Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2014 - Anul XIX, nr. 270 (5779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Studenţi ai Universităţii din Suceava strâng bani pentru reabilitarea unei case tradiţionale din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţi şi profesori din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au demarat o acţiune prin care îşi doresc să stângă fonduri în vederea recondiţionării unei case vechi, tradiţionale, din Bucovina.

În acest sens, în fiecare vineri, de la ora 10.00, studenţi şi profesori se adună în biblioteca Corpului H al USV unde realizează obiecte handmade, acestea urmând a fi vândute în cadrul unui târg de Crăciun, organizat pe data de 5 decembrie.

Potrivit conf. univ. dr. Carmen Chaşovschi, „iniţiativa face parte din proiectul <Salvează satul bucovinean! Adoptă o casă>, campanie dedicată conservării şi păstrării satului bucovinean. În data de 5 decembrie vom organiza, în corpul A, o expoziţie de fotografie, în care vor fi prezentate case tradiţionale din Bucovina. Obiectele handmade realizate se donează pentru acest eveniment. Sumele strânse vor merge către o casă tradiţională, pentru reabilitare”.

Universitarul a mai povestit că în 2013 a avut loc o manifestare similară, în urma căreia s-au strâns 1.600 de lei. Cu banii adunaţi, s-au realizat broşuri despre casele tradiţionale ("Satul bucovinean ca destinaţie turistică. Cum îl protejăm şi promovăm?") şi s-a recondiţionat acoperişul casei Aioaniţoaia din Putna.

„Acest proiect se desfăşoară din anul 2011. Aceste case fac parte din patrimoniul Bucovinei şi sunt o resursă, din păcate, perisabilă a turismului cultural”, a mai punctat Carmen Chaşovschi.

Începând cu anul 2011, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP), în cooperare cu Asociaţia ADER şi Muzeul Satului Bucovinean, a demarat o cercetare în teren, derulată de studenţii FSEAP, cu scopul de a identifica casele tradiţionale păstrate în satele Bucovinei.

„Proiectul <Salvează Satul Bucovinean! Adoptă o casă> se doreşte a fi o acţiune de responsabilitate socială ce îşi propune prezervarea autenticităţii satului bucovinean. În fapt, această iniţiativă se doreşte a fi un semnal de alarmă menit a sensibiliza opinia publică cu privire la necesitatea păstrării arhitecturii şi a tradiţiilor specifice zonei Bucovina”, punctează iniţiatorii proiectului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi ai Universităţii din Suceava strâng bani pentru reabilitarea unei case tradiţionale din judeţ.
 Vizualizări articol: 1583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Studenţi ai Universităţii din Suceava strâng bani pentru reabilitarea unei case tradiţionale din judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei