Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 dec 2014 - Anul XIX, nr. 286 (5795)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Nenorociri

Au plătit autopsia fiului mort în accident, disperaţi că ancheta bate pasul pe loc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drama unor oameni care şi-au pierdut cele mai dragi fiinţe în urma unor tragedii este amplificată crunt de criza financiară prin care trec instituţiile statului. Numărul cazurilor de acest gen este, din păcate, de ordinul zecilor numai în judeţul Suceava.  Totul se întâmplă din cauză că Poliţia a acumulat datorii enorme către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava sau către experţii judiciari. Din această cauză documentele cu necropsiile persoanelor decedate în împrejurări suspecte, alcoolemiile unor şoferi care au provocat tragedii sau expertizele care trebuie să stabilească modul în care s-au produs accidente prind praf prin sertare, în aşteptarea achitării lor de către organul de cercetare penală, adică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. 

 

A plătit autopsia, însă acum este nevoie de o expertiză

Zilele trecute, la redacţia Monitorului de Suceava a venit Alexandru Cojocaru, din Gura Humorului. În luna iunie a acestui an, bărbatul a trăit o cumplită dramă. Fiul său, Ionuţ Adrian, în vârstă de 25 de ani, a murit în urma unui accident rutier. Un accident cu o anchetă complicată, la care există suspiciuni cu privire la persoana care s-a aflat la volan.

După ce i s-a spus în mai multe rânduri că din cauza crizei financiare nu sunt încă bani pentru achitarea necropsiei fiului său, bărbatul a solicitat să achite din propriul buzunar costul autopsiei pentru băiat, 1.100 de lei. A făcut-o pentru că vrea ca dosarul să fie finalizat cât mai repede de anchetatorii de la Biroul Rutier al Poliţiei Gura Humorului, pentru ca apoi procurorul de caz să trimită dosarul instanţei de judecată.

Aceste costuri sunt acoperite în mod normal de organul de cercetare penală, însă suma poate fi achitată şi de una din părţile din dosar, la cererea acesteia.

Mai recent, familia Cojocaru s-a confruntat cu o altă problemă. Costurile unei expertize care să lămurească tehnic, în detaliu, cum s-a produs accidentul şi cine s-a aflat la volan.

„M-am oferit să plătesc şi această expertiză, de circa 1.500 de lei. Nu am altă soluţie, pentru că nu vreau ca dosarul morţii fiului meu să rămână în aşteptare ani de zile. Solicit doar ca dosarul meu să fie cercetat cu prioritate, sunt deja atâtea luni de la accident şi am impresia că nu s-a făcut mare lucru pentru urgentarea anchetei”, şi-a spus nemulţumirea tatăl îndoliat.

 

Un accident cumplit, în care un tânăr a murit, iar altul a fost rănit grav

Ionuţ Adrian Cojocaru, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 8 iunie, într-un accident produs pe artera principală de circulaţie din Gura Humorului. Conform anchetei poliţiştilor rutieri, un Ford Mondeo cu volan pe partea dreaptă, care circula dinspre Frasin spre Suceava, a acroşat bara de protecţie a remorcii unui camion care a ieşit regulamentar de pe un drum secundar, moment în care şoferul autoturismului a pierdut controlul asupra volanului. A urmat un adevărat dezastru. Autoturismul Ford Mondeo a pătruns pe trotuar, a doborât un stâlp de iluminat public stradal şi un stâlp de susţinere a unor indicatoare rutiere, a acroşat apoi o altă maşină, după care s-a izbit violent de parapetul trotuarului şi s-a răsturnat pe cupolă.

În urma accidentului, Ionuţ Cojocaru, în vârstă 25 de ani, din Gura Humorului, a murit, în timp ce Florin Ioniceanu, în vârstă de 23 de ani, tot localnic, a fost rănit grav.

 

De ce a devenit acest dosar atât de complicat

Ancheta din acest caz s-a complicat în condiţiile în care tânărul care a supravieţuit a declarat, după ce şi-a revenit, că nu el s-a aflat la volan, ci prietenul său, cel care a decedat.

Cei doi tineri ar fi făcut de mai multe ori schimb de locuri la volan, făcând ture prin oraş, fapt confirmat de imaginile video surprinse de mai multe camere de luat  vederi.

Tatăl tânărului decedat a explicat de ce va lupta până la capăt în acest caz.

„Iniţial, băiatul acesta care a supravieţuit, cu care fiul meu era bun prieten, a recunoscut că el a condus maşina, însă apoi, după ce şi-a mai revenit, sfătuit probabil de alţii, a refuzat să mai spună adevărul. Dacă ar fi recunoscut poate l-aş fi iertat, însă mi-a vorbit urât şi a dovedit că nu are nici un respect pentru memoria celui care i-a fost prieten”, este revoltat bărbatul.

Surse judiciare au precizat că într-adevăr indiciile de anchetă duc spre varianta aproape certă că la volan s-a aflat tânărul care a supravieţuit.

Tânărul supravieţuitor al accidentului avea o alcoolemie în jur de 1 la mie, astfel că ar putea fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă sub formă agravantă.

 

Problema datoriilor IPJ către Medicina Legală a ajuns în sala de judecată 

Luna trecută, Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, cerând instanţei să oblige instituţia să achite datoriile imense adunate încă din mai 2013.

La nivelul lunii septembrie 2014, IPJ Suceava avea de achitat 779.914 de lei, mare parte din sumă către Serviciul Judeţean de Medicină Legală Suceava. Suma reprezenta în majoritate servicii de necropsie şi alcoolemii neachitate.

Marea problemă este că din acest litigiu între ministere (Ministerul Administraţiei şi Internelor, respectiv Ministerul Sănătăţii) au de pierdut foarte mulţi oameni care, pe lângă că au trăit cumplite nenorociri, s-au văzut nevoiţi fie să dea bani din propriul buzunar, fie să aştepte, nu se ştie până când, ca această problemă să se rezolve. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au plătit autopsia fiului mort în accident, disperaţi că ancheta bate pasul pe loc.
 Vizualizări articol: 9015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Au plătit autopsia fiului mort în accident, disperaţi că ancheta bate pasul pe loc4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia minte din nou sau ziaristii interpreteaza? trimis de
( 8 dec 2014, 17:16:45
Cum a iesit autocamionul regulamentar de pe un drum secundar - centura orasului - si aototurismul a acrosat bara din spatele camionului ? Regulamentar era daca se incadra in spatiu si timp, tinand cont ca masina care l-a acrosat venea dinspre Frasin. Camionagii, si nu numai, forteaza frecvent iesirile din drumurile secundare. Ca si in cazul de fata.... Trebuie sa plateasca si camionagiul...
2.   ... trimis de
( 8 dec 2014, 20:40:24
oare ce alcoolemie avea tanarul decedaat ?

cat despre vinovat este clar: teribilismul si inconstienta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei