Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2014 - Anul XIX, nr. 292 (5801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curios

Eurospeed, firma afaceristului Dan Pavăl, încă o afacere bănoasă cu statul român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma SC Eurospeed SRL Suceava pare una dintre abonatele la contractele cu bani de la bugetul de stat. După ce anul trecut a obţinut un contract de 1,4 milioane de lei, în 2014 firma controlată de Dan Pavăl, nimeni altul decât vărul primarului din Dumbrăveni, a obţinut un contract dublu cu cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Dacă anul trecut s-a obligat să realizeze mentenanţă pentru utilaje ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP) în valoare totală de 1,38 de milioane de lei, SC Eurospeed SRL Suceava are acum contract pentru o sumă de 2,997 milioane de lei, fără TVA. Contractul este valabil din februarie 2014 şi până în aceeaşi lună a anului 2015 şi priveşte achiziţia de piese de schimb şi servicii de reparaţii şi întreţinere pentru autoutilitare şi echipamente din dotarea DRDP Iaşi.

Eurospeed este aceeaşi firmă care acum trei zile a făcut obiectul unui control al procurorilor DNA într-un caz de evaziune în ceea ce priveşte contractele cu CNADNR.

 

Contract de aproape 1,4 milioane de lei, acordat de DRDP Iaşi firmei conduse de Dan Pavăl

Potrivit unui articol publicat încă de anul trecut de ziariştii de la publicaţia „7est”, una din licitaţiile pentru care este acum verificată firma Eurospeed a avut loc în primăvara anului 2013.

La acea vreme, firma lui Dan Pavăl a câştigat 1,4 milioane de lei prin descalificarea tuturor competitorilor, deşi avea preţul cel mai mare, contract prin care Eurospeed urma să repare autofrezele DRDP Iaşi. Interesant este că din cele patru oferte care au existat, trei au fost descalificate din motive tehnice. Cea de-a patra a câştigat cu preţul cel mai mare, şi anume Eurospeed.

Mai interesant este şi faptul că firma din Şcheia a ofertat 1,38 milioane de lei, adică cu aproape 20.000 de lei mai puţin decât preţul estimat. În aceste condiţii, oferta financiară nu a mai contat, atât timp cât Eurospeed a alergat de una singură.

Printre firmele descalificate s-a numărat şi Metchim SA Iaşi, care avea în derulare un contract cu DRDP, iar descalificarea din motive tehnice este paradoxală. „Da, au contract în derulare, dar poate că n-au dovedit că pot aduce piesele respective. Nu ştiu exact, nu am ce să spun”, a declarat Ovidiu Laicu, directorul de atunci al DRDP Iaşi.

Autofrezele care trebuie întreţinute şi reparate sunt în mare parte marca ZIL, de fabricaţie sovietică. În total, la nivelul regionalei sunt 38 de autofreze, ceea ce înseamnă că anul trecut firma Eurospeed a primit câte 36.300 de lei/maşină. 

 

Dan Pavăl, sponsor vechi al edilului Capitalei, Sorin Oprescu, şi al unor parlamentari PSD

Omul de afaceri Dan Pavăl, nimeni altul decât vărul primarului comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, este cunoscut ca un apropiat şi un susţinător al social-democraţilor.

În cursul anului 2009 el a donat pentru campania prezidenţială a lui Sorin Oprescu 350.000 de lei, sumă la care se mai adaugă încă 80.000 de lei viraţi tot pentru Sorin Oprescu la campania pentru alegerile de la Primăria Bucureştiului. Ulterior, conform revistei Kamikaze, a câştigat comenzi la Primăria Bucureşti de 1,8 milioane de lei, într-un singur an, câştigând selecţii de oferte în care a fost singurul ofertant.

Ziariştii de la „7est” susţin, de asemenea, că patronul Eurospeed a mai făcut donaţii consistente candidaţilor PSD din Suceava.

De altfel, firma Eurospeed are afaceri importante şi cu Primăria Suceava, dar şi cu Regia Autonomă Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava.

Contactat telefonic, Dan Pavăl a fost extrem de irascibil şi a îndrumat jurnaliştii să discute cu organele statului, nu cu reprezentanţii unei firme private.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurospeed, firma afaceristului Dan Pavăl, încă o afacere bănoasă cu statul român.
 Vizualizări articol: 7613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Eurospeed, firma afaceristului Dan Pavăl, încă o afacere bănoasă cu statul român5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(15 dec 2014, 15:47:15
Bine, si care-i problema voastra aici ? Vad ca nu raportati nimic senzational sau ilegal in treaba asta ? Era mai bine daca era o firma straina, sau nu v-a ploconit Dan Paval cu nimic si pe voi ? Si ce tampiti puteti fi sa spuneti ca nimeni altul decat varul primaruluyi ..... ? Voi stiti cati veri are primarul din Dumbraveni ? Cati unchi, cate matuse, cati frati , cati copii ? Ar trebui ca nimeni din toti astia sa nu aiba nici o afacere ? Si inca ceva , nepricopsitule care ai facut acest articol ! Stii de cat timp are Dan Paval firma si decat timp e Ioan Paval primar ??? Daca esti dobitoc .......
2.   Aia cu dobitoc, vorba lui baciu Traian, reciproca trimis de
(15 dec 2014, 16:05:38
auzi ba gulie indignata, afaceri fac toti. s-au bagat astia de la viteza europeeana si in afaceri cu kerosen doar ca unul de la pavel a lucrat pe aeroport si l-a invatat actualul director al aeroportului sa faca ce stie si el de 25 de ani adica sa fure carburant, asa ca stai blind ca apele sint adinci si nu stii sa calci apa, iar daca o bei toata, nu ne mai simtim ca pestii in apa cind vedem cum mai salta cite un dubios ca asta... stai hopa, ce a intrat dracu in pocaime???
3.   Invidia trimis de
(15 dec 2014, 17:58:03
va mananca invidia pentru acest om. daca un om se descurca si ii merge bine voi nu mai puteti de ciuda. pana la urma e normal ca sumele contractate sa fie mai mari..doar trebuie sa ramana si profit pe langa. ce interes ar mai fi daca nu ar ramane un profit? sau oamenii de afaceri trebuie sa isi scoata doar banii care ii baga in rulaj. lasati invidia la o parte ca pana la urma a creat niste locuri de munca acest om in orasul Suceava care e plin de mall-uri.
4.   Pe cine nu lasi sa moara.... trimis de
(15 dec 2014, 18:39:30
ai dreptate, muritorule!
doar ca vorba romaneasca e ca te roade invidia. vad ca la voi, la pocaime, v-ati americanizat si limba nu doar credinta. dar ce spui e corect: omul are o afacere frumoasa cu daff, cinste lui pentru ce a facut bun si corect. dar nu pentru asta il salta, degeaba faci bors din tot si le ametesti.
trebuie sa fii timpit, ca asa ca tine, sa nu recunosti ca omul a facut un lucru bun, doar ca nu toti sint ca tine, si noi ne referim aici la partea din umbra a unor afaceri, care inevitabil aluneca in zone gri sau mai rau, adica la culoarea pe care o ai tu in cerul gurii.
asta ce faci tu aici, e o manipulare de gradinita, numai ca noi nu ne batem aici pe jucarii. ca in bancul ala cu radio Erevan: e adevarat ca Ceaikovski a fost homosexual? e adevarat, dar noi nu pentru asta il iubim.
asa si cu tine, nu pentru firma corecta il vor salta, poate pentru altele: kerosen, adica Mariuta, plus altele asemanatoare...te-ai prins, bunghiosule?
5.   Cel mai mare pret castiga? trimis de
(16 dec 2014, 11:01:43
E cel putin ciudat, dar normal in Romania, unde taxele si impozitele platite de fraieri cresc de la an la an. Exemple? Simplu: RCA a fost DUBLAT, taxele pe proprietate, cresterea salariului minim cu 40%, etc.
Nu stiu daca a fost corecta sau nu licitatia respectiva, dar e cel putin la fel de ciudata, precum diploma de licenta a lui varu-su primaru.
Ideea insa e ca masinile de dezapezire circula fara lama de cauciuc si practic rindeluiesc asfaltul. Habar nu am ce reparatie se face in acest caz, dar distrugerea asfaltului de masinile de k.k.t e anormala. Si asa avem niste strazi jalnice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei