Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2014 - Anul XIX, nr. 292 (5801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă majoră

Un elev de clasa a II-a, reclamat pentru violenţe de părinţii a 21 de colegi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un elev de clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava a ajuns o adevărată sperietoare pentru cei mai mulţi dintre colegi, părinţii acestora reclamând că minorul problemă le loveşte copiii, îi muşcă, îi scuipă şi are un limbaj suburban. Problema nu este negată de conducerea unităţii de învăţământ, însă directorul spune că ce fac eforturi pentru a-l integra în colectiv pe copilul violent, considerând că aceasta este cea mai bună soluţie care poate fi adoptată.

 

Documente medicale care atestă agresiuni

21 de părinţi ai copiilor din clasa a II-a B au depus o reclamaţie scrisă către conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 1, cerând luarea de măsuri urgente.

„Noi, părinţii clasei a II-a B, dorim să atragem atenţia asupra comportamentului elevului A. Bogdan, care este extrem de violent atât faţă de colegi, cât şi faţă de cadrele didactice. Ne este frică să trimitem copiii la şcoală în aceste condiţii. Acest copil loveşte, muşcă, scuipă, împinge şi are un limbaj suburban”, este o parte din textul reclamaţiei semnate de părinţi. 

Elena Timofeiov, mama unuia dintre copii, are două documente medicale din care rezultă că fiul ei a suferit agresiuni. Pe 17 octombrie 2014, fiul acesteia a suferit o plagă muşcată la antebraţ, după care, pe 19 noiembrie 2014 a fost diagnosticat cu contuzie testiculară prin lovire.

„Pur şi simplu îmi este frică să îmi mai trimit copilul la şcoală, mă tem ca într-o zi să nu se ajungă la ceva mai rău”, a declarat mama copilului.

 

Ce a făcut conducerea şcolii pentru a găsi o rezolvare în acest caz

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, directorul şcolii, Gabriela Mihai, a confirmat că elevul reclamat are un comportament agresiv. Ea a explicat că băiatul a fost transferat la Şcoala Nr. 1 în toamna acestui an, după ce în clasa I a fost elev la şcoala din Lipoveni. Mutarea nu s-ar fi făcut disciplinar, ci pentru că părinţii s-au mutat în municipiul Suceava.

Gabriela Mihai spune că elevul este monitorizat de profesorul pentru învăţământ primar, dar şi de celelalte cadre didactice care răspund de clasă, profesorii de limba engleză, de educaţie fizică şi de religie. Părinţii copilului au fost convocaţi în mai multe rânduri la şcoală, spune directorul, iar de fiecare dată aceştia au fost cooperanţi şi au acceptat dialogul.

„Părinţii au adus documente de la medicul specialist în probleme neurologice şi neuropsihice care arată că elevul poate şi trebuie integrat în învăţământul de masă obligatoriu”, a declarat Gabriela Mihai. Directorul spune că mama copilului a solicitat o şedinţă de consiliere psihologică la cabinetul şcolii, unde s-a prezentat împreună cu copilul, arătându-şi tot interesul pentru rezolvarea problemelor.

 

Manifestările violente ale copilului s-au redus, susţine directorul şcolii

„Din monitorizările efectuate rezultă că elevul a realizat progrese în ceea ce priveşte comportamentul, numărul de manifestări violente reducându-se considerabil”, susţine directorul şcolii. Gabriela Mihai a spus că în cazul copilului Elenei Timofeiov poate confirma că doar prima agresiune, plaga muşcată de la antebraţ, a fost comisă de elevul problemă, în cazul celei de-a două neexistând martori care să confirme varianta.

Gabriela Mihai a mai spus că un copil de clasa a II-a nu poate fi exmatriculat pentru acte de indisciplină ori manifestări violente.

„În condiţiile în care medicul specialist a concluzionat că cea mai bună metodă este integrarea elevului în mediul în care se află, noi nu putem decât să facem tot ce este posibil în acest sens”, a mai spus directorul unităţii de învăţământ.

Singura soluţie la care s-ar putea apela dacă agresiunile vor continua ar fi mutarea elevului într-o altă clasă, însă asta nu înseamnă şi rezolvarea problemei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de clasa a II-a, reclamat pentru violenţe de părinţii a 21 de colegi.
 Vizualizări articol: 4854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Un elev de clasa a II-a, reclamat pentru violenţe de părinţii a 21 de colegi3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei