Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2014 - Anul XIX, nr. 276 (5785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cadou

Un steag tricolor de 24 de metri, la intrarea în Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe cea mai înaltă clădire de la intrarea dinspre Roman în municipiul Fălticeni se află, începând de luni, 24 noiembrie, un steag al României având lungimea de 24 de metri şi lăţimea de 11 metri. Ideea de a acoperi cu steagul Românei fostul turn de apă al Filaturii de in şi cânepă Fălticeni, turn aflat într-o stare avansată de degradare şi care nu făcea cinste urbei de pe Şomuz, aparţine preotului Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei “Fălticeni Cultural”.

Steagul a fost montat de alpinişti, fiind un dar al Asociaţiei “Fălticeni Cultural” pentru fălticeneni şi pentru poporul român.

Preotul Liviu Mihăilă ne-a spus: “Este o idee pe care o am de foarte mult timp şi acum o concretizez. Pe 1 Decembrie, sărbătoarea naţională, aşteptăm toţi fălticenenii să vină aici, la turnul de apă de la Filatură, unde am înălţat un drapel al României cu o frumoasă rugăciune, rugăciunea inimii pentru poporul român: <Doamne Iisuse Hristoase şi Sfântă Fecioară Maria, binecuvântaţi poporul român>. Turnul de apă este cea mai vizibilă clădire la intrarea în oraş, o intrare care din păcate arătă un pic mai rău din cauza acestei clădiri, care, dacă nu poate fi demolată, poate fi îmbrăcată în drapelul României. Nu întâmplător drapelul are 24 de metri înălţime. 24 înseamnă de trei ori opt, adică de trei ori infinit, pentru că opt, dacă îl întoarcem, înseamnă infinit. Eu personal dedic de trei ori drapelul României, prima oară în cinstea Majestăţii sale Regele Mihai al Românei, a doua oară martirilor din închisorile comuniste şi a treia oară eroilor Revoluţiei din 1989, pentru că toţi au făcut ceva pentru poporul român. Bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să binecuvânteze pe mai departe şi fălticenenii pentru că este un dar al nostru pentru fălticeneni, dar şi pentru poporul român”.

 

Toţi fălticenenii sunt aşteptaţi să cânte imnul naţional al României la acest drapel pe 1 Decembrie

Preotul a mai ţinut să precizeze: „Pentru că este la intrarea în municipiu şi se vede foarte frumos din drumul european 85, nu ar fi rău să iluminăm acest steag. Asta ne depăşeşte însă pe noi, dar cred că municipalitatea şi fălticenenii vor pune mână de la mână şi vor face acest gest. Noi încă avem nevoie de o susţinere financiară pentru a acoperi cheltuielile cu acest drapel, materialul din care este confecţionat fiind foarte scump, care rezistă la intemperii cel puţin trei ani. Orice fălticenean poate să ajute Asociaţia <Fălticeni Cultural>. Şi Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să putem duce la îndeplinire această idee.”

Preotul Liviu Mihăilă a precizat că pe 1 Decembrie toţi fălticenenii sunt aşteptaţi să cânte imnul naţional al României la acest drapel, după care se va merge în centrul municipiului pentru a asista la ceremonialul militar-religios şi depunerea de coroane de flori la Monumentul eroilor din Piaţa “Nada Florilor”.

“Deocamdată trebuie să obţinem aprobările de la primărie şi de la Jandarmerie pentru întâlnirea de la drapel. Am vrea să avem şi un mic detaşament de jandarmi îmbrăcaţi în costume de epocă”, a precizat părintele Mihăilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un steag tricolor de 24 de metri, la intrarea în Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un steag tricolor de 24 de metri, la intrarea în Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei