Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2014 - Anul XIX, nr. 270 (5779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La mezat

Muha, una dintre cele mai vechi companii din domeniul construcţiilor, se vinde bucată cu bucată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SC Muha SRL Suceava, una dintre cele mai vechi companii din domeniul construcţiilor, este pe cale de dispariţie. Firma se vinde deja bucată cu bucată, iar în scurt timp din trecutul de 23 de ani vor rămâne doar amintirile.

Cele mai multe dintre bunurile aparţinând firmei conduse de Doru Muha au făcut deja obiectul primelor licitaţii, iar în curând vor urma să fie scoase la mezat şi celelalte active, dar şi locuinţa personală a celui care în 1991 punea bazele societăţii.

Firma Multiconsult IPURL Suceava are deja în derulare cinci licitaţii care privesc compania Muha, iar o alta vine din urmă după ce evaluarea cerută de BRD, unul din principalii creditori, a fost finalizată şi urmează să fie aprobată de reprezentanţii băncii.

Numărul total al creditorilor este deja de 45, iar suma totală pe care SC Muha SRL o are de achitat se ridică la 14.317.689 de lei.

Printre cei care încearcă să recupereze bani de la firma falimentară a lui Doru Muha se numără patru bănci, Administraţia Finanţelor Publice, Consiliul Judeţean Suceava, diferiţi furnizori, dar şi rude ale administratorului societăţii.

Toţi cei care consideră că sunt îndreptăţiţi să-şi recupereze bani s-au înscris la masa credală din dosarul de insolvenţă, dar prioritate au băncile, în favoarea cărora au şi fost girate majoritatea bunurilor.

 

BRD are de recuperat aproape trei milioane de lei

Suma cea mai mare de bani datorată de SC Muha SRL este către BRD. În favoarea acestei bănci au fost cesionate sediul administrativ şi un teren aflat în vecinătatea acestuia, dar şi locuinţa personală din cartierul Zamca a soţilor Muha. BRD are de recuperat 2.972.800 de lei, sumă cu care figurează şi în tabelul creditorilor. Pe aceeaşi listă figurează şi Banca Carpatica, cu 1.762.176 de lei de recuperat, CEC Bank, cu 677.089 de lei şi Banca Transilvania, cu 154.793 de lei.

Dacă în cazul BRD procedurile de licitaţie vor demara în câteva săptămâni, celelalte trei bănci au parcurs primele etape ale acestei proceduri.

Carpatica, prin intermediul Multiconsult IPURL, a scos la vânzare trei terenuri, unul de 3.344 mp, altul de 6.500 mp şi al treilea de 823 mp, dar şi o clădire destinată spaţiilor de cazare pentru muncitori, toate situate în municipiul Suceava.

CEC Bank are scoase la mezat două grădini situate în Sf. Ilie, în vecinătarea blocului construit de SC Muha SRL la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, în timp ce Banca Transilvania nu a scos la vânzare nici un bun al societăţii.

Între timp, o mare parte din autovehiculele luate în leasing de SC Muha SRL au fost ridicate de firmele în cauză şi asta pentru că nu se achitaseră toate ratele.

 

Consiliul Judeţean Suceava a achitat lucrări neefectuate

SC Muha SRL a adunat datorii şi faţă de bugetul de stat. Administraţia Finanţelor Publice Suceava are de recuperat suma de 43.760 de lei, în timp ce mai multe societăţi comerciale care au avut relaţii de afaceri cu firma lui Doru Muha au şi acestea de recuperat sume de ordinul sutelor de mii de lei.

O situaţie aparte este în cazul Consiliului Judeţean Suceava, care, la rândul său, apare pe lista creditorilor, cu suma de 239.464 de lei. Banii provin din achitarea unor facturi tăiate de firma Muha în baza unor lucrări care nu au mai fost efectuate niciodată.

Interesant este că printre cei care doresc să-l execute pe Doru Muha se regăsesc şi persoane fizice, rude ale celui care a condus spre faliment societatea. Astfel, Iulian Duiac are de recuperat aproape un milion de lei, în timp ce mama acestuia se luptă pentru a obţine suma de 585.803 lei. După câte se pare, datoriile provin din neplata terenului pe care SC Muha SRL a construit blocul din Sf. Ilie, de la sensul giratoriu de la Galleria Mall.

Procedurile de valorificare a bunurilor companiei Muha se vor întinde cel mai probabil pe o perioadă mai îndelungată şi asta pentru că într-o primă fază preţurile de vânzare sunt destul de ridicate.

„Experienţa ne spune că la primele şedinţe de licitaţie clienţii sunt mai reticenţi, aşteptând de cele mai multe ori reducerea preţului. Eu sunt convins că vor fi persoane interesate pentru bunurile companiei Muha şi aştept cât mai multe oferte”, a declarat Ovidiu Călin, administratorul SC Multiconsult IPURL Suceava.

 

SC Muha SRL, una dintre cele mai vechi companii din Suceava

SC Muha SRL este una dintre cele mai vechi companii care activa în Suceava. A fost înfiinţată în 1991 de Doru Muha, iar ulterior jumătate din acţiuni au fost cedatecătre Viorel Nuţu. În 1994 a apărut pe piaţă şi firma General Construct, care-i avea acţionari egali pe Doru Muha şi Viorel Nuţu, care la început derula activităţi complementare celor desfăşurate de SC Muha SRL. În cursul anului 2000, cele două societăţi au plecat pe căi diferite. SC Muha SRL a rămas în proprietatea şi administrarea lui Doru Muha, în timp ce firma General Construct a fost preluată integral de Viorel Nuţu, acesteaavând destine total distincte în ultimii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muha, una dintre cele mai vechi companii din domeniul construcţiilor, se vinde bucată cu bucată.
 Vizualizări articol: 8723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 7 voturi
Muha, una dintre cele mai vechi companii din domeniul construcţiilor, se vinde bucată cu bucată4.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu inteleg. trimis de
(19 nov 2014, 12:11:51
De ce Consiliul Judetean a achitat facturi pentru lucrari neefectuate?
E cumva spaga? Eu stiu ca se face receptia si abia apoi plata.
ALOOOO, DNA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei