Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 dec 2014 - Anul XIX, nr. 286 (5795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

20 de ani de activitate

Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc, la ceas aniversar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc a marcat, săptămâna trecută, prin ample activităţi culturale, 20 de ani de activitate. În strai de sărbătoare,  pe 4 decembrie, Şcoala profesională specială a deschis porțile pentru un număr mare de invitați: oficialități județene și locale, inspectori, directori ai altor unități școlare, foști directori și colegi, foști elevi, profesori și reprezentanți ai agenților economici cu care şcoala are contracte de practică și parteneriate.

Festivitatea a început cu o slujbă religioasă „In Memoriam”, oficiată de un sobor de preoți, la care au luat parte elevi, profesori, invitaţi. Elevii au participat, apoi, la activități pe ateliere de lucru și creație. La aceste ateliere au participat şi elevi de la alte școli din Câmpulung Moldovenesc, unii dintre ei aducându-le elevilor de la Şcoala profesională specială cadouri de Moș Nicolae, de care aceștia au fost foarte încântați.

 

Dezbatere

Programul a continuat cu o dezbatere referitoare la istoricul școlii, desfăşurată în sala de festivități a Liceului Tehnologic Nr. 1 din Câmpulung Moldovenesc, la care au luat cuvântul mai mulţi participanți, dintre cei peste o sută prezenţi în sală. Printre vorbitori s-au numărat inspectorul de specialitate, profesorul Ionel Dumistrăcel, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, consilierul local Cornel Berențan, directorul Centrului Școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului, Mihail Ciocoiu, Cornelia Iliescu, fost director adjunct al școlii câmpulungene timp de 16 ani, foști și actuali profesori și, bineînțeles, actualul director al școlii, prof. ing. Cornelia Juverdeanu. La eveniment a participat şi cunoscutul și apreciatul umorist Constantin Tiron, care a încântat publicul cu o baladă proprie deosebită. Întreaga activitate a fost prezentată de profesorul Mihai Botezat, de la Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc. Programul artistic pregătit special pentru aniversare de profesorii Romeo Grosu și Georgeta Zbranca, la care au participat ca invitați soliști ai Școlii Gimnaziale Frumosu și renumitul Ansamblu „Kozaciok” din Bălcăuți, a fost cel mai apreciat de public.

 

“Arc peste timp”

Prof. ing. Gabriela Juverdeanu, directoarea Şcolii profesionale speciale din Câmpulung Moldovenesc, a spus că „în urmă cu 20 de ani, după ce timp de doi ani a fost sub tutela Centrului Școlar <Sf. Andrei> din Gura Humorului, sub conducerea profesorului Mihail Ciocoiu, unitatea noastră a devenit de sine stătătoare. Inițiatoarea și fondatoarea acestei instituții a fost profesoara Elena Zvanciuc, împreună cu încă o mână de colaboratori, care au reușit să închirieze o clădire internat a T.M.U.C.B. Iași, unde au amenajat pe rând, clasă după clasă, și au adunat copii cu probleme și deficiențe, care aveau atât de multă nevoie de mai multă afecțiune și atenție decât în școlile normale”. Directoarea Şcolii profesionale speciale a făcut un „arc peste timp” şi a precizat că, la ceas aniversar, „ne-am adunat într-o instituție care arată mai bine decât multe altele, cu dotări și condiții foarte bune pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ, cu cadre didactice calificate și bine pregătite profesional, care pun mult suflet în activitatea cu acești copii speciali”. Şcoala profesională specială are peste 220 de elevi și 80 angajați, care, împreună cu conducerea unităţii, au pus umărul la realizarea sărbătorii „20 de ani de activitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc, la ceas aniversar.
 Vizualizări articol: 3191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Şcoala profesională specială din Câmpulung Moldovenesc, la ceas aniversar4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din seria,,Ca musca la arat...' trimis de
( 8 dec 2014, 22:30:04
La cat mai multi ani si de-acum inainte!E bine ca nu s-a uitat totusi ca au trecut 20 de ani de la infiintarea acestei scoli in orasul Campulung Moldovenesc...macar atat...Se pare insa ca s-au uitat oamenii care au fost acolo de la inceput si care au pus piatra de temelie si toata fiinta lor ca ea sa creasca.S-au enumerat cativa participanti de seama care au avut un contact cu aceasta unitate dar prea putini si nu atat de importanti.Unde sunt cei din garda veche?Unde este cea care a infiintat si a condus ani multi scoala,distinsa d-na Elena Zvanciuc?Dumneaei a fost doar mentionata...Trist...Unde sunt d-na prof. Cosman si d-na prof. Andrei care au fost la fel directorii unitatii o perioada?Scoala asta n-a avut doar un director adjunct...Unde sunt cei care au fost profesori de la inceputurile scolii impreuna cu alte si alte cadre care nu au fost prezente?E usor acum sa faci ,,pe musca la arat'',laudandu-te cu conditiile actuale si cu munca altora profitand de absenta celor care de fapt au facut de-a lungul anilor sa fie asa.Bravo,mai copii si dascali speciali,care v-ati pus tot ce aveati mai bun sa aratati celor din jur ca sunteti la inaltime...e meritul vostru si doar al vostru!Iar celor nou veniti acolo o recomandare:respectati si nu uitati ca locul vostru poate a fost creat cu noptile nedormite ale altora dinaintea voastra care s-au chinuit ca sa mai existe si azi!...Un ,,fost dascal'' din ,,garda veche''...uitat sau nu?!..intentionat sau nu?...pacat...
2.   Scoala frumoasa ,cinste cui te-a creat trimis de
( 9 dec 2014, 08:32:09
Municipiul Campulung Moldovenesc se poate lauda cu tristul renume de a nu avea nici o institutie subordonata DGASCP Suceava pentru institutionalizarea persoanelor cu nevoi speciale .Au inflorit la doua strazi cate o biserica ,dupa cum se vede in imaginile facute de patronul barului Banana ,C.Spetcu fiind promovat un nou saolin ,preutul din curtea unitatii de pompieri ai comunei. Pacat ca d-na prof. pensionara Zvanciuc ,ceea care a reusit sa mentina supravietuirea lacasului a iesit la pensie bolnava de inima si de suflet.Mancatoria este atat de mare incat din imaginile postate de pompierul atomic se vede cum d-na Boca Georgeta prezenta la sfintirea colacului si cea care le-a inchis cantina celor de la speciala priveste cum preotul pompier invarte si preda colacul d-nei juverdeanu in vederea ingropaciunii. Se pot scrie multe povesti si povestiri mai ceva ca cele a lui Creanga despre aceasta istorie a celor 20 de ani dar d-nul Ciocoiu a uitat tortul la atelierul de la speciala Gura Humorului .Cred ca ar fi trebuit sa se promoveze in imagini valoarea celor care transpira cu acesti tineri care au nevoie de un vector in viata si nu cel al unui selfii facut de Spetcu ,dominte etc . Bravo pentru articol rusine pentru postarile foto.
3.   Unde esti tu, Tepes Doamne??? trimis de
( 9 dec 2014, 22:59:35
Cum va mai suportati oare? Nu v-ati sinucis cu propria otrava??? Ne-am saturat de mult timp de toata mascarada aceasta! Ati sters al 2 lea comentariu pentru ca v-ati dat seama ca seamana prea bine cu primul?!!! Nu va mai deranjati sa va intoarceti in scoala noastra! Nu meritati sa faceti parte dintr-un colectiv atat de deosebit!!! Nu suntem atat de prosti precum parem si am inteles toate mesajele! De ce nu ati stat la festivitate sa va sustineti activitatea cu care va laudati singure? Am fii fost curiosi sa auzim ce ati fi avut de spus ... ca de facut ... n-ati facut decat rau! Poate nu am apucat sa invitam personal pe toata lumea, dar am facut-o online sau din gura in gura, iar cine nu a vrut sau ... nu a putut participa, va raspunde in fata propriei constiinte sau a unor fosti elevi sau colegi care poate vor avea ocazia sa ii intrebe... Pana atunci, cautati-va ceva de lucru!!! Impletiti un ciorap, decat sa va faceti de ras aici...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei