Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2014 - Anul XIX, nr. 270 (5779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat

Universitatea din Suceava a câştigat medalie de aur la salonul internaţional de inventică de la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un colectiv de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost distins cu medalie de aur în cadrul celei de-a 63-a ediţii a Salonului de Inventică „Innova”, de la Bruxelles, capitala Belgiei.

Universitatea din Suceava a fost reprezentată de profesorii Sonia Amariei, Gheorghe Gutt, Florin-Sorin Todirică, Andrei Gutt şi Amelia Buculei, autorii invenţiei premiate „Spectromicroscop modular complex”. 

La acest proiect, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt ne-a mărturisit că se lucrează de circa zece ani, această invenţie fiind una integratoare, care cumulează o serie de alte invenţii ale Facultăţii de Inginerie Alimentară.

„Spectromicroscopul a prezentat interes la eveniment. Acolo participanţii au expus două tipuri de invenţii – de larg consum şi tehnico-ştiinţifice, a noastră făcând parte din cea de-a doua categorie”, a mai specificat Gutt. Invenţia a fost premiată la secţiunea Medicină, datorită capacităţii acesteia de a realiza tomografia foto-acustică a pielii.

„Spectromicroscopul modular complex” este descris ca fiind „unitate spectromicroscopică, complexă, configurabilă liber, ce permite efectuarea de studii de microscopie biologică, de microscopie metalografică, spectrometrie de emisie atomică, spectrometrie Raman, spectrometrie UV-VIS-NIR, spectrometrie fotoacustică, spectrometrie de fluorescenţă”.

 

Alte două medalii obţinute la salonul României

Inventatorii şi cercetătorii români au participat la această ediţie a salonului, peste 20 de invenţii din ţară fiind prezentate la standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). Tot în cadrul evenimentului de la Bruxelles, care a avut loc în perioada 13-15 noiembrie, a fost organizat şi un salon al invenţiilor româneşti, prezentate la „Innova”.

La salonul României, universitarii suceveni şi-au adjudecat încă două medalii.

Salonul „Innova” din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de „nou” din mediul de afaceri. După Salonul de Inventică de la Geneva, Salonul „Innova” este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa.

La ediţia din acest an au participat ţările: Polonia, Malaezia, Rusia, Taiwan, Franţa, Thailanda, Republica Moldova, Malta, Bosnia Herţegovina, Luxemburg, Belgia, Italia, Franţa, Iran, Maroc, Tunisia, Croaţia şi România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava a câştigat medalie de aur la salonul internaţional de inventică de la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 3250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Universitatea din Suceava a câştigat medalie de aur la salonul internaţional de inventică de la Bruxelles5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari! trimis de
(20 nov 2014, 11:13:40
Ati inventat un produs de mare interes,nu joaca de-a inventica de dragul numararii inventiilor.

P.S.Articolul are in acest moment de 982 vizualizari,iar cel cu tigancile talhare 1922?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei