Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 nov 2014 - Anul XIX, nr. 270 (5779)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Grabă plătită scump

Un om de afaceri din Rădăuţi, trimis în judecată pentru un accident mortal provocat în timp ce conducea cu 168 de km/h

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Rădăuţi, coproprietar al unei firme de construcţii, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru infracţiunea de ucidere din culpă, după un cumplit accident rutier în care au murit două femei, una fiind chiar soţia sa. Interesant este că din ancheta preliminară a poliţiei a rezultat că omul de afaceri Beniamin Nistor nu este vinovat de tragedie, după ce o maşină i-a ieşit în faţă de pe un drum secundar. Ancheta ulterioară, care s-a bazat în special pe o expertiză de specialitate, a stabilit însă că Nistor circula cu viteză excesivă, 168 de kilometri la oră, condiţii în care nu se poate vorbi că celălalt şofer implicat în accident, o femeie care a decedat, nu a acordat prioritate.

 

Filmul unui accident groaznic 

Accidentul care a dus la decesul a două tinere femei s-a petrecut pe 17 mai 2012, în jurul orei 22.40, pe DN 17 A, în apropiere de Horodnic de Sus.

Beniamin Nistor conducea un autoturism Audi A6, în maşină mai aflându-se încă cinci persoane. Este vorba de soţia sa, de doi copii minori ai acestora, dar şi de fratele şoferului, împreună cu soţia sa. Nistor rula pe drumul cu prioritate, DN 17A, şosea pe care a pătruns, de pe un drum secundar, DC 34, Elena Oana Coroamă, în vârstă de 24 de ani, din Voitinel, care conducea un Ford Escort.

A urmat un impact extrem de violent, autoturismul Audi lovind în lateral Fordul, care a fost proiectat cu o violenţă extremă într-un copac.  Motorul autoturismului Ford a zburat de sub caroserie, bucăţi din cele două maşini fiind împrăştiate pe câmp pe mai bine de 100 de metri.

 

Doi morţi şi cinci răniţi

Tânăra în vârstă de 24 de ani, care era singură în Ford, nu a avut nici o şansă de supravieţuire. Daniela Nistor, în vârstă de 30 de ani, soţia omului de afaceri Beniamin Nistor, care se afla pe scaunul din dreapta faţă din Audi, era şi ea decedată la ora la care primele echipaje medicale au ajuns la faţa locului. Restul pasagerilor din Audi, inclusiv şoferul, au suferit leziuni corporale, o parte dintre ei grave. De exemplu, cel mai mic dintre copiii familiei Nistor, care se afla în braţele mamei, a ajuns la spital în comă, cu multiple leziuni şi fracturi.

Ancheta preliminară a poliţiei a stabilit că accidentul s-a produs din cauză că tânăra în vârstă de 24 de ani, care a ieşit de pe drumul secundar, nu a acordat prioritate la intersecţia cu DN 17A.

 

Şoferiţa care a murit nu avea cum estima că autoturismul Audi circulă cu o asemenea viteză

După mai bine de doi ani de zile de anchetă, perioadă în care s-a efectuat o expertiză tehnică auto, analizându-se în detaliu dinamica accidentului, care au fost vitezele de rulare ale celor două autoturisme, locul unde a avut loc impactul, cum se putea evita accidentul, ce reguli de circulaţie au fost încălcate etc., s-a stabilit că Beniamin Nistor are vina principală pentru tragedie.

În primul rând acesta circula cu o viteză extrem de mare. Din calculele efectuate de specialişti, în baza măsurătorilor efectuate la faţa locului, a rezultat că Nistor rula cu 168,90 de kilometri la oră, într-o zonă în care limita de viteză este de 90 de km/h. Aşadar cu 78 de km/h peste limita legală. În aceste condiţii tânăra care conducea Fordul ar fi ajuns la intersecţia cu drumul naţional când autoturismul Audi A6 se afla la circa 150-200 de metri. Asta înseamnă că nu se poate vorbi de neacordare de prioritate, tânăra în vârstă de 24 de ani neavând cum estima că autoturismul Audi rulează cu o asemenea viteză, cu atât mai mult cu cât accidentul s-a produs noaptea.

 

Impact la 122 de km/h

Concluzia procurorului de caz este că dacă Nistor Beniamin ar fi circulat cu 90 de km/h, viteza legală pe respectiva porţiune de drum, Elena Coroană ar fi avut suficient timp să se angajeze cu autoturismul Ford pe banda sa de circulaţie. În realitate, au calculat experţii, la momentul impactului, după ce şoferul a frânat, autoturismul Audi A6 avea 122 de km/h.

O altă problemă este că Beniamin Nistor a considerat că poate evita impactul prin viraj la stânga, manevră care s-a dovedit fatală, în sensul că a însemnat practic o coliziune în plin între cele două maşini.

 

Concluzia în baza căreia a fost trimis în judecată inculpatul

Concluzia procurorilor a fost următoarea: “Cauza determinantă de producere a accidentului o constituie nerespectarea de către inculpatul Nistor Beniamin a regimului legal de viteză, în timp ce neacordarea de prioritate de către victima Coroamă Elena Maria a constituit cauză favorizantă de producere a accidentului, iar prin apariţia stării de pericol – prin deplasarea cu o viteză prea mare – 168 km/h – evitarea impactului nu a mai putut fi realizată de către Nistor Beniamin”.

Procesul în care va fi judecat Nistor a fost înregistrat acum câteva zile la Judecătoria Rădăuţi, fără a fi stabilit încă un prim termen de judecată. Partea civilă din acest proces este unul dintre membrii familiei tinerei care conducea autoturismul Ford şi care a decedat în urma accidentului. Cum celelalte victime sunt din familia Nistor, acestea nu s-au constituit părţi civile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un om de afaceri din Rădăuţi, trimis în judecată pentru un accident mortal provocat în timp ce conducea cu 168 de km/h.
 Vizualizări articol: 8241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Un om de afaceri din Rădăuţi, trimis în judecată pentru un accident mortal provocat în timp ce conducea cu 168 de km/h5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei