Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2014 - Anul XIX, nr. 276 (5785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cunoaştere

Proiectul educaţional „Tradiţii şi obiceiuri din Bucovina”, la Grădiniţa „Prichindel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare, cei mai mici dintre suceveni încep să înveţe despre acestea chiar de la grădiniţă. De exemplu, recent, Grădiniţa cu Program Prelungit „Prichindel” din Suceava a lansat proiectul educaţional „Tradiţii şi obiceiuri din Bucovina”.

Acest proiect are ca scop cunoaşterea şi înţelegerea obiceiurilor şi tradiţiilor locale, precum şi sensibilizarea copiilor în ceea ce priveşte arta şi tradiţia populară, înţelegerea protejării şi conservării acesteia.

Un prim pas în această direcţie a fost făcut printr-o vizită a preşcolarilor grupei mari D, „Puişorii Moţaţi”, coordonaţi de educatoarele Alina Denisse Aioanei şi Monica Filip, la Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc” din Suceava.

Copiii au vizitat încăperile pline de obiecte tradiţionale, care erau folosite în trecut de străbunii noştri (covata, obiecte folosite la vânătoare, opaiţe, vesela tradiţională, mobilierul cu motive florale şi geometrice, războiul de ţesut, costume populare, dar şi ouă încondeiate cu diferite motive tradiţionale). Cu ajutorul ghidului, copiii au aflat cum se foloseau multe dintre aceste lucruri, cum se îmbrăcau oamenii demult, obiceiurile străbune, ritualurile marilor sărbători religioase etc.

Alina Denisse Aioanei, unul dintre iniţiatorii proiectului educaţional, a declarat: „Din dorinţa de a păstra măcar câte puţin din obiceiurile şi tradiţiile străbune, am acordat o mai mare atenţie activităţilor de acest gen. Cu regretul în suflet că nu se mai transmit mai departe valorile păstrate din străbuni, ne-am întărit convingerea de a pune în practică un astfel de proiect ce pune accentul pe familiarizarea copiilor cu elemente tradiţionale, culturale, religioase şi istorice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul educaţional „Tradiţii şi obiceiuri din Bucovina”, la Grădiniţa „Prichindel”.
 Vizualizări articol: 2269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul educaţional „Tradiţii şi obiceiuri din Bucovina”, la Grădiniţa „Prichindel”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei