Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2014 - Anul XIX, nr. 276 (5785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Donţu le transmite parlamentarilor PNL că în politică nu au ce căuta cei care nu respectă un minim set de reguli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu le-a transmis parlamentarilor din PNL că atât în viaţa publică, cât şi în politică, nu au ce căuta cei care nu respectă un minim set de reguli. Într-o declaraţie politică pe care a susţinut-o în plenul Senatului, Ovidiu Donţu a declarat că în nenumărate rânduri a afirmat că principiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege este unul absolut și incontestabil pentru fiecare parlamentar. El a subliniat că în politică, legea fundamentală este cetățeanul și interesul lui. „Asta trebuie să ne reamintim de fiecare dată, atunci când dorim votul cetățeanului, și când avem realizări, dar, mai ales, când greșim. Și mai cred, stimați colegi parlamentari, oricum s-ar numi formațiunea din care facem parte, că zilele acestea ar trebui să ne gândim cu toții, atât de profund cum nu am făcut-o niciodată, tocmai la lucrurile exprimate de mine mai înainte, fără ca unii dintre noi să pice în eroarea de a se lăsa legănați pe laurii unei victorii pe care o iau în nume personal, ca un fel de merit, în timp ce îi lovesc pe alţii, îi ignoră și, nu în ultimul rând, îi uită pe români”, le-a transmis Ovidiu Donţu parlamentarilor. El a adăugat că nici unul dintre membrii Parlamentului nu ar fi în aceste funcţii fără ca, acum doi ani, cetățenii români, „pe care dumneavoastră se pare că îi credeți naivi și ușor de convins de orice nouă circumstanță favorabilă strict dumneavoastră”, să fi acordat o încredere fără precedent Uniunii Social Liberale, „un val mult mai mare decât cel de acum”.

Donţu le-a spus parlamentarilor PNL că „în ciuda” a ceea ce ar putea să spună unii dintre aceştia, în această perioadă, Uniunea Social Liberală i-a ajutat să fie ceea ce sunt în prezent. „Asta se traduce în următorul fel, singurul adevărat: cele întâmplate acum doi ani au avut ca unic temei viitorul națiunii și binele exclusiv al românilor. Și așa cum unde-i lege, nu-i tocmeală, în politică, orice uniune are un cod moral, un angajament, un fair-play reciproc validate prin vot”, a declarat Ovidiu Donţu, care a adăugat că „Da. Noi, social-democrații, am fost puși la zid pentru faptul că, acum mai bine de doi ani, am înțeles perfect și am fost capabili să aplicăm toate aceste principii ce au drept scop interesul superior al națiunii. Motiv pentru care v-am avut drept parteneri, deși este mai mult decât clar că nu ideologiile ne-au unit în acel moment, ci viitorul României”.

 

Donţu: Este nevoie de o clasă politică care să demonstreze că merită încrederea cetățenilor

Senatorul PSD a spus că afirmaţia „vrem să ne luăm ţara înapoi”, „care a răsărit peste noapte” este una ciudată.„Și țin să vă menționez asta nu pentru că au spus-o românii îndreptățiți să creadă acest lucru, ci pentru că ați spus-o dumneavoastră. Cu atât mai grav! Mă întreb acum: Nu cumva dumneavoastră doriți și ați creat această revendicare de recuperare a țării din perspectiva unei alte noi alianțe pe care ați creat-o de curând? Și nu cumva povestea se va repeta, subliniind în mod dezastruos faptul că nu interesul superior a născut această revendicare, ci doar interesele dumneavoastră personale?”, s-a întrebat Ovidiu Donţu.

El le-a transmis parlamentarilor PNL că ei nu sunt Klaus Iohannis, iar dacă acesta a fost ales preşedinte de românii care îşi vor ţara înapoi este din cauza imaginii dezastruoase pe care deputaţii şi senatorii opoziţiei au creat-o în politică, „şi drept consecinţă din cauza lipsei de încredere în noi toţi”.

Astfel, senatorul PSD le-a propus colegilor parlamentari să înlocuiască împreună principiul oportunității cu cel al responsabilității, iar fiecare să înţeleagă măcar acum că forța unui partid este dată de corectitudinea și moralitatea acțiunilor sale, de coerență, de continuitate și de respectare atât a meritelor partenerilor săi, „cât și a faptului că nu poți cere cetățenilor să te crediteze cu fiecare nouă alianță pe care o mai faci”.

Ovidiu Donţu consideră că toţi parlamentarii, aleşii locali, miniştrii sau preşedintele ţării trebuie să înţeleagă faptul că în România este nevoie de o clasă politică care să demonstreze că merită încrederea cetățenilor. „Într-o perioadă de viață politică din care unii vor să își tragă identitatea, domnul Ion C. Brătianu spunea că <un partid poate lupta contra altora ca să dărâme o stare de lucruri, dar ca să zidească trebuie ca naţiunea întreagă, toate partidele să dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, alţii vor surpa>. Stimații colegi, doamnelor și domnilor, în consecință, unii au edificat, alții au surpat chiar ceea ce le oferise un adăpost nevisat. Lucrul cel mai grav este că fiecare cetățean care votează pleacă cu încrederea și cu siguranța schimbării de fiecare dată în mai bine, și că încrederea lui este trădată de fiecare dată tocmai de cei care trădează acolo unde ar trebui să existe claritate, certitudine și adevăr, pentru că, oricât de greu ar fi, în politică, ca și în viață, parteneriatele, familiile, uniunile nu pot fi clădite pe minciună și trădare”, a declarat Ovidiu Donţu.

El a mai spus că în momentul de faţă tot ceea ce a mai rămas de făcut cu „bunul-simţ şi moralitatea pe care trebuie să le aibă fiecare dintre noi în faţa ţării şi a oamenilor” este continuarea construcţiei numite democraţie şi a statului de drept, „fără a face de această dată din președintele ales al românilor o Ană a lui Manole la temelia edificiului numit România”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu le transmite parlamentarilor PNL că în politică nu au ce căuta cei care nu respectă un minim set de reguli.
 Vizualizări articol: 1774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Donţu le transmite parlamentarilor PNL că în politică nu au ce căuta cei care nu respectă un minim set de reguli3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei