Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2014 - Anul XIX, nr. 276 (5785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

În data de 30 noiembrie a.c. se vor desfăşura alegerile parlamentare în Republica Moldova. Comisia electorală centrală de la Chişinău a dispus deschiderea a 11 secţii de votare pentru cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot aflaţi pe teritoriul României, dintre care, pentru prima dată, se va deschide o secţie de vot şi în Suceava, pe str. Universităţii 13 (Corpul A al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava). Secţia de vot îşi va desfăşura activitatea începând cu ora 07:00 şi până la ora 21:00. Din echipa de observatori ai secţiei de votare vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, dar şi studenţi basarabeni aflaţi la studii în Suceava. Important este faptul că se va vota în baza paşaportului şi nu în baza buletinului de identitate, cum se face în secţiile de votare din ţară.

Încă de la începutul lunii noiembrie Federaţia Asociaţiilor de Basarabeni din România (FAB România), din care face parte şi Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia, a dat startul campaniei „EU VOTEZ”, care vizează activitatea a 15 organizaţii de basarabeni din 14 centre universitare diferite.     Prima etapă a campaniei a fost realizarea unui recensământ al tuturor studenţilor şi elevilor din Republica Moldova care îşi fac studiile în instituţiile de învăţământ din România. Astfel, la momentul actual, pe teritoriul României îşi fac studiile în jur de 8.000 de elevi şi studenţi, dintre care în Suceava sunt 190 de elevi şi 260 de studenţi aproximativ.

A doua etapă a campaniei „EU VOTEZ” constă în organizarea şi desfăşurarea  unei serii de activităţi şi evenimente până în data de 29 noiembrie, care vor motiva tinerii să nu fie indiferenţi şi să meargă la vot.

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia îndeamnă toate persoanele cu drept de vot care vor fi în Suceava în ziua alegerilor să dea dovadă de maturitate şi să fie cetăţeni responsabili ieşind la vot.

                                                            

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia

Tel.: 0748 650 982

e-mail: girbsv@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 1865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comunicat de presă0.05

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei