Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 dec 2014 - Anul XIX, nr. 286 (5795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Lipsă de umor englezesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu l-am considerat un băiat prea inteligent pe Balotelli, asta pentru că m-a ajutat el să-mi formez o părere. Băiatul ăsta este un magnet ambulat pentru necazuri, de pe urma cărora suferă inclusiv cluburile care au avut nefericita idee de a-l oferta. Nu mai e nici vreun puştan teribil cu care merită să ai răbdare, a ajuns la 24 de ani şi deja a luat-o la vale, cu destule tinichele legate de coadă. Dar ce i se întâmplă acum mi se pare prea mult, ceva demn literatura absurdului. Balotelli a scris ceva pe o reţea de – aţi ghicit! – socializare şi s-a trezit acuzat de rasism şi antisemitism. Grav, dar să vedem ce a scris şi cine-l acuză. Referindu-se la SuperMario, personajul dintr-un popular joc pe computer care i-a dat şi supranumele lui Balotelli, acesta a scris, între altele, că sare ca un negru şi atrage bani ca un evreu. Balotelli fiind el însuşi de culoare, iar maică-sa adoptivă fiind evreică! Iar pentru asta federaţia engleză i-a dat un termen de 15 zile „să-şi pregătească apărarea”, iar dacă aceasta nu-i va convinge pe scorţoşi, s-ar putea ca Balotelli să se aleagă cu o suspendare de câteva etape. Vă mărturisesc că eu n-aş şti cum să mă apăr... Dacă pentru aşa ceva, pentru nişte aprecieri laudative, până la urmă, te poţi trezi cu asemenea acuzaţii, înseamnă că nu mai e mult până vom locui într-o lume fără zâmbet şi vom vorbi în şabloane. Bănuiesc că ăştia din federaţie n-or fi auzit de filmul „Albii nu ştiu să sară”, n-au ei treabă cu baschetul... Aşa au considerat, că nu se face să identifici persoanele de culoare cu detenta lor deosebită, la fel şi evreii, cu priceperea lor de a face bani. Şi asta cu banii e de ruşine?! Păi eu nu m-aş supăra deloc, ba dimpotrivă, să fac parte dintr-un grup care să fie cunoscut în lume pentru această abilitate! Şi mai e şi chestia aia cu pretinsa generalizare: probabil că Balotelli ar fi scăpat mai ieftin dacă scria că SuperMario „sare ca unii negri şi atrage banii ca unii evrei”. Scuzaţi-mă, asta n-ar fi o exprimare pentru oameni normali. Când englezii fac glume cu scoţieni zgârciţi, spun „unii scoţieni”?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lipsă de umor englezesc.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lipsă de umor englezesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei