: 700 de lei. Cea mai mare ofertă, 1.600 de lei, a fost făcută tot de patronul de la Marelvi.

 

Tablouri adjudecate la licitaţie de senatorii Ovidiu Donţu şi Steliana Miron

După ce-au văzut în reportajul despre Radu Bercea tablouri realizate cu artelit, un adeziv pentru parchet, invitaţiilor le-a fost prezentată o astfel de lucrare a pictorului din Gura Humorului - ”Interferenţă”. Preţ de pornire: 500 de lei. Adjudecat cu 2.100 de lei de senatorul Ovidiu Donţu.

A urmat apoi un alt tablou, „Roze” - o pictură în ulei, în tehnica cuţitului de paletă, lucrare donată de Cristina Hreamătă Macoveiciuc. Iar „Roze” a fost cumpărat de senatoareaSteliana Miron, la un preț de trei ori mai mare (1.500 de lei) decât cel de la care s-a pornit licitația. 

 

Un radio din 1956, funcțional, adjudecat cu 2.000 de lei

„Actualitatea românească. Europa liberă, în direct”, a fost prezentarea originală care a dat tonul unei alte licitaţii: un aparat de radio Terta T 325, funcţional, produs în Ungaria în 1956 (donat de colegul nostru Nicu Amurăriţei). Aparatul, cu tot cu mileul şi peştele de sticlă din dotare, a ajuns la Vasile Mocanu, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care a licitat până la suma de 2.000 de lei.

Alte două lucrări de-ale pictorului Radu Bercea au urmat la licitaţie, fiind vorba de două tablouri cu peisaje, în acuarelă, urmate de două lucrări semnate de colegul nostru de redacţie Tiberiu Cosovan, lucrări  prezentate în prima expoziţie de linogravură din Suceava.

Omul de afaceri Dumitru Mihalescul a fost şi de această dată în prim-plan, achiziţionând tablourile lui Radu Bercea contra sumei de 2.300 de lei. Lucrările lui Tiberiu Cosovan au fost adjudecate cu suma de 900 de lei de un alt reprezentant al mass-media, Cătălin Săcrieru, de la Radio Top 91.

 

Povestea Piticului cu suflet de uriaş, în ediţia de mâine a Monitorului

Şi în acest an, Gala Top 10 Suceveni a fost un eveniment caritabil, banii strânşi în urma vânzării invitațiilor, a donaților şi licitațiilor făcute în cadrul manifestării de vineri seară fiind destinaţi unui Pitic. Florin Pitic, după numele din buletin.

Un Pitic însă cu suflet de uriaş. Un copil firav, sensibil şi frumos. Sau, după cum l-a descris prezentatorul galei, Tiberiu Avram, „un model pe care să-l daţi ca exemplu de seriozitate, voinţă, muncă, performanță, modestie, bun-simț”.

Florin este campionul Şcolii nr. 3 din Vicovu de Sus, după ce în urmă cu patru ani a fost selectat să facă atletism, şi a adunat zeci de medalii de atunci, dintre care cele mai importante - două medalii de campion naţional.

Din păcate, copilăria Piticului nostru, astăzi în clasa a VIII-a, este una foarte zbuciumată: este orfan de tată de la nici trei ani, iar mama, Ana Pitic, văduvă de 11 ani, a fost diagnosticată cu tumoră pe creier, starea sa de sănătate agravându-se în ultima perioadă. 

În ciuda greutăților, Ana Pitic se îngrijeşte de fiul său, dintr-o pensie de 350 de lei şi alocaţia copilului, şi speră să-i mai dea Dumnezeu putere să-şi vadă băiatul mare. Deşi se împarte între şcoală şi antrenamentele la care merge aproape zilnic, făcând naveta la Rădăuţi, Florin reuşeşte să fie un elev foarte bun, impresionându-şi profesorii. Visul său e să ajungă un mare campion, însă problemele de acasă l-au copleşit în ultima perioadă, fiind la un pas să renunţe.

Povestea lui Florin, dar şi ce lucruri frumoase le-a trăit la gala de vineri seară, vi le vom prezenta pe larg în ediţia de mâine a cotidianului nostru.

 

Fotografii realizate de ArTiStul 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O seară magică, plină de emoție, cu 10 Oameni Mari şi un Pitic.
 Vizualizări articol: 4396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
O seară magică, plină de emoție, cu 10 Oameni Mari şi un Pitic4.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei